به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه تهران "گلخانه هوشمندی" طراحی کردهاند که استفاده از آن میتواند تا ۹۵ درصد مصرف آب را کاهش دهد؛ این گلخانه هوشمند به گونهای طراحی شده است که با وجود مصرف کمتر کود، محصول بیشتری در آن کشت، داشت و برداشت میشود.
آب مایه حیات است که بیشترین اتلاف آن در بخش کشاورزی است و ایران نیز چند سالی است که با بحران کمآبی مواجه شده است و امروز پژوهشگران پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برای نخستین بار موفق به ساخت گلخانهای با ویژگیهای منحصربهفرد شدند؛ این گلخانه در اندازههای خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی قابل طراحی است و از اجزای مختلفی ساخته شده است.
از طریق این گلخانه برای هر گیاه میزان مشخصی از دما، آب و نوع خاک در نظر گرفته میشود؛ این پژوهشگران گلخانه کوچک دیگری را ساختهاند که گیاه در آن بدون خاک رشد میکند که بهرهمندی از این گلخانهها در استانهای مختلف میتواند راهکاری مناسب جهت کاهش بحران آب در کشور باشد؛ این گلخانه با هزینه تقریبی یکدهم نمونه خارجی توسط پژوهشگران دانشگاه تهران ساخته شده است و هماکنون آماده تجاریسازی است.
"الهه اکبرنژاد" مدیرعامل این شرکت دانشبنیان اظهار کرد: در واقع این گلخانهها به صورت پرتابل هوشمند هستند که از اینترنت اشیاء استفاده میکنند و معماری سیستم اینترنت اشیاء نیز اینطور است که دارای سه لایه حسگر، لایه شبکه و لایه مدیریت خدمات است؛ ما ۴۰۰ درصد میتوانیم محصول بیشتری تولید کنیم و مصرف آب را تا ۹۵ درصد کاهش بدهیم و همچنین ۶۰ درصد کود کمتری را مصرف کنیم.
وی ادامه داد: در هر سینی ما سنسور اندازهگیر رطوبت و مواد مغذی خاک را داریم و از نور مصنوعی برای رشد گیاه استفاده میکند و همچنین از نورهای فلورسنت و نورهای الایدی نیز استفاده میشود. سیستم آبیاری هوشمند نیز در این گلخانه به کارگیری شده است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان درباره ساخت یک گلخانه کوچک دیگر گفت: یک گلخانه مینیاتوری هوشمند دیگری نیز ساخته شده است که از "کشاورزی هیدروپونیک" در آن استفاده میشود و "هیدروپونیک" نیز به این معنی است که شما دیگر گیاه را در بستر خاک قرار نمیدهید و در واقع یا داخل آب قرار میگیرد و یا در فواصل مشخصی، ریشه آبیاری میشود.