امین کمالی، دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی دانشگاه زابل در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص وضعیت شیوع ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان گفت: شیوع گسترده این ویروس در استان ناشی از سوء مدیریت مسئولان ستاد مقابله با کرونا است و بی توجهی آنان به وخیم بودن شرایط همه گیری کرونای دلتا در این منطقه منجر شده است.
کمالی افزود: مسئولان ستاد کرونای استان سیستان و بلوچستان برنامه ریزی مشخصی برای کنترل کرونا و نوع جهش یافته این ویروس (دلتای هندی) ندارند و در شرایط بحرانی کنونی فقط به تعطیلی ادارات بسنده کردند که در این زمینه هم اطلاع رسانی صحیح و درستی انجام ندادند.
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی دانشگاه زابل اظهار کرد: این سوء مدیریت و وخیم شدن شرایط شیوع کرونا در نهایت به معرفی نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در استان سیستان و بلوچستان برای مهار ویروس کرونا ختم شد که نشان داد روسای سه گانه دانشگاههای علوم پزشکی سیستان و بلوچستان (دانشگاههای علوم پزشکی زابل، زاهدان، ایرانشهر) و استاندار سیستان و بلوچستان نتوانستند در ستاد مقابله با کرونای استان با اندیشیدن تدابیری صحیح به کنترل این ویروس بپردازند و کوتاهیهایی در انجام وظایف محوله داشتند.
وی ادامه داد: با اینکه ویروس کرونای دلتا در استان سیستان و بلوچستان شیوع گستردهای داشته، اما همچنان شاهدیم که برخی مسئولان با انتشار آمارهای غلط و اغراق آمیز، اطلاع رسانی صحیحی از وضعیت همه گیری این ویروس و شرایط بحرانی استان ندارند که این امر مورد نارضایتی مردم و فعالان اجتماعی قرار گرفته است.
کمالی خاطرنشان کرد: مشخص نیست کدام یک از مسئولان ستاد مقابله با کرونای سیستان و بلوچستان (روسای سه گانه دانشگاههای علوم پزشکی یا استاندار سیستان و بلوچستان) آمار غلط خالی بودن ۴۰۰ تخت بیمارستانی را به اطلاع وزارت بهداشت رساندند و در رسانهای شدن این آمار نادرست که نشان از بحرانی نبودن وضعیت تجهیزات درمانی برای کنترل ویروس کرونا دارد، نقش داشتند؛ فعالان دانشجویی استان خواستار شفاف سازی پیرامون این موضوع هستند چرا که اعلام چنین موضوعی نشان میدهد سیستان و بلوچستان از نظر ارائه خدمات درمانی به بیماران کرونایی با مشکل حادی مواجه نیست و این در حالی است که هیچ تخت خالی در استان وجود ندارد و تعداد مراجعات بیماران کرونایی به بیمارستانها به حدی بالاست که اکنون با معضل کمبود کادر درمان مواجه هستیم.
وی یادآور شد: این حقیقت را نباید فراموش کنیم که سیستان و بلوچستان، استانی محروم است و وضعیت اشتغال و درآمدی مردم این منطقه مطلوب نیست و اکثریت اهالی با بحرانهای معیشتی درگیر هستند و نباید مسئله رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی از نظر استفاده عموم از ماسک و ضدعفونیکنندههای دست و... را به عنوان دلیل اصلی شیوع گسترده ویروس تلقی کرد چرا که مردم توان خرید ماسک و مواد ضدعفونیکننده را ندارند و مسئولان ستاد مقابله با کرونای استان باید چارهای برای این معضل اندیشند.
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی دانشگاه زابل اضافه کرد: از طرفی، با اینکه از سوی ستاد مقابله با کرونای استان اعلام وضعیت قرنطینه و تعطیلی سراسری صورت گرفته، اما مردم همچنان مجبورند سرکار بروند و در خانه نمانند که این مسئله ناشی از سوء مدیریتی است که در این ستاد حاکم شده چرا که هیچ بسته حمایتی در اختیار مردم قرار نگرفته و نگرانی از خالی ماندن سفرههایشان آنان را مجبور به ترک خانه و رفتن به محل کار کرده و عملا قرنطینه سراسری معنایی ندارد و شیوع ویروس همچنان ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: با این وجود بهتر است هر چه سریعتر مسئولان امر چارهای برای کنترل ویروس کرونا اندیشند و واکسیناسیون افراد بالای ۱۸ سال در سیستان و بلوچستان در اولویت قرار گیرد تا بیش از این، شرایط بحرانی نشود.