روشن کردن یازده LED تنها با حرکت دست!
دانشمندان یک نانوژنراتور ساده، مقرون به صرفه، سازگار با محیطزیست و شفاف ساختهاند که میتواند از ارتعاشات اطراف برای تولید انرژی الکتریکی مورد نیاز دستگاها استفاده کند. نانوژنراتور تریبوالکتریک ساخته شده در این پروژه میتواند یازده LED را با ضربه زدن آرام و ملایم روشن کند و میتواند گزینه مناسبی برای استفاده در اپتوالکترونیک، دستگاههای خودکار و سایر کاربردهای زیست پزشکی باشد.
متان موجود در قمر سیاره زحل نشان از وجود حیات میکروبی دارد
بر طبق مطالعات جدید، گاز متان موجود در انسلادوس، ششمین قمر بزرگ زحل، میتواند نشان از وجود حیات میکروسکوپی در این قمر باشد. به گفتهی نویسندگان این مطالعه، دادههای جمعآوری شده توسط فضاپیمای کاسینی ناسا که دیگر فعال نیست نشان از وجود این گاز با منشا نامشخص دارد. ممکن است منشا این گاز فرآیندی به نام "methanogenesis" باشد که در آن میکروبهایی به نام متانوژن (methanogens) گاز متان تولید میکنند.
محققان دانشگاه تگزاس در آمریکا قلم هوشمندی موسوم به MasSpec ساختند که توانایی تشخیص بافت سرطانی از بافت سالم را در جریان عمل جراحی و با دقت بالایی فراهم میکند و میتواند با سرعت ۱۰۰ برابر روشهای فعلی و تنها در ۱۵ ثانیه، بافت سرطانی لوزالمعده را مشخص کند.
امکان مهار آلزایمر با نانو ساختار جدید!
پژوهشگران سوئدی نانومولکولهایی را ارائه کردند که ممکن است برای مهار آلزایمر مفید باشند. این نانومواد با برهمکنشی که با آمیلوئیدها دارند آنها را از بین میبرند، آمیلوئیدهایی که عامل بیماریهایی نظیر آلزایمر و پارکینسون هستند.
تولید ۲۰ هزار راس بز با فناوری شبیه سازی
شرکتی دانشبنیان با درک چالش پایین بودن توان ژنتیکی دامهای بومی و پایین بودن بهره اقتصادی آنها به حوزه شبیه سازی ورود کرد تا با استفاده از توان تخصص و دانشی خود و با کمک فناوریهای شبیهسازی، دورگهگیری و تولید جنین با روش IVF به این معضل پاسخ دهد. بر همین اساس اقدام به تولید ۲۰ هزار راس بز سانن و مورسیا کرد. این پروژه با حمایت ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به نتیجه رسیده است.
بهبود بیماران حرکتی با تحلیلگر ایرانساخت
فناوری تحلیلگرهای حرکتی، بنای ساخت و توسعه بسیاری از محصولات سینمایی است، اما این فناوری به حوزه سلامت نیز راه یافته است و بسیاری از بیماران دارای عارضههای نخاعی و حرکتی را در به دست آوردن سلامت یاری میکند.
خشنترین رویداد جهان هستی نظریه نسبیت عام اینشتین را نقض میکند
محققان میگویند سیاهچالهها هنگامی که به سرعت میچرخند، قدرت جدیدی پیدا میکنند و نظریه نسبیت عام "آلبرت اینشتین" میتواند در خشنترین رویدادهای جهان هستی نقض شود.