کد خبر:۹۵۶۲۵۲
در نامه ای به شورای شهر کرج مطرح شد

۶ پیشنهاد شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز برای کارآمدسازی شورای شهر

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز در نامه‌ای به اعضای شورای اسلامی شهر کرج پیشنهادات خود را برای کارآمدسازی شورای شهر اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز در نامه‌ای به اعضای شورای اسلامی شهر کرج پیشنهادات خود را برای کارآمدسازی شورای شهر اعلام کرد.


در این نامه آمده است:

 

بیش از دو دهه است که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، در راستای تکمیل زنجیره دولت سازی، شورا‌های اسلامی را بر پایه تمرکز زدایی از سطح ملی و با رویکرد مدیریت محلی و اهمیت بیشتر به نقش مردم در ساختار تصمیم گیری برای اداره شهر و تحقق بخش مهمی از اصول قانون اساسی، تاسیس کرده است.

 

با توجه به این نکته و اهمیت چگونگیِ اداره پارلمان شهری بر مبنای حکمرانی مطلوب بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب توسط شما عزیزان، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان البرز ضمن آرزوی موفقیت و با هدف کارآمدسازیِ شورای شهر، سیزده پیشنهاد راهبردی خود را به محضرتان عرضه میدارد. امیدواریم این توصیه‌ها و نکاتِ دلسوزانه و از سر خیرخواهی برای همه مردم، مورد رضایت و عنایت خداوند متعال نیز قرار گیرد.

 

۱- فسادستیزی، شاخص مردم و نخبگان برای سنجشِ میزانِ انقلابی گری شما است.

در مسئله مبارزه با فساد، چهار محور ذیل را در اولویت نظام محاسباتی خود قرار دهید.

الف) تصویب مصوباتی برای قاعده‌مند کردن روند‌های سلیقه‌ای و از بین بردن آیین نامه‌های شکل دهنده امضا‌های طلایی با نرخ‌های نجومی.

ب) تمام الکترونیک کردن فرآیندها، به ویژه فرآیند‌های محمل فساد مثل صدور گواهیِ ساختمانی به صورت دستی و...

ج) اعتقاد قلبی و عملی به شفافیت در سطوح زیر؛ شفافیت اعضا/ شفافیت اموال، آراء، حضور و غیاب‌ها و شرح متن و مشخصات تذکرها، سوالات و نطق‌های اعضاء و...

شفافیت صحن/ مشخص بودن دستور جلسات، پخش زنده و آرشیو جلسات، همراه با ذکر تاریخ، موضوع و... و امکان حضور مردم و رسانه‌ها در همه جلسات علنی صحن و...

 شفافیت مالی، معاملات و حوزه شهرسازی/ چگونگی تامین مالی شورا و شهرداری، امکان مشاهده اطلاعات معاملات در سه سطح خرد، متوسط و کلان هزینه و...

شفافیت کمیسیون و کمیته ها/ اعلام عمومی طرح‌ها و لوایح در حال بررسی و انتشار اسناد مطالعاتی پشتیبان طرح‌ها و...

د) رفع تعارض منافع از طرق تنظیم فهرست وضعیت ذی نفعی و بستر منفعت خواهی برای هر یک از اعضاء، مثلا شناسایی وضعیت تعارض منافع یک عضو و سپس خروج او از صحن و کمیسیون‌ها برای تصمیم گیری در زمینه‌ای که احتمالا او در آن موضوع دچار تعارض منافع خواهد شد و یا منع معامله با مدیران و بستگان آن‌ها تا حداقل دو سال پس از اتمام خدمت و...

 

۲- مسئله محوری را با نگاه کارشناسانه، همراه کنید.

روش علمی و تخصصی برای اداره شهر، امری بسیار مهم است که موجب پیشرفت، انسجام و ثبات مدیریت خواهد شد. در این مسیر به کمک متخصصان متعهد، راهکار‌هایی را در جهت اصلاح نظام درآمدی، بودجه ریزی، ایجاد منابع پایدار درآمد شهری و... احصاء کنید و خود نیز با تمام توان، حل مسائل اولویت دارِ مردم را دنبال کنید.

 

وجود تشریفات، واگذاری قرارداد‌ها از طریق شرکت‌های تابعه، شفاف نبودن فرآیند‌های همچون؛ تهاتر، واگذاری دفاتر خدمات الکترونیک و... و کمیسیون‌های درآمدزا و غیرشفافِ نظام مدیریت شهری، از مهم‌ترین بستر‌های محمل فساد اند که میتوان با اصلاح قوانین و شفافیت جزییات نحوه درآمدزایی، مثلا در کمیسیون ماده ۵ و شورای معماری مناطق، انتشار اطلاعات مربوط به فرآیند تصمیم گیری‌ها مثلا با انتشار جزییات صدور آراء تخلفات کمیسیون ماده ۱۰۰ و ارائه اطلاعات به روز پیرامون تغییر کاربری ها، تراکم‌ها و پایان کار‌ها و شفاف شدن شرکت‌های متعلق به شهرداری، با آن‌ها مبارزه کرد.

 

۳- توان نظارتی خود را با کمک مردم و تشکیل دیوان محاسبات شهری، تقویت کنید.

یکی از قوی‌ترین ابزار‌های مقابله با فساد، رانت و رشوه، استفاده از توان نظارت مردمی برای کشف تخلفات است. توجه کنید که؛ رفع ایرادات از طریق خاصیت جمع سپاری (کمک مردمی به امر نظارت) و سپس حمایت همه جانبه و قانونی از گزارشگران و افشاگران فساد، هم هزینه تشخیص عیوب را کم می‌کند و هم مردم را در اداره امور مربوط به خویش، دخیل خواهد نمود. البته باید در کنار افزایش نظارت‌های مردمی، نظارت‌های متمرکز را (که شامل یک یا چند سازمان و نهاد متولی کشف و مبارزه با فساد است.) تقویت نمود. یکی از پیشنهادات ما، تشکیل دیوان محاسبات شهری با هدف نظارت بر نحوه هزینه کرد بودجه شهری است.

 

۴- با شایسته سالاری، باند‌های قدرت و فسادِ لابی گر را نا امید کنید.‌

می‌توان از طریق قانون ممنوعیت درب‌های گردان، عدم دخالت در انتصاب مدیران شهری، پیش بینی محدوده قدرت اعضای شورا و تدوین دستور العمل جامع برای انتخاب مدیران شهری، موجب شایسته سالاری از طریق درک توانمندی مدیران شد. ضمنا باید شهرداری را مکلف کرد که سیاست‌های استخدامی (اعلام مناصب شغلی خاص و شرح شغل و سیاست‌های استخدام) را مبتنی بر شایسته سالاری و به صورتی برخط در اختیار عموم مردم قرار دهد تا روند جذب نیروی انسانی و انتصاب مدیران شفاف و کارآمد شود.

 

۵- پاسخگویی، اعتماد ساز است.

علاوه بر اعتقاد به مسیر‌های قانونی، خود را در قبال شهروندان پاسخگو بدانید، چرا که هر شهروند حق دارد از جزئی‌ترین اطلاعات و تصمیم گیری‌ها مطلع باشد. یکی از راه‌های پیشنهادی، انتشار راه‌های ارتباطی مردم با هر یک از اعضای شورای شهر و شهرداران است. برای مثال، حضور مردم و رسانه‌ها در جلسات شورا، علی الخصوص جلسات بررسی، انتخاب، سوال و استیضاح شهرداران، ضروری است تا احیانا تبانی بین اعضای شورا و مدیران شهری رخ ندهد.
با این رویکرد، وقتی مردم ارزیابی بر مبنای شواهد متقن برای انتخاب مدیران شهری و نحوه مدیریت ایشان داشته باشند، به دلیل بازخورد‌های عمومی، از سوی مدیران، سعی خواهد شد که تا حد امکان، نظرات کارشناسی شده و مستدل شود.


۶- در اسناد بالادستی مدیریت شهر، تحول ایجاد کنید.

حفظ هویت تاریخی و توجه به مختصات اسلامی شهر، از مهم‌ترین اولویت‌های سیاست گذاری در نظام مدیریت شهری است. در یک شهر اسلامی، ضرورت دارد عدالت در تقسیم خدمات و منابع شهری رعایت گردد و نگاه ماشینی (صرفا تقاطع محور و برج ساز) از راس تصمیم سازی‌ها کنار رود و ظهور و اعتلای مظاهر اسلامی و انقلابی در کنار عمران و آبادانی با حفظ آرامش روحی و امنیت معنوی، مورد توجه قرار گیرد. در کنار این نکات، اولویت دهی به مناطق حاشیه نشین و حفظ منابع طبیعی و مبارزه با زمین خواری را از خطوط پر رنگ مدیریتی خود بشمارید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار