به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ فناوری، فوتونیک و اپتیک، ارتباط و پیوندی تنگاتنگ با توسعه سایر فناوریها دارد و شرکتهای دانشبنیان این حوزه راه را برای توسعه ارتباطات از راه دور، زیرساختهای فناوری، کسبوکارهای نوین مالی و بسیاری دیگر از حوزهها هموار میکند. بر همین اساس است که توسعه پژوهشها، رونق ایدههای نوآورانه و تجاریسازی محصولات دانشبنیان ایرانساخت مبتنی بر این فناوری در دستور کار معاونت علمی و فناوری قرار دارد.
توسعه شرکتهای فوتونیک
یک هزار و ۲۹۲ شرکت دانشبنیان برق و الکترونیک، ارتباطات و فوتونیک با حمایت ستاد توسعه فناوریهای لیزر، فوتونیک مواد پیشرفته و ساخت در این حوزه فعالیت میکنند. اهمیت فناوری فوتونیک در توسعه زیرساختهای پیشرفته ارتباطی راهبردی است و رد این فناوری را میتوان در ارتباطات از راه دور، اینترنت پرسرعت و کابلهای فیبر نوری مشاهده کرد.
فناوری فوتونیک ارتباط نزدیکی با فناوری اپتیک دارد. تجهیزات دانشبنیان حوزه اپتیک مانند عدسیها، آینهها و اجزای بازتابنده نور در شناسایی پرتوهای فوتونی و تجهیزات لیزر نوری، دیودها و کابلهای فیبر نوری در ایجاد این پرتوها نقش ایفا میکنند.
توسعه حمایت از پژوهشها
با حمایت این ستاد در سال جاری برای ارتقای علمی و فناورانه کشور ارتقای کیفیت پژوهشها برای ۵۰ پژوهش در حوزه فوتونیک و همچنین ایجاد مرکز قطعات مدارهای مجتمع نوری در دستور کار قرار گرفت.
سال جاری همچنین در حوزه لیزر و فوتونیک، علاوه بر ادامه حمایت از طرحهای اولویتدار توسعه فناوری و رفع گلوگاههای فناورانه مورد نیاز کشور، حمایت از تعداد طرحهای زیرساختی هم در دستور کار دارد که بخش قابل توجهی از طیف جامعه فناوران را هدف قرار داده و یا اثرگذاری ملی خواهند داشت.
سال گذشته و سال جاری مجموعه بیش از ۱۰۰ طرح شناسایی و برای حمایت در اولویت قرار گرفتند تا از حمایتهای بلاعوض و تسهیلات مورد حمایت برخوردار شوند. امسال نیز همچون سال گذشته پیگیری تصویب و حمایت از ۱۰ طرح توسعه مقیاس صنعتی در راستای ارتقای صنایع صورت پذیرفت.