به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، تقاضا برای سوخت جت در غرب آمریکا در حالی افزایش یافته است که تامین آن با اختلالات بسیاری مواجه شده و به تبع شرکتهای هواپیمایی و واحدهای هوایی آتش نشانی را تحت تاثیر قرار داده است. گفته میشود خطوط هوایی آمریکایی (American Airline) به خلبانان خود اعلام کرده است در مصرف سوخت صرفه جویی کنند و بنابر اطلاعاتی که بدست "سی. بی. اس. نیوز" رسیده است به آنها هشدار داده شده تاخیر در تحویل سوخت به فرودگاههای کوچک و متوسط که از غرب کشور آغاز شده، ممکن است تا اواسط ماه اوت (اواخر مرداد) ادامه یابد.
این شبکه خبری در ادامه گزارش خود نوشت: این چالش نه تنها فرودگاهها و خطوط هوایی را تحت تاثیر قرار میدهد، بلکه تلاش برای مبارزه با آتش سوزیهای بزرگ جنگلها در سواحل غربی را نیز تحت الشعاع قرار میدهد. گفته میشود کمبود سوخت جت و تاخیر در تحویل آن که ابتدا فرودگاههای غرب آمریکا را با مشکل روبرو کرد، اکنون در تمامی فرودگاهها و ایستگاههای آمریکا مشاهده میشود.
مقامات ایالتی و فدرال نوادا روز شنبه در بیانیهای گفتند که کمبود سوخت جت میتواند باعث تاخیر در تحویل بار و مسافر در فرودگاه بین المللی رینو-تاهوئه، یکی از شلوغترین و نزدیکترین مقاصد گردشگری این ایالت شود.
از سوی دیگر، در هفتههای گذشته بیش از ۸۰ آتش سوزی هزاران نفر را مجبور به تخلیه خانه هایشان در دستکم ۱۱ ایالت از آمریکا کرده است. برخی از آتش سوزیها به قدری بزرگ است که بر آب و هوا تاثیر گذاشته و دود آنها تا کانادا و سواحل شرقی نیز رسیده است.
براساس اعلام آژانس اطلاعات انرژی ایالات متحده، تقاضا برای سوخت از ابتدای سال ۲۰۲۱ تا ۱۶ ژوئیه (۲۵ تیر) ۲۹ درصد و نسبت به هفته مشابه سال گذشته ۴۹ درصد افزایش یافته است.
گروه تجاری خطوط هوایی آمریکا که نمایندگی هواپیماییهای "آمریکایی"، "دلتا"، "یونایتد"، "سوث وست" و سایر شرکتهای هواپیمایی را برعهده دارد، کمبود فضا برای خط لوله سوخت جت و نبود کامیونهای لازم برای حمل سوخت و کمبود رانندگان را همراه با افزایش مسافر و بار، مقصر این امر میداند.
تاکنون به منظور جبران کاهش سوخت و تاخیر در تحویل آن، به خلبانان خطوط هوایی آمریکا توصیه شده است از هرگونه راهبرد برای صرفه جویی در مصرف سوخت مانند استفاده از یک موتور برای تاکسی کردن استفاده کنند.
«استیسی ساندی» سخنگوی اداره فرودگاه رنو-تاهوئه به عنوان یکی از بزرگترین فرودگاههایی که به شدت تحت تاثیر کمبود سوخت قرار دارد گفت: «پیش بینی اینکه کمبود سوخت هواپیماها تا چه مدت ادامه خواهد داشت دشوار است». وی دلیل اصلی این امر را نبود راننده تانکرهای حامل سوخت جت دانست.
شرایط به وجود آمده در فرودگاههای آمریکا به دلیل کمبود سوخت و تاخیر در تحویل آن در حالی رخ میدهد که صنعت هوایی ایالات متحده امیدوار بود در پی برداشته شدن محدودیتهای کرونایی و آغاز سفرهای تابستانی، از رکود بی سابقه ناشی از همه گیری ویروس کرونا نجات یابد.