به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انجمن اسلامی دانشجویان دفتر تحکیم وحدت دانشگاه تبریز در مورد مسائل مردم استان خوزستان نوشت: باتوجه به وضعیت غیرقابل تحمل و اضطراری این استان بر تمام مسئولان لازم و واجب است که هرچه زودتر اقدامات جدی و بادوامی را جهت برقراری آرامش نسبی و رفع مشکلات مردم این منطقه انجام داده و از شکل گیری بحرانهای جدید در مناطق مشابه جلوگیری به عمل آید.
متن بیانیه به شرح زیر است:
در ضرورت شکل گیری حکومتها و سپردن اختیار امور و ادارهی جامعه به دست حاکمان یکی از مولفههای مهم، تامین نیازهایی است که مردمان به تنهایی نمیتوانند از پس آن برآیند. واضح است که یکی از حقوق و نیازهای ابتدایی شهروندان جامعه تامین احتیاجات اولیه آنان مانند آب، غذا، مسکن و... بوده که برای ادامهی زندگی و بقا ضروری است.
در حکومت اسلامی هم از آنجایی که توصیه ویژه جهت توجه مضاعف به مناطق محروم و مردم مستضعف شده است پیگیری و تحقق احتیاجات آنان از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
اما مع الاسف شاهد آن هستیم که استان خوزستان پس از ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی و با گذشت ۳۳ سال از دوران دفاع مقدس با وجود اینکه سهم بسیاری را در تولید فرآوردههای نفتی و تقویت اقتصاد ملی دارا بوده، اما عایدی چندانی از این ثروت عظیم نداشته و هنوز با مشکلات عدیدهای مانند ریزگردها و بیکاری و بی آبی روبرو است.
اگر بخواهیم وضعیت فعلی خوزستان را آسیب شناسی کنیم باید به دو مورد مهم که در ایجاد شرایط وخیم و حاد فعلی سهم داشته اند اشاره کنیم که یکی از آنها نگاه مرکزگرایانه و دیگری مدل توسعه تک جانبه است.
منظور از نگاه مرکزگرایانه این است که در طول چندین سال متوالی در توزیع و تخصیص امکانات و بودجه برای آبادانی کشور رویکرد عادلانه و متوازنی در پیش گرفته نشده و عمدهی توجه و امکانات به استانهای مشخصی اختصاص یافته و مناطق محروم سهم به مراتب کمتری از این منابع داشته اند که حاصلش وضعیت دشوار و بحرانی فعلی در استانهای مثل خوزستان و سیستان و بلوچستان و... است.
دیگر مولفهی دخیل در شکل گیری چنین وضعیت نابسامانی مدل توسعه تک جانبه است که با اسلوب فن سالارانه و غیرکارشناسی و بی توجه به مسائل زیست محیطی صورت گرفته است. در زمانهای که بسیاری از کارشناسان در نقاط مختلف جهان پیوستهای محیط زیستی را یکی از ضرورتهای مهم طرحهای توسعه و عمرانی قلمداد میکنند در مناطقی مثل خوزستان طرحهایی مثل احداث بی رویه سدها و طرحهای انتقال آب با رویکرد تکنوکراتی و با نادیده گرفتن جوانب محیط زیستی به انجام رسیده که وضعیت اسف بار فعلی را بوجود آورده است.
حال که نتیجهی چنین رویکردی ایجاد نارضایتی و فراهم آمدن شرایط مشقت بار برای مردم تشنه و ستم دیده خوزستان شده است مسئولان بجای آنکه هرچه زودتر در پی حل و رفع مشکلات برآمده باشند تا زمانی که اعتراضات به حق مردم به نقطه جوش نرسیده اقدام تاثیرگذاری انجام نداده اند؛ بطوری که اخبار بسیار ناگوار و جانکاهی مبنی بر کشته شدن چند تن از شهروندان این استان نیز به گوش میرسد که قلب هر انسان آزادهای را درهم میفشارد و مصیبتی بالای مصیبتها و ننگی بالای ننگهای مدیریتی است. پرواضح است که امنیتی شدن مطالبات مردم و برخوردهای سخت و خشن راه به جایی نبرده و تاثیری در بهبود اوضاع فعلی نخواهد داشت.
از این رو باتوجه به وضعیت غیرقابل تحمل و اضطراری این استان بر تمام مسئولان لازم و واجب است که هرچه زودتر اقدامات جدی و بادوامی را جهت برقراری آرامش نسبی و رفع مشکلات مردم این منطقه انجام داده و از شکل گیری بحرانهای جدید در مناطق مشابه جلوگیری به عمل آید.
همچنین لازم است که قوه قضائیه با بررسی ترک فعلها و کم کاریهای صورت گرفته به عنوان مدعی العموم اقدام به پیگیری حقوق مردم مظلوم خوزستان نموده و با کاستیهای صورت گرفته برخورد نماید.