به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی برنامه «به وقت ایران»، برنامه زنده و تلویزیونی «به وقت ایران» شب گذشته دوم خردادماه با موضوع سیاست خارجه در دولت آینده و با حضورعلاالدین بروجردی معاون امور بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی و رییس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی و عباس مقتدایی خوراسگانی نائب رییس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی روی آنتن رفت.
عباس مقتدایی خوراسگانی نایب رییس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی در سخنانی مطرح کرد: کسی که میخواهد رییس جمهور شود باید به دنبال تحقق الگوهای جامعه اسلامی باشد و باور قلبی به قانون اساسی داشته و مفاد این قانون را برای خود درونی کرده باشد.
وی ادامه داد: ما در برخی از مقاطع تاریخی در روند رشد خود بیدقتیهایی انجام دادهایم. اگر انرژی که رییس جمهور و وزیر امور خارجه دولت دوازدهم صرف اصلاح روابط با ۱۵ کشور همسایه ما میشد، میتوانستیم صادرات خود را بسیار بهبود بخشیم. یکی از نواقصی که ما در کشور داریم این است که تعداد رایزنهای اقتصادی و بازرگانان از تعداد انگشتان دست هم کم است.
نایب رییس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس تاکید کرد: یکی از دستاوردهای مجلس یازدهم این است که کمیته دیپلماسی اقتصادی را تشکیل داده و جلسهای با حضور همه کسانی که در حوزه صادرات و تولید نقش دارند، تشکیل شد. جالب است که عدهای از این افراد مدتها بود یکدیگر را ندیده بودند!
مقتدایی خوراسگانی بیان کرد: البته این اتفاق باید در دولت رخ میداد. رییس جمهور و دولت بعدی باید افرادی باشند که بدانند با یک هماهنگی از همه ظرفیتهای بینالمللی استفاده کنند و اول به سراغ کشورهای منطقه بروند.
وی خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم باید توسط فرد یا افرادی شکل بگیرد که باور به «ما میتوانیم» داشته باشند. اندیشههای اسلامی مندرج در قانون اساسی به ما میگوید که با اتکا به نیروهای توانمند و جوان و ظرفیتهای بسیاری که در کشور وجود دارد، شرایط بهتری را رقم زد.
در ادامه، علاالدین بروجردی معاون امور بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی و رییس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس در ابتدا مطرح کرد: اصول سیاستهای بالادستی سیاست خارجه اصول ثابتی و در این چهار دهه گذشته تغییر نکرده است. هنر اینکه ما بتوانیم این اصول را در هر مقطعی به کار ببریم وظیفه وزارت امور خارجه و رییس جمهور است.
وی ادامه داد: اصول بسیار شفاف است و هنر دیپلماسی و رییس جمهور باید این باشد که با روسای جمهور کشورها رابطه خوبی را برقرار کند و همسایگان خود را در اولویت رابطه قرار بدهد. ما اگر از دیپلماسی فعال برخوردار باشیم، میتوانیم با یک برنامهریزی اصولی نقشه دشمن را خنثی کنیم.
معاون امور بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی درباره ارتباط با دیگر کشورها بیان کرد: ما به دنبال برقراری رابطه خوب و بهترین رابطه را کشورها هستیم البته نه با کشوری که ظلم میکند. هنر دیپلماسی ما باید به گونهای باشد که علاوه بر رابطه خوب با کشورها از نقشه دشمنان آگاه باشیم و بتوانیم آن را خنثی کنیم.
رییس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس با اشاره به اینکه نگاه کارشناسی در تدوین برنامهها بسیار مهم است، مطرح کرد: این نگاه باید حافظ منافع ملی، اما من یک مثال میزنم و آن ابن است که ما از استرالیا و نیوزلند گندم وارد میکنیم، اما از پاکستان که در منطقه خودمان است، نه.
بروجردی درباره مجموعه ابزارهای نظارتی مجلس گفت: مجلس قبلی و مجلس یازدهم از این ابزار بسیار استفاده کردند.
وی با اشاره به اینکه نگاه دولت دوازدهم به غرب بود، تصریح کرد: چین به ما گفت قطار سریع السیر از تهران به مشهد را برای شما راهاندازی میکنیم، اما ما هرچه جلسه گذاشتیم با دوستان دولت فایده نداشت. این نکته را بیان کردم تا بگویم که نگاه وزرا، معاونان و دولت تا چه اندازه مهم است.
برنامه «به وقت ایران» در فصل دوم با رویکرد مهارتی و با ساختار گفتگومحور به تهیهکنندگی علیرضا عاصم یوسفی با اجرای ناصر خیرخواه روزهای یکشنبه و سهشنبه ساعت ۲۱:۴۵ تا ۲۳ به صورت زنده روی آنتن شبکه آموزش میرود.