گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- حسین نجار؛ فیلمسازی؛ رویایی برای جوانان علاقمند به هنر هفتم و مشتاق یادگیری هر آنچه که بتواند آنان را قدم به قدم برای رسیدن به رویایشان یاری کند. انجمن سینمای جوانان ایران سال هاست که به عنوان یک سازمان موفق در امر آموزش فیلمسازی به جوانان علاقمند فعالیت میکند و از راههای مختلف به حمایت مادی و معنوی این گروه از فیلمسازان میپردازد. انجمن سینمای جوانان ایران با دارا بودن شعبههای متعدد در سراسر کشور شرایط بهره مندی از امکانات آموزشی برای تمامی علاقمندان به فیلمسازی را فراهم کرده است.
در شرایطی که بسیاری از انجمنها و فرهنگسراهای هنری به دلیل شیوع ویروس کرونا گرفتار تعطیلیهای متعدد شده و یا از سوی برخی مسئولین مورد بی توجهی قرار گرفته اند، انجمن سینمای جوانان ایران در خراسان رضوی در اقدامی هوشمندانه به برگزاری دورههای متعدد آموزش فیلمسازی آنلاین در رشتهها و عنوان مختلف کرده است. این دوره شامل ۱۴ نشست هماندیشی و انتقال تجربه (دیروز، امروز، فردا) بود که بهصورت برخط و رایگان برگزار شد.
آنچه این دوره را با سایر دورههای مشابه متمایز میکند امکان حضور تمامی علاقمندان به فیلمسازی در سراسر کشور در دورهها بود. با توجه به آنلاین و البته رایگان بودن دورهها این شرایط فراهم بود تا علاقمندان در بستری متفاوت پای درس اساتیدی به نام حضور یابند.
از مهمترین نشستهای این دوره میتوان به «نشست هماندیشی و انتقال تجربه با حضور: احمدرضا درویش»، «نشست هماندیشی و انتقال کارگردانی محمدحسین لطیفی»، «انتخاب و هدایت بازیگر در فیلم کوتاه جواد علیزاده»، «به عنوان یک فیلمساز چگونه فیلم ببینیم؟ مهدی رضایی»، «شناخت ابزار فیلمبرداری انتخاب دوربین مناسب برای هر پروژه داوود رحمانی»، «معرفی منابعی که فیلمساز کوتاه باید بداند اصول نگارش فیلمنامه محمد علیآبادی» اشاره کرد.
سید وحید سید حسینی مدیر انجمن سینمای جوانان خراسان رضوی در گفتگو با دانشجو در خصوص طرح اولیه برگزاری این دوره گفت: ما جز اولین دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران بودیم که برگزاری این نشستها به ذهنمان رسید. باتوجه به شیوع ویروس کرونا ما نمیتوانستیم فعالیت هایمان را حضوری برگزار کنیم، پس به ذهنمان رسید از فیلم سازها حتی اساتید برجسته کشوری درخواست کنیم که بیایند و با آنها نشست داشته باشیم. این نشستها سال گذشته با حضور آقای کیانیان، مجید برزگر و خانم نرگس آبیار برگزار شد. امسال هم در صحبتی که با بچههای انجمن داشتم متوجه شدم یک نا امیدی به سمت آنها آمده، چون به دلیل کرونا نمیتوانستند حضوری کاری انجام دهند. به فکرمان رسید با همکاری انجمن خراسان جنوبی و شمالی بتوانیم دوباره یکسری نشستها را برگزار کنیم. جای شکر اش باقی است که کارگردانان به نامی مانند احمدرضا درویش، محمد لطیفی، رضا کیانیان و خانم آبیار هم با ما همکاری کردند.
حسینی ضمن اشاره به عدم شرایط برگزاری کلاسهای حضوری دربارهی هدف برگزاری این دورهها گفت: با توجه به اینکه ما نمیتوانستیم بصورت حضوری کلاس و کارگاهی برگزار کنیم به فکرمان رسید که کاری برای بچهها انجام بدهیم. بچههایی که تشنه فیلم سازی هستند، تشنه این هستند یاد بگیرند یا آموزش ببینند. به فکرمان رسید که این نشستها را برگزار کنیم که به نظرم جواب هم داد چرا که خیلی خوب استقبال از آن استقبال شد؛ حتی ما دیگر نیامدیم برگزاری کلاسها را همگانی کنیم مثلا از بستر اینستاگرام کلاسها را برگزار کنیم، ما حتی برای احترام به اساتید با توجه به اینکه کلاسها رایگان هم بود از بچهها ثبت نام کردیم که خوشبختانه از کل ایران نزدیک به ۴۰۰ نفر برای این نشستها ثبت نام کردند.
وی در ارتباط با سختی و چالشهای برگزاری دوره گفت: سختی و مشکلات خاصی نداشتیم، ولی متاسفانه داشتیم نشستی را که به دلیل ابتلای استاد به کرونا کنسل شد. مشکل خاصی نداشتیم چرا که برای این نشستها از پلتفرم خوبی استفاده کردیم.
وی در ادامه افزود: خوشبختانه جایگاهی که انجمن سینمای جوانان ایران در سراسر کشور دارد یک جایگاه ارزنده و ارزشمندی است. ما با هر کارگردانی که تماس میگرفتیم، چون خودشان یک زمانی عضو انجمنی بودند استقبال خوبی از طرح داشتند. از انجا که نود درصد از کارگردانان بنام ایران از انجمن سینمای جوانان شهرشان شروع کردند و از آن شناخت داشتند از برگزاری نشستها استقبال میکردند. انقدر استقبال کارگردانان خوب بود که ما با آقای لطیفی قرار گذاشتیم که هر یک ماه نشستی با ایشان داشته باشیم همینطور با آقای احمد رضا درویش.
مدیر انجمن سینمای جوان خراسان رضوی در ارتباط با اینکه چه فرصتهایی پس از برگزاری این دورهها پیش روی جوانان فیلمساز قرار میگیرد گفت: خوشبختانه انجمن سینمای جوانان ایران در هر شهری یک نمایندگی دارد. بعد از اینکه ما این نشستها را برگزار میکردیم خیلی از بچهها میپرسیدند که ما میخواهیم فیلمسازی را ادامه دهیم باید چه کار کنیم؟ من به آنها پیشنهاد میدادم اولین کاری که باید انجام دهند آن است که بروند انجمن سینمای جوان شهرشان چرا که انجمن کارش حمایت و همراهی جوانان فیلمساز است.
حسینی افزود: با توجه به اینکه برای هر استانی بودجههایی هر ساله در اختیار انجمن سینمایی قرار میگیرد میتوانیم بچههای فیلمساز مستعدی که فیلمنامههای خوبی دارند را در چارچوب «فیلم اولی»، «فیلم نیمه حرفه ای» و «فیلم حرفه ای» حمایت کنیم. برای فیلمهای نیمه حرفهای و حرفهای بچهها باید بروند در سایت انجمن سینمایی جوانان پرتال تولید ثبت نام کنند و بعد ان شاالله اگر فیلمنامه مورد قبول داوران قرار گرفت از آنها برای دفاعیه از اثر دعوت میشود و بعد بودجه مختصری و تجهیزات در اختیار آنها قرار میگیرد.
حسینی ضمن اشاره به ادامه دار بودن دوره و نشستها بیان داشت: قطعا نشستها ادامه دار است. حتی قرار شد هر ماه این نشستها را با اساتیدی بنام داشته باشیم. در این دورهها داشتیم اساتیدی را که میگفتند این نشستها دو طرفه است هم آنها یاد میگیرند هم بچه ها. اساتید خیلی متواضعانه رفتار میکردند.
مدیر انجمن سینمای جوان خراسان رضوی در ارتباط با شرایط پیش روی هنرمندان در دوران کرونا و رکود ایجاد شده به واسطهی تعطیلیهای کرونایی گفت: با توجه به جایی که دفتر قرار داشت ما محدودیتهای زمانی و مکانی داشتیم. برای برگزاری پاتوقها بچهها خیلی نمیتوانستند حضور داشته باشند و خب توانستیم این موضوع را حل اش کنیم به این شکل که میشود در فضای مجازی نه تنها بچههای انجمن سینمایی آن شهر بلکه برای انجمن سینمای جوانان کشور و استانهای دیگر نشستهایی را برگزار کنیم.
حسینی در پایان گفت: ما برای این نشستها با خراسان جنوبی و شمالی همکاری کردیم قطعا باز برای نشستهای بعدی از استانهای دیگر کمک میگیریم و بصورت کشوری و مداوم دورهها را برگزار میکنیم. ولی چشم اندازمان ما این است که حتی زمانی که ویروس از بین رفت نشستهای مجازی را ادامه دهیم. برای همه¬ی مردم سرزمین ام آرزوی سلامتی دارم و انشاالله هر چه زودتر شرایطی پیش بیابد که هنرمندان، فیلمسازان کوتاه و دوستانی که میخواهند فیلم بسازند بتوانند واکسن بزنند و نگاه ویژهای به این بچهها بشود، حالا به ترتیب موضع شغلی که هست بچههای هنرمند فیلمساز هم بتوانند واکسینه بشوند که با خیال راحت تری سر ضبط و فیلمبرداری بروند.