به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، جدیدترین قسمت برنامه زنده و تلویزیونی «به وقت ایران» شب گذشته ۳۰ خردادماه با حضور محمد بهادری جهرمی استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه مدرس، مشاور رییس پژوهشکده شورای نگهبان و روح الله متفکر آزاد استاد دانشگاه عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی و با موضوع انتخابات ۱۴۰۰ و چالشهای پیش روی دولت آینده روی آنتن شبکه آموزش رفت.
فضای سیاسی وارد مرحله جدیدی شده است
روح الله متفکر آزاد استاد دانشگاه عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی درباره چالشهای پیش روی دولت جدید مطرح کرد: فضای سیاسی وارد مرحله جدیدی شده است که به دلیل مسایل مختلف مردم تحت تاثیر است و دولت جدید با یک فضای جدی برای بهبود شرایط اقتصادی مردم روبهروست.
وی ادامه داد: دولت آینده باید روح امید را در مردم تجلی بخشد. حقیقتا پیام ایشان نگاه فراگیر به ملت و کشور دارد و امیدواریم ثمره آن در فضای کشور نمود پیدا کند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: ما در مجلس شورای اسلامی در سالی که گذشت مصوبات خوبی برای حل مشکلات داشتیم که تک به تک آن نیاز به گزارش دادن به مردم دارد. ما در حقیقت به سراغ پاسخهای مبنایی رفتیم و امیدواریم در دولت جدید این درک وجود داشته باشد که چشم امید مردم به ماست.
چارهای جز حرکت به سمت دولت الکترونیک نداریم
متفکر آزاد با اشاره به اینکه چارهای جز حرکت به سمت دولت الکترونیک نداریم، توضیح داد: بسیاری از حکمرانیهای پیشرفته روی موضوع دولت الکترونیک کار میکنند و انتخابات الکترونیک نیز یکی از این مسایل است و باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی درباره همکاری دولت و مجلس بیان کرد: همانگونه که ما با دولت فعلی برای حل مشکلات مردم همراهی کردیم، با دولت جدید نیز همراهی خواهیم داشت چه بسا اینکه همراهیمان بیشتر است چراکه دولت و مسئولان تازه نفسی پای کار خواهند آمد البته بعد نظارتی مجلس را فراموش نخواهیم کرد.
عضو هیات رییسه مجلس در پایان درباره برنامهمحور بودن کابینه رییسجمهور جدید خاطرنشان کرد: این حق رییس جمهور است که کابینه خود را برای پیشبرد اهدافش معرفی کند، اما ما از دولت آینده توقع داریم که وزرا همگرا باشند و امیدواریم که رییس جمهور منتخب برای حل مشکلات مردم آستین بالا بزند.
انتخابات هنوز به پایان نرسیده است
محمد بهادری جهرمی استاد دانشگاه، عضو هیات علمی دانشگاه مدرس و مشاور رییس پژوهشکده شورای نگهبان در ابتدا بیان کرد: در نگاه عموم انتخابات تمام شده است، اما این فرآیند هنوز به پایان نرسیده است و چند مرحله متعدد دارد که در قانون برای هر کدام از آنها ضوابطی تعیین شده است.
وی افزود: انتخابات امری اجرایی و وزارت کشور مجری آن است اینکه ما نهاد نظارتی تعیین میکنیم بدین دلیل است که به شکایات رسیدگی شود. ما روز رایگیری را با مشارکت خوب مردم پشت سر گذاشتیم و این روزها شورای نگهبان هم به شکایات رسیدگی میکند و هم به دنبال اطلاعرسانی آمار و ارقام نهایی به مردم است.
شورای نگهبان مخالف انتخابات الکترونیکی نیست
این استاد دانشگاه درباره ساعت برگزاری انتخابات بیان کرد: ستاد ملی مقابله کرونا از همان ابتدا مصوباتی را درباره تبلیغات و تجمعات داشت و درباره زمان رایگیری اعلام کرده بود که با گستردهتر شدن آن بتوان تراکم جمعیت را مدیریت کرد. همچنین تعداد شعب نیز افزایش پیدا کرده بود تا سلامت شهروندان تامین شود.
بهادری جهرمی درباره تعداد آرای باطله گفت: آن مرجعی که باید جمیع مسایل را درباره انتخابات توضیح بدهد، شورای نگهبان است و این شورا با جمعبندی نهایی درباره تعداد آرای باطله نیز توزیح خواهد داد.
وی درباره انتخابات الکترونیکی مطرح کرد: نرمافزارها و سختافزارهایی که باید برای این نوع انتخابات وجود داشته باشد از نظر شورای نگهبان هنوز وجود ندارد چه بسا اینکه در همین انتخابات نیز نظر این شورا درست بود، اما باید دقت کنیم که شورای نگهبان مخالف انتخابات الکترونیکی نیست.
مشاور رییس پژوهشکده شورای نگهبان در پایان درباره سیستم انتخابات در ایران تصریح کرد: نواقص و ابهاماتی در بعد قانونی انتخابات در ایران وجود دارد که باید اصلاح شود.
برنامه «به وقت ایران» در فصل دوم با رویکرد مهارتی و با ساختار گفتگومحور به تهیهکنندگی علیرضا عاصم یوسفی با اجرای ناصر خیرخواه روزهای یکشنبه و سهشنبه ساعت ۲۱:۴۵ تا ۲۳ به صورت زنده روی آنتن شبکه آموزش میرود.