به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ناصر امانی عضو شورای ششم شهر تهران در هفتاد و یکمین نشست طرح توسعه و تحول اجتماع محور محلات کم برخوردار که در منطقه ۱۲ و محله هرندی با حضور علی آقا محمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، احمد وحیدی وزیر پیشنهادی کشور دولت سیزدهم، علیرضا زالی، رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا استان تهران برگزار شد، با بیان اینکه مهمترین محور ما در شورای ششم بحث عدالت اجتماعی و مبارزه با فساد است، گفت: در بحث عدالت اجتماعی اولویت جدیدمان توجه به مناطق محروم و کم برخوردار شهر تهران است. طبق برآوردی که انجام دادیم حدود ۷۰ تا ۱۰۰ محله کم برخوردار و محروم در شهر تهران وجود دارد.
او ادامه داد: علی رغم اینکه در بیرون تبلیغ میشود که شهر تهران مرکز همه برخورداریها است و هیچ کمبود و نقصی ندارد، اما واقعیت چیز دیگری میگوید. در شورای ششم موضوعی را تحت عنوان محرومگردی آماده خواهیم کرد و بنا داریم خودمان به عنوان اعضای شورای شهر در این صد محله حضور پیدا کرده، با مردم گفتگو کنیم و مشکلاتشان که مربوط به حوزه اختیارات مدیریت شهری است را رصد و درصدد حل آنها بربیاییم.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه به مناطق محروم و یا فاصله بین شمال و جنوب تهران از منظرهای مختلف میتوان موضوع نگاه کرد، تاکید کرد: فقر اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و آموزشی، فقر در زیرساختها و عدم برخورداری از سرانه هفتگانه از جمله مصادیق محرومیت در مدیریت شهری هستند.
معاون اسبق مالی و اقتصادی شهری شهرداری تهران اضافه کرد: مسوولیت بخشی از موضوعات مثل فقر در حوزه مسکن یا در حوزه زیرساختها متوجه مدیریت شهری است. تا دهه ۸۰ عمده توسعه پایتخت به سمت شمال تهران بوده و از دهه ۸۰ به بعد کم کم گرایشها و نگاهها به سمت جنوب تمایل پیدا کرده است؛ یعنی از سال ۱۳۴۰ که اولین طرح توسعه شهری در تهران اجرا شده تا دهه ۸۰ همه نگاهها به شمال تهران بوده و جنوب شهر نه به معنای جغرافیایی بلکه به معنای کم برخوردارها فراموش شده بودند.
عضو شورای ششم شهر تهران با اشاره به اینکه از دهه ۸۰ کم کم نگاهها به سمت جنوب گرایش پیدا کرده است، گفت: در ۱۲ ساله مدیریت جهادی در شهر تهران، پرده از آنچه که در زیر شهر میگذشت مثل محله شهید هرندی، شوش و خاک سفید برداشته شد و مردم فهمیدند چه اتفاقی در شهر افتاده و ۴۰ سال این محلات فراموش شده بودند.
مدیر سابق جهادی شهرداری تهران گفت: بین ۷۰ تا ۱۰۰ محله کم برخوردار داریم که البته وضعیتشان مشابه هم نیست. این محلات از اولویتهای ما هستند و همه امکاناتی که در اختیار مدیریت شهری است را برای این کار بزرگ و اساسی به کار گرفته و با تمام توان در خدمت ستاد طرح توسعه و تحول اجتماع محور محلات کم برخوردار هستیم.
عضو شورای ششم شهر تهران تاکید کرد: شهرداران مناطق حتما در این زمینه انجام وظیفه خواهند کرد و امیدواریم این کار در کل کشور آغاز شده و در تهران هم به نحو احسن انجام گیرد. طبق تجربههایی که داریم اقدامی که در تهران صورت گیرد برای سایر شهرها الگو شده و اگر در تهران خوب اجرا شود، حتما در سایر شهرها هم به خوبی اجرا خواهد شد و امیدواریم بتوانیم همراستا این کار را دنبال کنیم.