به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمدحسین فلاح مهرآبادی با اشاره به اتمام فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس و ارائه نتایج در کمیته پایش دادهها و تایید آن در این کمیته، اظهار کرد: گزارش مربوطه به همراه دستورالعملهای فاز سوم به سازمان غذا و دارو ارسال شده که پس از داوری و بررسی برای دریافت مجوز اخلاق به کمیته اخلاق وزارت بهداشت ارسال خواهد شد.
وی افزود: پیش بینی میشود تا هفته آینده مجوز اخلاق برای شروع فاز سوم کارآزمایی بالینی صادر شود و شروع مطالعه در هفته نخست شهریورماه صورت گیرد.
معاون تحقیقات و فناوری موسسه رازی با بیان اینکه در حال حاضر استانهای تهران و البرز برای مطالعه انتخاب شده اند، خاطرنشان کرد: در فاز سوم واکسن کووپارس با یک واکسن دارای تاییدیه سازمان بهداشت جهانی مقایسه خواهد شد. در پروتکل مصوب که امروز چهارشنبه ۲۰ مردادماه تایید شد، ۴۱ هزار داوطلب در دو گروه شرکت خواهند کرد، یک گروه واکسن موسسه رازی و یک گروه واکسن دارای تاییدیه who سازمان بهداشت جهانی را دریافت خواهند کرد.
وی در خصوص تولید صنعتی واکسن رازی کووپارس گفت: ماه گذشته نخستین بچ صنعتی واکسن رازی کووپارس با حجم ۴۰۰ هزار دز تولید و مراحل کنترل کیفی آن انجام شده و در سامانه ردیابی واکسن غذا و دارو کشور نیز به ثبت رسیده است.
دکتر فلاح با اشاره به اینکه هر زمانی که سازمان غذا و دارو مجوز مصرف اضطراری را صادر کند، واکسنها قابل استفاده هستند، اضافه کرد: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده، تا انتهای شهریور یک میلیون دز واکسن تولید خواهد شد و تا انتهای سال برنامه ریزی برای تولید ۱۵ الی ۲۰ میلیون دز انجام گرفته است.
سخنگوی موسسه رازی در پروژه واکسن رازی کووپارس گفت: برای ثبت نام داوطلبان ساکن استان تهران و البرز میتوانند با مراجعه به سایت covid.rvsri.ac.ir پس از مشخص کردن استان، فرآیند ثبت نام را در این سامانه طی کنند، در پایان ثبت نام کد تایید از طریق پیامک برای آنان ارسال خواهد شد. همچنین زمان مراجعه برای واکسیناسیون نیز به آنان اطلاع رسانی میشود.