شجاع احمدوند معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره اعتراض داوطلبان به برگزاری حضوری آزمون جامع دکتری این دانشگاه در روزهای ۲۳، ۲۴ و ۲۶ تیرماه گفت: آزمونهای پایان ترم این دانشگاه به صورت مجازی برگزار میشود، اما این آزمونها به صورت تستی بوده و در مدت زمان کمی برگزار میشود، بنابراین امنیت آزمون برقرار میشود. واقعیت این است که آزمون جامع را نمیتوان به صورت مجازی برگزار کرد، زیرا دانشجویان چهار تا پنج ساعت در جلسه آزمون حضور دارند و همین موضوع سبب میشود تا امنیت آزمون کاهش یابد.
احمدوند با بیان اینکه سیستمهای آزمونهای مجازی هنوز به میزانی پیشرفته نشده است که بتوانند چندین ساعت از دانشجو در زمان برگزاری آزمون مراقبت کند، افزود: بنابراین ما باید برای هر دانشجو یک شخص را به عنوان مراقب قرار دهیم که این امکان با توجه به این که بیش از ۳۰۰ نفر در آزمون جامع شرکت میکنند، وجود ندارد.
معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: این آزمون یک بار قرار بود در خرداد ماه برگزار شود که داوطلبان به برگزاری این آزمون به صورت حضوری در آن زمان اعتراض کردند، ما نیز در معاونت آموزشی اعلام کردیم که به هیچ عنوان امکان مجازی برگزار کردن آزمون جامع وجود ندارد، اما میتوانیم آن را به تعویق بیندازیم. به همین منظور برگزاری آزمون جامع حدود یک ماه و نیم به تعویق افتاد. اکنون با گذشت آن بازه زمانی دوباره داوطلبان درخواست برگزاری مجازی آزمونها را دارند؛ در صورتی که تحت هیچ شرایطی این آزمون به صورت مجازی برگزار نخواهد شد.
احمدوند اظهار کرد: ممکن است ما شرایطی را ایجاد کنیم تا تعدادی از داوطلبان بتوانند در آزمون شرکت نکنند و در نوبت بعدی آزمون حضور یابند. اما باید بدانند که نوبت بعدی این آزمون نیز مجازی نخواهد بود، زیرا نمیتوانیم امنیت آزمون را تامین کنیم.
معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی درباره دانشجویان شهرستانی که قصد دارند در این آزمون شرکت کنند؛ گفت: حدود یک هفته گذشته بیش از یک میلیون نفر در آزمون سراسری شرکت کردند اکنون ما در دانشگاه علامه طباطبایی برای ۳۰۰ نفر آزمون برگزار میکنیم که بسیار آسانتر است، زیرا ۲۰۰ نفر از داوطلبان ساکن تهران هستند و ۱۰۰ نفر از آنها اهل شهرستانی هستند که مشخص نیست تمام آنها ساکن شهرستان باشند. از طرفی ما نمیتوانیم برای چند نفر تمام برنامه ریزیهای یک دانشگاه را مختل کنیم. ما در دانشگاه برای این دانشجویان خوابگاه و اتاقهای یک نفره در نظر گرفته ایم.
وی با بیان اینکه پروتکلهای بهداشتی برای برگزاری آزمون رعایت میشوند؛ اظهار کرد: ما ۱۱ دانشکده در دانشگاه علامه طباطبایی داریم که هر کدام ۳۰ کلاس دارند یعنی هر فرد را در یک کلاس نیز قرار دهیم، مشکلی ایجاد نخواهد شد؛ بنابراین در برگزاری آزمون هیچ محدودیت و مشکلی وجود ندارد.
احمدوند اظهار کرد: پس از برگزاری این آزمون دانشگاه تعطیلات تابستانه دارد و پس از آن داوطلبان باید در آزمون شفاهی شرکت کنند؛ بنابراین اگر بخواهد به تعویق انداخته شود به ضرر داوطلبان خواهد بود.
معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: حدود ده تا بیست نفر دانشجوی خارجی وجود دارد که خیلی توان استفاده از منابع فارسی را ندارند، ضمن اینکه چارهای وجود ندارد، زیرا به عنوان مثال دانشجویی که برای کشور تاجیکستان است چگونه میتواند برای شرکت در یک آزمون به دانشگاه علامه طباطبایی بیاید. به همین منظور شرایط برگزاری آزمون مجازی را برای آن دسته از داوطلبان که خارج از کشورهستند، ایجاد خواهیم کرد به طوری که یک مراقب در زمان برگزاری آزمون ناظر بر فعالیت داوطلب باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تعداد بسیاری از دانشجویان از اینکه آزمون جامع در خرداد ماه به تعویق افتاده است ناراضی هستند، اکنون اگر بخواهد دوباره به زمان دیگری موکول شود، اعلام نارضایتی خواهند کرد. زیرا این داوطلبان دو بار برای امتحان آماده شدهاند و برای آینده خود برنامه ریزی کردهاند، نمیتوان به راحتی برنامه آنها را به هم ریخت. از سوی دیگر تعویق آزمون تنها به ضرر داوطلبان است و سودی ندارد.