به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید مهدی جوادی، رئیس مرکز نوآوری و آموزش پژوهشگاه قوهقضاییه بیان کرد: دادگاههای شبیهسازی نقش بسزایی در ارتقای دانش تخصصی و مهارتی جامعه حقوقی دارد و از همین رو پژوهشگاه قوه قضاییه برای نخستین بار در سراسر کشور تصمیم به برگزاری مسابقات شبیهسازی دادگاههای جرایم اقتصادی گرفته است.
رئیس مرکز نوآوری و آموزش پژوهشگاه قوه قضاییه ادامه داد: قریب به ۶۰ سال است که در سیستمهای آموزشی نوین جهان مانند آکسفورد و کمبریج، هر ساله مسابقاتی تحت عنوان موتکورت یا همان دادگاههای شبیه سازی برگزار میشود و با توجه به اهتمام دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با جرایم اقتصادی، مرکز نوآوری و آموزش پژوهشگاه قوه قضاییه برگزاری مسابقات جایزه بزرگ موت کورت اقتصادی را در دستور کار قرار داده است.
وی با بیان اینکه این مسابقات به صورت سالانه برگزار میشود گفت: در مسابقات دادگاههای شبیهسازی یک پرونده فرضی در اختیار تیمهای شرکتکننده قرار میگیرد. این تیمها در مقابل تیم قضات که از اساتید برجسته حقوق کشور هستند یک مرتبه در مقام دادستان و یک مرتبه نیز در مقام وکیل مدافع متهمان فرضی، قرار میگیرند و دانش و معلومات حقوقی خود را ارائه میکنند. البته به طور طبیعی در کنار دانش و معلومات حقوقی، نحوه ارائه و مسائل روانشناختی مانند اعتماد به نفس و تسلط به خود، برای موفقیت در چنین شبیهسازی ضروری است و هر کدام از این موارد دارای نمره هستند.
رئیس مرکز نوآوری و آموزش پژوهشگاه قوهقضاییه افزود: در نخستین مسابقات دادگاه شبیهسازی جرایم اقتصادی، بازسازی پروندههای واقعی محور قرار گرفته است. با توجه به اینکه موضوع ضمانت نامههای بانکی بخش قابل توجهی از پروندههای حوزه جرایم پولی و بانکی ما را تشکیل میدهد محوریت پرونده موت کورت، جرایم شکل گرفته از طریق اخذ ضمانتهای بانکی است.
به گفته وی، تیم طراحی پرونده نیز شامل تیمی متشکل از قضات مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی و وکلای حاضر در پروندههای این رسیدگی شده در این مجتمع خواهد بود.
رئیس مرکز نوآوری و آموزش پژوهشگاه قوهقضاییه در پایان افزود: علاقمندان برای شرکت در این مسابقات میتوانند به آدرس اینترنتی jri.ac.ir مراجعه و ثبتنام کنند.