کد خبر:۹۴۸۷۷۰
برای اولین‌بار در کشور صورت گرفت

ابتکار عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز در تهیۀ ویدیو‌های آموزشی آناتومی

با تلاش و ابتکار رئیس بخش علوم آناتومی دانشگاه شیراز، فیلم‌های آموزشی با کیفیت بسیار بالا و درحد استاندارد مراجع معتبر علمی، برای آموزش کلاس‌های عملی درس آناتومی تهیه شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، برای اولین‌بار در کشور، با تلاش و ابتکار خلاقانه یونس کمالی، استادیار دانشکدۀ دامپزشکی و رئیس بخش علوم آناتومی دانشگاه شیراز، فیلم‌های آموزشی با کیفیت بسیار بالا و درحد استاندارد مراجع معتبر علمی، برای آموزش کلاس‌های عملی درس آناتومی تهیه شده که نیاز دانشجویان و پژوهشگران در مقاطع و رشته‌های مختلف تحصیلی را برای یادگیری مطلوب دروس آناتومی مرتفع می‌کند.

کمالی به بیان شیوه‌ تهیه‌ ویدیو‌های آموزشی آناتومی مطرح کرد: شیوع بیماری کرونا و تعطیلی مراکز آموزشی از سال۳۹۹ فرصتی فراهم کرد تا اساتید دانشگاهی بسته به ماهیت درس، در پی تدابیر مختلف آموزشی درجهت تداوم یادگیری بدون نیاز به حضور فیزیکی دانشجویان باشند؛ لیکن ارائه‌ برخی دروس دانشگاهی که عمدتا بر پایه‌ عملی و آزمایشگاهی استوار است، با چالش و نگرانی بزرگی روبه‌رو شد که از آن جمله، درس آناتومی یا کالبدشناسی بدن انسان یا حیوان بود که این درس برای دانشجویان پزشکی و دامپزشکی ارائه می‌گردد و از آن به‌عنوان پایه و شالوده‌ الی علوم پزشکی و دامپزشکی یاد می‌شود.

رئیس بخش علوم آناتومی دانشگاه شیراز اظهار داشت: به‌دلیل ماهیت مورفولوژیکی آناتومی، آموزش آن بدون حضور فیزیکی دانشجویان ناکامل و بعضا ناممکن است که این موضوع از نگرانی‌های اصلی جامعه‌ی دانشگاهی آموزش آناتومی در شرایط بحرانی پیش‌آمده در سرتاسر دنیا به شمار می‌رود؛ از همین‌رو باتوجه به مشکلات ناشی از بیماری کرونا، برآن شدم تا با تهیه‌ی فیلم‌های آموزشی با کیفیت و استاندارد نیاز دانشجویان و پژوهشگران را برای یادگیری مطلوب دروس آناتومی مرتفع کنم.

وی گفت: هدف از ارائه‌ این درس بسیار مهم، آشنایی و آموزش ساختار‌های مختلف آناتومیکی بدن و روابط بین ساختارها، اصول کار روی جسد و بعضا کاربرد‌های بالینی آن در جراحی، رادیولوژی، طب داخلی و... است.

کمالی تأکید کرد: باید درنظر داشت که فیلم‌هایی که تنها به توصیف ساختار‌های آناتومیکی یک ارگان یا بخشی از جسد که ازقبل تشریح شده، بدون پرداختن به مراحل گام به گام می‌پردازد، نمی‌تواند پاسخگوی نیاز درس آناتومی در شرایط آموزش مجازی باشد؛ از همین‌رو برای اولین‌بار فیلم‌هایی تهیه شد که عمده‌ی تمرکز آن‌ها بر نمایش اصول و مراحل گام به گام تشریح جسد حیوان است و این کار مستلزم صرف زمان بسیار بود تا در حین فیلمبرداری، همه‌ی مراحل به‌درستی ضبط گردد.

رئیس بخش علوم آناتومی ادامه داد: برای انجام این طرح دو قلاده سگ، از هر دو جنس، به‌عنوان مدل بسیار ارزشمند آموزش آناتومی با رعایت مقررات اخلاقی کار روی حیوانات دانشکده‌ی دامپزشکی تهیه شد که با هماهنگی کادر مجرب فیلمبرداری، مراحل تشریح آن به‌صورت دقیق و گام به گام انجام شده و ضبط گردید و پس از فیلمبرداری حرفه‌ای، صداگذاری شد.

عضوهیئت علمی دانشکده‌ی دامپزشکی شیراز در پایان با اشاره به اینکه فیلم‌های آموزشی ضبط‌شده از کلاس‌های عملی درس آناتومی علاوه‌بر دانشجویان دکتری عمومی و تخصصی سراسر کشور، می‌تواند برای پژوهشگران و جراحان تجربی پزشکی و بیومدیکال با زمینه‌ کار روی حیوانات مدل به‌منظور تعمیم جراحی‌ها به انسان نیز قابل استفاده باشد، عنوان کرد: این فعالیت، به‌خوبی قابلیت تجاری‌سازی دارد، از همین‌رو به‌منظور حفظ مالکیت فکری در مسیر تجاری‌سازی این اثر علمی تحت انحصار دانشکده‌ی دامپزشکی دانشگاه شیراز، فیلم‌های آموزشی تهیه شده در اختیار مسؤولان مربوطه در دانشگاه داده شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار