به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سیدصادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران طی نشستی امروز ۱۲ تیرماه از دستاورد مهم سینمای ایران در حوزه بینالملل رونمایی کرد.
موسوی در آغاز این نشست که به صورت مجازی از صفحه رسمی اینستاگرام سازمان سینمایی و انجمن سینمای جوانان پخش شد، ضمن عرض تسلیت برای درگذشتگان کرونا و نیز مهشاد کریمی خبرنگار فقید ایسنا و ریحانه یاسینی خبرنگار فقید ایرنا گفت: حامل پیامی هستم که خبری شیرین و مبارک برای سرزمین پر افتخارمان محسوب میشود. حقیقت امر این است که در آستانه جشنواره فیلم کوتاه تهران هستیم و همانطور که میدانید این جشنواره اواخر مهر برگزار میشود. انجمن سینمای ایران به عنوان قدیمیترین انجمن سینمایی ایران، متولی برگزاری این جشنواره بوده و هست و این افتخار را داشتهام که چهار دوره دبیر این جشنواره باشم.
وی افزود: میدانید که در حال حاضر بیش از ده هزار جشنواره سینمایی معتبر و غیرمعتبر در جهان در حوزه فیلم و تصویر در حال برگزاری هستند که بسیاری معتبر نیستند اما برخی جشنوارهها اثرگذار هستند. وقتی در سال ۹۶ برای اولین بار دبیر این رویداد شدم، با توجه به حجم آثار و تاریخچه این جشنواره به نظر میرسید این جشنواره یک سرمایه ملی است. ولی آنطور که بایسته و شایستهاش بود، هنوز شناختهشده نبود. به زعم خود میدانستم میتوان جشنواره فیلم کوتاه را مهمترین جشنواره غرب آسیا معرفی کرد.
موسوی ادامه داد: امروز هم جوایز نقدی این جشنواره جوایز بالایی است. بیش از ۶ هزار فیلم در سالهای اخیر به دست ما رسیده و مجموع این مولفه ها نشان میدهد جشنواره ما رویدادی معتبر است. اما حق بزرگی از آن شناخته نشده و برای آن هم پیگیری نشده بود. شاید باور نداشتیم که میتوانیم به آن برسیم. ما از دو سال پیش به این فکر کردیم که این جشنواره را به سطح یکی از جشنوارههای مورد تأیید آکادمی اسکار در سطح جهانی برسانیم.
دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران در ادامه توضیح داد: مهمترین جایزه سینمای جهان جایزهای است که آکادمی علوم و هنرهای تصویری متحرک اهدا میکند، تخمین زده میشود یک میلیارد نفر به شکل زنده مراسم اسکار را میبینند، ما هم هر سال نمایندهای را به این رویداد معرفی میکنیم. این رویداد در بخش کوتاه هم مکانیزم خود را دارد. جشنواره فیلمهای کوتاه تهران آن دسته از جشنوارههایی که حالا از نظر اسکار رویدادی معتبر شناخته میشود.
موسوی افزود: با تلاشی که داشتهایم و مکاتبات فراوان، جمعآوری اطلاعات، گرفتن معرفینامه برای افراد موثری که به جشنواره آمدهاند و طی کردن مراحلی، روز پنجشنبه این ایمیل برای ما آمد که این رویداد بهعنوان یکی از دروازههای ورود به اسکار پذیرفته و به تعبیری یک رویداد مورد تأیید اسکار شده است. امروز این افتخار برای کشور عزیزمان و سینمای پر افتخار حاصل شده که یکی از دروازههای ورود به اسکار این جشنواره باشد.
وی تأکید کرد: پیشبینی من این است که حالا که این جشنواره به این درجه رسیده آثار بیشتری به دست ما میرسد. در میان تمامی جشنوارههایی که این اتفاق برایشان رخ داده ما تنها کشوری هستیم که حضور در جشنوارهمان رایگان است. در مرحله اول مدارک ما رد شد، ولی ما گفتیم در تحریم هستیم و نمیتوانیم یک دلار هم از سوی افراد بگیریم و این به دلیل تحریم است. اگر جشنواره فیلم کوتاه تهران مثل بقیه جشنوارهها حق حضور از متقاضیان بگیرد، میتواند اندوختهای نزدیک به ۲۵۰ هزار یورو داشته باشد. اگر روزی شرایط برطرف شود حضور رایگان را کنار خواهیم گذاشت اما ثبتنام برای ایرانیها همچنان رایگان خواهد بود.
موسوی تأکید کرد: امروز ما تنها جشنوارهای هستیم که با این قدمت توانستهایم با قواعد فرهنگی خودمان در این چهل سال کار کنیم و به این درجه از اعتبار جهانی برسیم. ۱۲۷ فستیوال این درجه را دارند که از میان آنها ۴۲ جشنواره فقط در آمریکا هستند.
وی در ادامه توضیح داد: هر فیلمی که بتواند جایزه بزرگ جشنواره ما را اخذ کند، بهصورت مستقیم به اسکار معرفی میشود. از این پس هر ساله ما باید به اسکار بگوییم کدام فیلم موفق به اخذ این جایزه شد. همین حالا که پلتفرمهای بزرگ در دنیا هستند، به محض اینکه یک فیلم در این جشنواره شرایط حضور در اسکار را دریافت کند در سطح آن پلتفرمها هم قرار میگیرد. باعث تاسف است که برخی فیلمسازان خوب ایرانی پیش از این حاضر نبودند اولین نمایش فیلمشان در جشنواره فیلم کوتاه تهران باشد، ولی حالا دیگر میتوانند این کار را کنند.
موسوی در ادامه گفت: این بخت بلند من و همکارانم است که توانستیم به این افتخار دست پیدا کنیم. این افتخار را به همه تبریک میگویم. این نهال نحیف حالا به درختی تنومند تبدیل شده و جشنواره فیلم کوتاه تهران تنها جشنواره ایرانی است که این درجه را در اسکار دارد و به نام «تهران» است. خدا را شاکر هستیم که این موضوع را به نتیجه رساندیم. تلاش داشتیم در سکوت این موضوع به نتیجه برسد و این خبر را به سینمادوستان برسانیم. ما باید قواعد اسکار را رعایت کنیم و سعی میکنیم بر همین پایه باشیم. مثلاً هر سال بین یکم تا پانزدهم اکتبر باید بگوییم برگزیده چه فیلمی بوده است. اگر ترکیه، ایران و مصر را بین کشورهای مسلمان بدانیم باید بگوییم ما اولین کشور مسلمان در این رده از اعتبار سینمایی هستیم.
وی درباره سیوهشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران هم گفت: بیش از ۲۷۰ فیلم ایرانی در این جشنواره ثبتنام کردهاند. این جشنواره حالا با اعتبار و عزت بیشتری برگزار میشود. در بخش آموزش بینالمللی که سال گذشته مدرسان آن به صورت رایگان آمدند، باید بگویم ۳۳ هزار نفر در ایران محتوای این نشستها را دیدند. امیدواریم که همچنان جشنواره فیلم کوتاه تهران یکی از فرصتهایی باشد که پرچم ایران را در سطح جهانی بالا ببرد.