احمد شریف، دبیر کل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران و عضو جبهه اصلاحات ایران (نهاد اجماع ساز اصلاحطلبان) در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری دانشجو، در رابطه با تعامل احزاب اصلاحطلب با دولت حجت السلام رئیسی گفت: ما بارها اعلام کردیم که همه آرزوی ما این است تا حجت الاسلام رئیسی موفق باشند؛ همچنین درباره چینش کابینه نیز انتظار داشتيم بهترين افراد را انتخاب و به مجلس معرفي كنند.
وی ادامه داد: چینش کابینه از اختیارات رئیس جمهور است و بررسیکارشناسی صلاحيت وزراي معرفي شده هم برعهده مجلس، طبعا تمام مجموعهها باید با هر خروجی که از مجلس ایجاد شود و رای اعتماد بگیرد همکاری کنند؛ زیرا كشور ما با شرایط کنونی، فرصتی ندارد که از دست بدهد.
دبیر کل حزب هدا با اشاره به کم شدن آستانه تحمل شهروندان، بیان کرد: شرایط کشور طوری است که باید همه همت کنند تا امور سامان پیدا کند و شرایط از این بدتر نشود. فکر میکنم آستانه تحمل شهروندان در حال تمام شدن است و به همین خاطر انتظار مي رود همه طیفها همراهی کنند، فعالان سياسي نيز ضمن همراهي اگر نقدی هم باشد خیلی شفاف نقدشان را بیان خواهند کرد كه البته نقدها تخريبي نبوده بلكه سازنده خواهد بود.
عضو جبهه اصلاحات ایران در رابطه با حضور جوانان در سیستم مدیریتی کشور، اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که کشور ما دارد این است که در عرصههای مدیریتی به جوانان میدان داده نمیشود و مدیریت دولتی معمولا نیازمند تجربه است؛ یعنی در سلسله مراتب مديريتي باید امکان رشد فراهم شود و در نهایت افراد به صورت کسب مهارت حین کار بتوانند در کنار تخصصشان مسئولیتی را برعهده بگیرند.
وی ادامه داد: خب با این شرایط افرادی که فاقد سابقه مدیریت کلان هستند و فی البداهه در آن جایگاه مدیریتی قرار میگیرند، چون تصمیماتشان در ابعاد ملی اثربخش است، ممکن است با هر تصمیم اشتباه، تبعات سوء آن گسترده بوده و دودش در چشم همه ملت برود.
فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: به این خاطر برخی از افرادی که در کابینه دولت سیزدهم معرفی شدهاند از تجربه كافي در آن مجموعه و یا وزارتخانه برخوردار نيستند.
شریف با بیان اینکه جایگاه وزارت محل کسب تجربه نیست، اذعان کرد: وزارتخانه برای یک وزیر، جاییست که از روز اول بايد تصميمات راهبردي اتخاذ كند و فرصتی برای از دست دادن ندارد و باید از همان لحظه اول با شناختی که از مجموعه خود دارد آنجا را مدیریت کند.
وی ادامه داد: به طور مثال در رابطه با انتخاب وزیر آموزش و پرورش فکر میکنم وزارت فرد مورد نظر واقعاً مشکل زا خواهد بود. این وزارتخانه با بیش از یک میلیون نفر معلم و حدود ۱۳ میلیون دانش آموز، وزارتخانهای با مشکلات فراوان است که از سالهای قبل وجود داشته و کار در آن بسیار دشوار است؛ قطعا فردی که فاقد تجربه و شناخت عمييق از اين وزارتخانه باشد در مديريت اینجا با مشکل اساسي روبروی خواهد بود.
دبیر کل حزب هدا با اشاره به مباحث اقتصادی دولت سیزدهم، گفت: من در بحث اقتصادی هماهنگی خاصی بین وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی که البته هنوز معرفی نشده است و رئیس سازمان برنامه و بودجه نمیبینم، یعنی این افراد قبلاً در کنار یکدیگر کار نکردهاند، مخصوصاً وزیر اقتصاد که تجربه کار در این وزارتخانه را هم ندارد.
این فعال اصلاحطلب در رابطه با وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم یادآور شد: فکر میکنم فرد معرفي شده براي وزارت خانه تعاون، کار و رفاه و امور اجتماعی نیز یکی از بدترین انتخابهای رئیس جمهور باشد؛ در حال حاضر بحث بحران اشتغال، مشكلات روابط كارگر و كارفرما، گسترش خط فقر در جامعه و مشكلات مديريتي شرکتهای زیرمجموعه سازمان تأمین اجتماعی بسیار حائز اهمیت است و شخصی که انتخاب شده تجربه کافی در هيچيك از اين حوزه ها را ندارد و آزمون و خطا کردن در اين عرصه مديريتي میتواند به یک فاجعه منجر شود.
وی افزود: این چند مورد مثالهایی بود که گفتم انتخابهای مناسبی نبودند؛ هرچند در کنار آن وزارتخانههایی هم هستند که افراد باتجربه معرفی شدهاند.
شریف با اشاره به نقاط مثبت کابینه معرفي شده، گفت: برخی از اعضای کابینه معرفی شده انگیزه بالایی برای کار کردن دارند و قطعاً با تغییرانی که نسبت به دو دوره قبل ایجاد شده، از جمله همراهي خوب ساير قوا و نهادهاي حاكميتي انتظارات از اين دولت بالا خواهد بود. جامعه منتظر است این انرژی جدیدی که به بدنه دولت تزریق میشود، به سمت و سویی حرکت کند که مشکلات مردم بخصوص در مباحث اقتصادی را بتواند حل کند.
عضو جبهه اصلاحات ایران بیان کرد: ما انتظار داریم حجت الاسلام رئیسی از همه تجربیاتش استفاده کند و با ذهنيت مثبتی که در قوه قضائیه بر جای گذاشت، بتواند مدیریت موفقی بر روی کابینه دولت سیزدهم داشته باشد.