به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه خبری العهد، «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی لبنان در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی درباره تصمیم «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی لبنان برای حذف یارانه سوخت اعلام کرد که این تصمیم به معنای تحقیر لبنانیها و کشتار جمعی آنهاست. این تصمیم همچنین هر لبنانی را تبدیل به یک بمب ساعتی در صفهای پمپ بنزین و نانوایی و بیمارستانها میکند.
جبران باسیل افزود، برخی قصد دارند مسئولیت بحرانهای کشور را به گردن رئیسجمهور بیاندازند. آنها به دنبال سرنگونی رئیس جمهور و ضربهزدن به جریان آزاد ملی هستند؛ اما بهای این کار را مردم میپردازند. این افراد میگویند که رئیس جمهور را سرنگون میکنیم؛ حتی اگر لبنانیها بمیرند و این تکمیل پروژه خارجی برای محاصره لبنان است و این طرفها سعی دارند بعد از سرنگونی رئیس جمهور و جریان آزاد ملی به سراغ مقاومت برند یعنی همان پروژهای که از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ وجود داشت. البته ابزار اجرای این پروژه اقتصاد است و نه سلاح.
رئیس جریان آزاد ملی لبنان تصریح کرد که رئیس بانک مرکزی با این تصمیم ناگهانی خود کشور را فلج کرد و در این شرایط هتلها نیز بسته میشوند و گردشگری در لبنان مختل میگردد. ما اکنون سوال میکنیم که آیا ریاض سلامه زیان ناشی از این تصمیم در بازه زمانی کنونی را محاسبه کرده است؟ آیا او نباید به خاطر ضربهای که به اقتصاد و ملت لبنان زده پاسخگو باشد. این تصمیم منجر به بروز هرج و مرج در کشور میشود و تنها کافی است که آسیب وارده شده به بخش گردشگری را محاسبه کنیم.
وی افزود، تصمیم ریاض سلامه که منجر به انفجار اوضاع کشور میشود یک تصمیم مشکوک بوده و مکمل محاصره خارجی تحمیل شده به لبنان است که با امنیت کشور بازی میکند. رئیس بانک مرکزی کسی است که مانع از رسیدن داروها به مردم میشود. ریاض سلامه پیش از این به «حمد حسن» وزیر بهداشت در دولت پیشبرد امور متعهد شده بود که طبق برنامه کمیته بهداشت ۵۰ تا ۶۰ میلیون دلار در ماه تنها برای داروهای ژنریک و درمان بیماریهای مزمن اختصاص دهد؛ اما به این وعده خود متعهد نشد.
باسیل در پایان تاکید کرد، ما اکنون با همان پروژه پس از سال ۲۰۰۵ مواجه هستیم و کسانی وجود دارند که به اجرای پروژه محاصره خارجی علیه لبنان کمک میکنند. آنها محاصره را ابزاری برای تحقیر و تسلیم لبنان نمیبینند؛ چرا که خودشان نیز در آن مشارکت دارند.
کاهش عرضه سوخت، لبنان را در خاموشیهای طولانی و صفهای طویل فرو برده است. بحران، اما تنها به سوخت محدود نبوده و حتی نان هم در این کشور به سختی پیدا میشود. بسیاری از نانواییها مجبور شدهاند کار خود را تعطیل کنند و بسیاری از بیمارستانها هم با مشکل جدی سوخت رو به رو هستند.
درباره روند تشکیل دولت در لبنان نیز منابع آگاه گزارش دادند که برخلاف آنچه پیشتر در رسانهها منتشر شده بود طی دو روز آینده هیچ کابینهای تشکیل نخواهد شد و «نجیب میقاتی» نخست وزیر مکلف در تلاش برای حل گرههای موجود در این روند است. البته نخست وزیر مکلف قصد دارد از همه ابزارهای موجود برای تشکیل دولت استفاده کند و در صورتی که موفق نشود در زمان مناسب استعفا خواهد کرد.
همچنین منابع گزارش دادند که هیئتی از جانب «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان برای تکمیل بحثها در خصوص اسامی نامزدها و چگونگی توزیع پستهای وزارتی نشستی با نجیب میقاتی ترتیب خواهند داد.
پس از چند ماه تلاش ناکام و سرانجام انصراف سعد حریری از ماموریت تشکیل دولت، پارلمان لبنان با ۷۲ رأی نجیب میقاتی را مأمور تشکیل کابینه کرد. این تاجر و سیاستمدار میلیاردر لبنانی که از اهلسنت لبنان و وابسته به جریان المستقبل است، پیشتر نیز نخستوزیر لبنان بوده و اعلام کرده که به دنبال تشکیل دولتی تکنوکرات بر اساس طرح فرانسه است. مجموعه شواهد و ارزیابیها، بسیاری از ناظران را امیدوار کرده که او در نهایت موفق به تشکیل کابینه خواهد شد.