به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نخستوزیر جدید رژیم صهیونیستی در نخستین سفر خود به آمریکا با جواب رد پنتاگون در زمینه بهکارگیری سامانه پدافندی موسوم به گنبد آهنین مواجه شد.
نفتالی بنت در بدو ورود به واشنگتن در جلسهای که با ژنرال لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده به منظور التماس برای کمکهای نظامی آمریکا به ارتش عبری داشت، یک سیلی محکم از اصلیترین حامی راهبردی اسرائیل دریافت کرد. در این نشست، هیات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی گزارشی رسمی از طرف آمریکایی دریافت کرد که نتیجه تحقیقات کارشناسان وزارت دفاع این کشور درباره بهکارگیری سامانه موشکی پدافندی سراسری اسرائیل توسط ارتش آمریکا بود.
به نوشته جروزالم پست، در این گزارش آمده است: بعد از انجام آزمایشهای مربوط و سنجش میزان کارآمدی میان سامانه اسرائیلی و یک سامانه آمریکایی مشابه ساخت شرکت داینتکیز، دپارتمان دفاعی آمریکا (DOD) تصمیم گرفته است برای مقابله با خطرات هوایی از گنبد آهنین استفاده نکند و ترجیح میدهد از سامانه داخلی در حال ساخت «سپر ماندگار» (Enduring Shield) استفاده کند.
به نظر میرسد شکست عملیاتی گنبد آهنین در مقابل موشکها، راکتها و پهپادهای مقاومت فلسطین در جریان جنگ ۱۲ روزه بهار گذشته موسوم به شمشیر قدس، مهمترین دلیل تصمیم پنتاگون برای رد کردن این سامانه پیشنهادی اسرائیلیها بوده باشد.
البته جروزالم پست بدون اینکه به برملا شدن ضعفهای گنبد آهنین ساخت شرکت اسرائیلی رافال و ریتئون اشاره کند، ترجیح داده دلایل ارتش آمریکا برای به خدمت گرفتن سامانه رقیب را پررنگ کند، از جمله اینکه سامانه سپرماندگار داینتیکز، برخلاف سامانه اسرائیلی قابلیت رصد ۳۶۰ درجه دارد و راهاندازی آن نیز آسانتر است.
بر این اساس سامانه آمریکایی قابلیت بهتری برای همپوشانی و همسازگاری با سیستمهای فرماندهی نسل نوین جنگها بویژه در زمینه مواجهه با موشکهای هوشمند و پهپادها را دارد. طبق گزارش تارنمای تخصصی نظامی دیفنس نیوز، در عملیات آزمایشی که توسط ارتش آمریکا برای مقایسه همزمان عملکرد نسخههای اولیه سپر پدافندی داینتیکز و سامانه گنبد آهنین برگزار شد، کارشناسان پنتاگون به این نتیجه رسیدند که سامانه بومیشان با آنکه هنوز نسخه نهایی و تکمیلشدهاش بیرون نیامده، به مراتب کاملتر از نسخه اسرائیلی است.
از آنجا که گنبد آهنین قبل از شکست در جنگ ۱۲ روزه و جواب شدن از سوی آمریکاییها، در عربستان و عراق نیز در مقابل موشکهای یمن و نیروهای مقاومت عراقی ناکارآمد نشان داده بود، میتوان گفت آسمان سرزمین اشغالی روزهای تیره و تاری را میگذراند. علاوه بر این، گنبدحلبی اسرائیلیها، برخلاف تبلیغات بسیار صهیونیستها یک سامانه خودکفای بومی محسوب نمیشود و هزینههای سرسامآور تامین موشکهای آن، رژیم تلآویو را هم عاصی کرده است، چنانکه یکی از ماموریتهای بنت، نخستوزیر این رژیم در سفر اخیر به واشنگتن، زیر فشار گذاشتن دولت بایدن و لابی آیپک در کنگره برای به اصطلاح پر کردن مخزن در حال خالی شدن پرتابگرهای این سامانه از موشکهای پاتریوت آمریکایی ساخت شرکت لاکهید مارتین است؛ اعانهای که برای آمریکاییها دستکم ۲/۱ میلیارد دلار آب خواهد خورد.
منبع:وطن امروز