به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شجاع احمدوند معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی در خصوص نحوه برگزاری مصاحبههای دکتری این دانشگاه گفت: آزمون دکتری هر سال بر اساس روال مشابهی انجام میشود و بر مبنای آزمون کتبی، تعدادی از داوطلبان که درصدی از نمره را کسب کنند برای آزمون شفاهی به دانشگاهها معرفی میشوند. برای پذیرفته شدن در مقطع دکتری ۵۰ درصد نمره کسب شده از آزمون کتبی و ۵۰ درصد نمره از مصاحبه شفاهی در نظر گرفته میشود.
وی افزود: امسال ۳ هزار و ۳۱۰ نفر برای آزمون شفاهی دورههای دکتری به دانشگاه علامه طباطبائی معرفی شدند و از این تعداد ۳ هزار و ۲۵ نفر ثبتنام کردند و برای آنها از تاریخ ۱۹ تا ۲۶ خردادماه ۱۴۰۰، نوبت مصاحبه در نظر گرفته شده است.
احمدوند با اشاره به کاهش ظرفیت پذیرش دکتری در دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: از مجموع مصاحبه شوندگان تعداد ۳۶۲ نفر در ۵۴ رشته در نوبتهای روزانه، نوبت دوم و پردیس پذیرفته میشوند. پذیرش در مقطع دکتری تابعی از نسب استاد تمامها و دانشیارها به دانشجویان است.
وی افزود: بر اساس این فرمول، در برخی رشتهها که با ترافیک افراد رو به رو هستیم، دانشجو نخواهیم گرفت و یا تعداد پذیرش را کاهش میدهیم تا به نقطه تعادلی که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرده، برسیم؛ بنابراین امسال تعداد ۳۶۲ نفر در مقطع دکتری پذیرفته میشوند که ۱۱۷ نفر نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.
وی عنوان کرد: برای دومین سال متوالی تمام مصاحبهها به صورت مجازی انجام میشود. سال گذشته دانشکدهها بازخوردهای خیلی خوبی ارائه دادند و بیشتر داوطلبان از نحوه مصاحبه و نتایج آن ابراز رضایت کردند. البته استادان با رعایت تمام شیوهنامههای بهداشتی باید در محل مصاحبه حضور پیدا کنند، اگر استادی نتواند به دلیل قابل قبول در مصاحبه حضور پیدا کند با هماهنگی مدیر گروه شرایط برای حضور مجازی وی فراهم میشود. ولی روند کلی اینگونه است که دانشجو به صورت مجازی و استادان مصاحبه کننده به صورت حضوری در مصاحبه شرکت کند.
معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی بیان کرد: برای سهولت در انجام مصاحبهها، تعداد ۵۴ کمیته تخصصی، متشکل از ۶ استاد ایجاد شده است که طبق برنامه ریزیهای انجام شده در محل مصاحبه حضور دارند و داوطلبان را مورد سنجش علمی قرار میدهند. همچنین چندین تیم متصدی، بر اساس زمانبندی مشخص با داوطلب تماس میگیرند و شرایط ارتباطی را چک میکنند تا در شروع و هنگام مصاحبه مسئلهای از این لحاظ برای داوطلب پیش نیاید.
وی با بیان اینکه معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه برای جلوگیری از قطعی برق در زمان مصاحبههای دکتری، هماهنگیهایی با اداره برق منطقهای انجام داده است، تاکید کرد: زمان محدود است و باید در مدت زمان مشخصی نتایج به سازمان سنجش اعلام شود، ولی اگر مصاحبه داوطلبی به دلیل قطعی برق به صورت کامل انجام نشود، بعد از تمام شدن جریان اصلی مصاحبهها، فرصت مجددی به صورت حضوری یا مجازی برای این افراد در نظر گرفته میشود تا حقی از داوطلبی ضایع نشود؛ بنابراین داوطلبان با خیال راحت در آزمون شفاهی شرکت کنند.
گفتنی است؛ داوطلبان مقطع دکتری فرصت داشتند از تاریخ دوم تا چهارم خردادماه سال ۱۴۰۰ با مراجعه به سایت https://azmoon.atu.ac.ir، برای شرکت در مصاحبه ثبتنام کنند. همچنین جدول زمان بندی مصاحبه بر اساس دستورالعمل سازمان سنجش آموزش کشور تنظیم شده و از داوطلبان خارج از برنامه زمانی اعلام شده مصاحبه به عمل نمیآید.