به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عبدالرحمان رستمیان، نماینده ادوار مجلس و عضو هیئتعلمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» در مورد کمبود پزشک در ایران گفت: در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار نفر از پزشکان عمومی دارای پروانه در بخش ترک اعتیاد فعالیت میکنند و حدود ۵ الی ۶ هزار نفر هم درگیر بخشهای زیبایی و پوست و مو هستند و سالانه هزار پزشک مهاجرت میکند.
وی افزود: برخی پزشکان نیز به دلیل کمبود امکانات در مناطق محروم پس از پایان طرح منطقه را ترک میکنند و برخی حاضر به حضور در مناطق نیستند که این محدودیت دسترسی به پزشکان باعث میشود کمبود پزشک در کشور احساس شود.
رستمیان ادامه داد: ایران در مقایسه با سایر کشورهای همسایه به دلیل مهارت در دانش پزشکی و معروفیت پزشکان ایرانی در زمینه ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و سلامت از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردار است و چند سالی است که علاوه بر پذیرش دانشجوی خارجی در ایران، پدیده توریسم درمانی یا گردشگری سلامت هم رونق گرفته است.
وی تصریح کرد: کنکور ما سخت است و بهترین نخبهها برای آموزش پزشکی جذب میشوند و از لحاظ جایگاه درمانی به دلیل مبتنی بودن بر معیارهای علمی در وضعیت خوبی هستیم.
رستمیان تاکید کرد: وزارت بهداشت بهعنوان متولی باید بر اساس استانداردها و شاخصها تعداد پزشکان و شاخص را مشخص کند که از شاخص ۱. ۷ بهازای هزار بیمار به چه رقمی باید برسیم و اگر کمبودی وجود دارد پذیرش دانشجوی پزشکی را افزایش دهد.
در ادامه شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگوی تلفنی با برنامه «گفتگوی اجتماعی» گفت: توزیع نامناسب پزشکان و محدود بودن دسترسی مردم به پزشکان از جمله مشکلاتی است که در کشور وجود دارد.
وی در پاسخ به اینکه چرا اغلب شاهد فشار سیاسی نمایندگان مجلس برای تأسیس دانشکده پزشکی و افزایش پذیرش دانشجوی پزشکی در شهرستان و یا بخش خاصی هستیم گفت: وقتی نمایندگان احساس میکنند توزیع پزشک در کشور مناسب نیست و مردم دسترسی به پزشک ندارند و همچنین مردم در مناطق محروم به دلیل نبود پزشک به نمایندگان برای پیگیری مطالباتشان فشار میآورند، نمایندگان هم در راستای انجاموظیفه خود پیگیری لازم را انجام میدهند.
شهریاری تاکید کرد: به دلیل اینکه برخی گروههای خاص، از نمایندگان مجلس، استانداران و... برای ایجاد دانشکدههای جدید درخواست داشتند، لذا تأسیس دانشگاه و دانشکده پزشکی جدید از اختیارات وزارت بهداشت خارج شده و به شورایعالی انقلاب فرهنگی سپرده شده است.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آمایش آموزش عالی در وزارت بهداشت و درمان و وزارت علوم انجام شد و تصمیم شد در هر استان فقط یک دانشگاه علوم پزشکی باشد و دیگر مجوز داده نشود.