صالح قاسمی پژوهشگر حوزه جمعیت در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو اظهار کرد:
وی اضافه کرد: ناباروری یکی از متغیرهایی به شمار میرود که روی شاخصهای جمعیتی تاثیر زیادی میگذارد و کاهش نرخ تولدها بدون تردید متاثر از نرخ ناباروری کشور است.
این پژوهشگر حوزه جمعیت یادآور شد: اگر چه اعداد و ارقام متفاوتی برای موضوع ناباروری و وضعیت کنونی آن در کشور ارائه میشود اما بر اساس آخرین آمار در حال حاضر در ایران آخرین نرخ ناباروری ۲۰ درصد است.
قاسمی همچنین خاطرنشان کرد: آمار ۲۰ درصدی ناباروری در کشور ما به مفهوم عدم فرزند دار شدن یک پنجم زوجهای ایرانی به طور طبیعی است و باید تحت درمان قرار بگیرند.
وی اضافه کرد: متاسفانه ناباروری ثانویه هم در ایران روند افزایشی زیادی دارد و به دلیل اینکه فرزند خواهی زوجهای نابارور زیاد است، در تمام دنیا از این زوجها حمایت قابل توجهی صورت میگیرد تا با فعال کردن آنها روی شاخص تولد تاثیر گذاشت و بنابراین ۱۰۰ درصد هزینههای درمانی این افراد پرداخت میشود.
این پژوهشگر حوزه جمعیت افزود: در کشور موضوع ناباروری و درمان زوجهای نابارور و پرداخت هزینههای درمانی آنها مورد توجه مسئولان تا کنون نبوده است و علت آن در دو مشکل عمده خلاصه میشود.
قاسمی همچنین گفت: یکی از علتهای فوق گران بودن درمان ناباروری زوجین است و درمان با روشهای پیشرفته هزینههای گزاف و زیادی را به آنها تحمیل میکند و دولت به همین دلیل تا کنون هیچ گونه حمایتی از این افراد لحاظ نکرده است و مختصر بودجهای که حدود ۲۵۰ میلیارد تومان بوده و در اختیار وزارت بهداشت قرار داشته است در جای دیگر صرف شده است.
وی اضافه کرد: دولت سیزدهم باید دولت نجات ساختار جمعیتی کشور باشد و ظرفیتهای خوبی را هم در اختیار دارد و در این حوزه باید تعداد مراکز تخصصی درمان ناباروری را افزایش دهد.
این پژوهشگر حوزه جمعیت افزود: بخشی از زیر ساختهای فعلی به شکل سخت افزاری و مثل درمانگاههای ویژه درمان ناباروری است و بخشی هم زیر ساختهای نرم افزاری است که باید از نظر متخصصین درمان ناباروری نیز تعداد این افراد را افزایش دهیم.
قاسمی گفت: بر اساس فرمولها و تجارب موفق دنیا باید از زوجهای نابارور حمایت شود و اراده و عزم دولت سیزدهم میتواند این معضل را رفع کند و متاسفانه ایران ۶ درصد بالاتر از نرم جهانی با معضل ناباروری مواجه است.