به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الجزیره، در حال حاضر نزدیک به ده میلیارد دلار از دارائیهای بانک مرکزی افغانستان در بانکهای خارجی مسدود شدهاند تا از این طریق به مثابه اهرم فشاری علیه دولت جدید طالبان استفاده شود.
اما سازمان ملل هشدار داد در صورتی که جامعه بین المللی راهی برای حفظ جریان پول به داخل افغانستان پیدا نکند، این کشور در معرض خطر «فروپاشی کامل» قرار دارد.
در همین ارتباط، «دبورا لیونز» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان روز پنج شنبه خطاب به شورای امنیت سازمان ملل گفت که برای «جلوگیری از ویرانی کامل نظم اقتصادی و اجتماعی» در افغانستان لازم است که راهی برای رساندن منابع مالی به درون افغانستان پیدا شود و خاطر نشان کرد که افغانستان با طوفانی از بحرانها از جمله سقوط سنگین بهای ارز، افزایش شدید قیمت مواد غذایی و سوخت و کمبود نقدینگی در بانکهای خصوصی روبرو است.
وی همچنین گفت که مقامات افغانستان بودجه لازم برای پرداخت حقوق و دستمزدها را ندارند.
لیونز خطاب به شورای امنیت ۱۵ عضوی با اشاره به اینکه میتوان برای تضمین عدم سوء استفاده از منابع مالی میتوان تدابیر تأمینی پیش بینی کرد، گفت که باید به اقتصاد برای مدت چند ماه فرصت تنفس داده شود تا طالبان این شانس را داشته باشد که انعطاف خود را برای انجام امور به طور متفاوتتری از گذشته به ویژه در حوزههای حقوق بشری، مسائل جنسیتی و چشم انداز مبارزه با تروریسم نشان دهد.
این در حالی است که اهداکنندگان خارجی کمکها به افغانستان که تحت نظارت سازمان ملل این کمکها را اهدا میکنند، بیش از ۷۵ درصد از بودجه عمومی افغانستان را تأمین میکنند که این نیز به دلیل خروج نیروهای آمریکا پس از ۲۰ سال از این کشور دچار فروپاشی شده است.