به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در نظام رتبهبندی شانگهای در سال ۲۰۲۱ میلادی، ۳۴ دانشگاه از ایران در رتبهبندی موضوعی حضور دارد که یکی از این دانشگاههای تأثیرگذار دانشگاه تبریز است.
در رتبهبندی موضوعی شانگهای، در حوزه مهندسی دانشگاه تبریز در رشته مهندسی علم و فناوری ابزارآلات، رتبه (۱۰۱-۱۵۰)، در رشته مهندسی مکانیک، رتبه (۲۰۱-۳۰۰) و در رشته مهندسی برق و الکترونیک، رتبه ۴۰۱-۵۰۰ را کسب کرده است.
نظام رتبهبندی شانگهای یکی از معتبرترین رتبهبندیهای جهانی است که نتایج آن توسط دانشگاه شانگهای ژیائوتنگ چین منتشر میشود. این رتبهبندی در قالب یک پروژه بزرگ در کشور چین برای اولین بار در ژوئن سال ۲۰۰۳ میلادی توسط دانشگاه شانگهای منتشر شد و به صورت سالانه روزآمد میشود.
این رتبهبندی برای پنجمین سال، رتبهبندی موضوعی دانشگاههای برتر دنیا را منتشر کرده است. رتبهبندی موضوعی شانگهای در سال ۲۰۲۱ در ۵۴ رشته در قالب ۵ حوزه کلی شامل حوزه مهندسی (۲۲ رشته)، حوزه علوم پایه (۸ رشته)، حوزه علوم زیستی (۴ رشته)، حوزه علوم پزشکی (۶ رشته) و حوزه علوم اجتماعی (۱۴ رشته) صورت گرفته است. اسامی بیش از ۱۸۰۰ دانشگاه از بین ۴۰۰۰ دانشگاه مورد بررسی از۹۳ کشور جهان در فهرست نهایی این رتبهبندی قرار گرفتند.
لازم به ذکر است؛ تنها دانشگاههایی میتوانند در این حوزهها مورد ارزیابی قرار گیرند که از حداقل تعداد تولیدات علمی در بازه زمانی ۲۰۱۹-۲۰۱۵ در پایگاه وب آو ساینس برخودار بودهاند.
شایان ذکر است، دانشگاه تبریز در حال حاضر با داشتن بیش از ۲۰ دانشکده، ۸۰۰ نفر عضو هیئت علمی، بیش از ۲۰ هزار نفر دانشجو و نیز به جهت همجواری با دانشگاههای بزرگ کشورهای منطقه، به عنوان بزرگترین مرکز علمی غرب و شمال غرب کشور، عهده دار بخش بزرگی از مسئولیت تولید علم و فناوری و رقابت در عرصههای بین المللی است.