به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یکی از سیاستهای اتخاذ شده معاونت گسترش زبان فارسی وزارت علوم، آموزش مجازی به داوطلبان خارجی فراگیری زبان و ادبیات فارسی است. در این جهت مأموریتهایی به مراکز دانشگاهی داخل کشور محول شده است. آموزشهای مجازی میتواند تحولی کمی و کیفی در روند توسعه زبان و ادبیات فارسی و ایران شناسی از طریق فضای مجازی اهمیت انکار ناپذیری دارد.
به ویژه گسترش کرونا این ضرورت را بیش از پیش آشکار کرده است. معاونت گسترش زبان فارسی، با تشکیل کارگروه تخصصی برای این موضوع، دو برنامه کوتاه مدت و بلندمدت دارد. در برنامه کوتاه مدت، به شکل آزمایشی، مسئولیت کرسیهای چند کشور، به برخی از دانشگاهها سپرده میشود و در صورت توفیق آمیز بودن این تجربه، در ترمهای آینده، به دیگر دانشگاههای واجد شرایط نیز بسط داده خواهد شد.
شاخص انتخاب این دانشگاهها، سابقه آنها در اعزام استادان، امکانات آموزش مجازی مناسب و رابطه مداومی است که با کشورهای مورد نظر دارند. شیوه نامه آن نیز تدوین شده و به زودی به دانشگاههای مجری ارسال خواهد شد.
در برنامه بلندمدت نیز یک پلتفرم یا بستر مجازی واحدی طراحی میشود تا دانشگاهها و استادان داخلی بتوانند کلاسهای مختلف مجازی اعم از درسهای رشتههای زبان و ادبیات فارسی و ایرانشناسی و همچنین آموزش عمومی زبان را در آن ارائه کنند.
کشورهای متقاضی برگزاری دورههای مجازی آموزش زبان فارسی و دانشگاههای داخلی مسئول برگزاری به شرح زیر است:
فهرست دانشگاههایی که تاکنون، آموزش مجازی زبان فارسی در برخی از کرسیها را برعهده گرفتهاند