کد خبر:۹۵۸۲۵۹
گزارش|

نظرات مخالفان و موافقان عبدالملکی در مجلس/ سرقفلی وزارت خانه‌ها چرا باید دست یک جوان باشد؟ / صندوق‌های اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نباید حیاط خلوت باشند+فیلم

نمایندگان مجلس از دقایقی قبل موضوع صلاحیت وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ نمایندگان مجلس از دقایقی قبل موضوع صلاحیت وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مورد بررسی قرار دادند.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی معتقد است: با انطباق برنامه وزیر کار پیشنهادی با اسناد بالادستی، مشروط بر اجرای برنامه‌های تعهد شده، این کمیسیون برنامه‌های اعلام شده عبدالملکی را مثبت ارزیابی می‌نماید.

مخالفان عبدالملکی وزیر پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی علت مخالفت خود را مربوط به نگرانی شرایط زندگی مردم می‌دانند و معتقد هستند که دوران آزمون و خطابه پایان رسیده است و باید فردی در این سمت قرار بگیرد که بتواند دغدغه‌های فعلی را رفع کند.

مخالفان عبدالملکی وزارت کار را یکی از وزارتخانه‌های مهم دولت برمی‌شمرند و آن را سرقفلی وزارتخانه‌های دیگر می‌دانند.

نظر مخالفان عبدالملکی درباره عبدالملکی از آن جهت مخالف است که علی رغم قبول داشتن جوانان، معتقدند زمان فعلی فرصت مناسبی برای روی کار آمدن وزرای جوانی، چون عبدالملکی نیست و در کنار معیار اتقلابی بودن باید به تخصص افراد هم توجه شود.

عدم ارائه برنامه مختص اشتغال و نداشتن برنامه‌ای مستقل و قابل اجرا در راستای رفع معضل بیکاری نیز از جمله علل مخالفت با عبدالملکی وزیر پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

کد ویدیو

 


مخالفان عبدالملکی وی را فاقد برنامه اجرایی برای همسان سازی حقوق بازنشستگان می‌دانند و برنامه‌های ارائه شده وزیر پیشنهادی را بیشتر شبیه برنامه‌هایی که عبدالملکی در کمیته امداد اجرا می‌کنند می‌دانند و تاکید دارند که کار وزارتخانه با کار کمیته انداد و بهزیستی خیلی متفاوت و گسترده‌تر است.

موافقان عبدالملکی وی را صاحب ارائه الگویی موفق و مورد وفاق سازمان کار بین‌الملل می‌دانند.

موافقان وزیر پیشنهادی تعاون دولت سیزدهم، معتقدند که عبدالملکی با نیم درصد اعتبارات کشور، 30 درصد اشتغال را ایجاد کرده و در طول ۴ سال بیش از ۶۹۳ هزار شغل ایجاد کرده است.

 

کد ویدیو

سوابق خدمتی متعدد عبدالملکی در ارائه برنامه‌های ویژه در صندوق‌های بازنشستگی و اقتصادی، امور اجتماعی و خدمتگزاری محرومان نیز از دیگر علل موافقت با تصدی وزارت وی محسوب می‌شود.

در ادامه موافقان وزیر پیشنهادی تعاون وی را فردی انقلابی و پرورش یافته مکتب خمینی کبیر دانستند و به علت موفق بودنش در ارائه طرح‌های ایجاد اشتغال، او را تا آنجا مورد اعتماد می‌دانند که رهبر معظم انقلاب برای نخستین بار به عبدالملکی به عنوان عضو هیأت امنای کمیته امداد اعتماد کردند.

دیگر موافقان عبدالملکی وی را مسلط به اقتصاد و مباحث اقتصادی می‌دانند و نیاز امروز کشور را تصدی وزارت تعاون توسط فردی چون عبدالملکی که با امور اقتصادی آشنا و در این مسائل کارشناسی خبره است برمی‌شمرند.

به عقیده موافقان عبدالملکی، برخی از دلایلی که مخالفان با این وزیر جوان عنوان می‌کنند مربوط به مشکلاتی است که به دولت گذشته بازمیگردد و وی نمیتواند پاسخی برای آن‌ها داشته باشد.

 

کد ویدیو

برخی از چالش هایی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال حاضر با آن‌ها روبرو است شامل مواردی چون، نامناسب بودن فضای کسب وکار، تداوم افزایش نرخ بیکاری، عدم تناسب نرخ دستمزد و تورم، معوقات حقوق کارگران در واحدهای تولیدی و صنعتی، همگرایی دولت، بخش کارگری و کارفرمایی، غیرفعال بودن ۴۰ درصد تعاونی ها، عدم تحقق سهم ۲۵ درصدی تعاون در اقتصاد کشور که اکنون کمتر از ۵ درصد است، اتکای همه جانبه سازمان بهزیستی به بودجه های دولتی و غفلت از سرمایه غیردولتی، بی عدالتی درمانی، تبعیض در ارائه خدمات درمانی در بیمه شدگان صندوق های مختلف، افزایش بدهی دولت به صندوق های بازنشستگی و عدم شفافیت در شرکت ها و صندوق های زیرمجموعه می شود و علت عمده مخالفت با عبدالملکی نیز شرایط نامساعدی است که در حال حاضر در این وزارتخانه حاکم است.

مخالفان وزیر پیشنهادی وزارت تعاون معتقد هستند که وی باید در حوزه حمایت از زنان سرپرست خانوار، بیکاری و... برنامه های مشخصی ارائه می کرد و عبدالملکی چنین برنامه‌هایی را ارائه نکرده است و برنامه اشتغال پایدار وی را در هر سال بلندپروازانه تلقی می‌کنند.

چالش‌های مختلفی مانند مشکلاتی که بیشتر تعاونی‌ها با آن روبرو هستند و همچنین واکسیناسیون کارگران از جمله مواردی محسوب می‌شوند که به عقیده مخالفان وزیر پیشنهادی تعاون، عبدالملکی برنامه‌ای برای آن‌ها ارائه نداده است.

برخی مخالفان معرفی عبدالملکی برای تصدی وزارت کار را ظلم به آینده وی به عنوان یک جوان نخبه می‌دانند و در وهله دوم این انتخاب را ظلم به هیأت دولت و مجلس برمی‌شمرند.

آن‌ها همچنین بر این عقیده هستند که عبدالملکی گزینه مناسبی برای یکی از بخش‌های تعاون، کار یا رفاه اجتماعی معرفی می‌دانند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار