علیمحمد نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفتگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری دانشجو، در رابطه با اینکه آیا احزاب به اتاق فکری برای جهت دار شدن اقدامات و فعالیتهای خود نیاز دارند، گفت: در زمینه کار حزبی اتاقفکر معنای چندانی ندارد، چون خود حزب جنبه اتاق فکر برای دولت منتسب به آن حزب را دارد. اتاق فکر برای حکومت هاست. حکومتها زمانی که بر سر کار میآیند ضمن اینکه با مجلس و قوا و نهادهای دیگر در ارتباطاند، ولی میتوانند یک اتاق فکر متشکل از با تجربههای رشتههای مختلف داشته باشند.
نمازی با اشاره به دو مشکل مهم احزاب در ایران، اظهار کرد: احزاب در ایران با دو مشکل مهم مواجه هستند که مغایر با فلسفه وجودیشان است و به همین دلیل هم سرپا نمیشوند. فلسفه وجودی احزاب سامان دادن به سلایق مختلف و آماده کردن خودشان برای سهیم شدن در قدرت است. حزبی درست میشود که بتواند از طریق صندوق رای و چرخش قدرت در قدرت سهیم باشد و با تلاش خودش دولت و مجلس را در دست بگیرد.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به نوع انتخاباتی که در کشور برگزار میشود و نظارت استصوابی که در انتخابات اعمال میگردد، احزاب امکان مانور ندارند و به همین خاطر نمیتوانند پا بگیرند. احزاب کاندیدا معرفی میکند و بعد از چند روز مشخص میشود که یک حزبی حتی یک کاندیدای تایید صلاحیت شده ندارد.
وی ادامه داد: حاکمیت علیرغم اینکه میگوید نظام جمهوری اسلامی یک نظام دموکراتیک است و از آنجایی که ابزار نظامهای دموکراتیک، احزاب و تشکلهای سیاسی هستند، حاکمیت تاکنون استقبال لازم از احزاب نداشته است.
نمازی با اشاره به اینکه در ذهن برخی مسنترها سابقه خوبی از حزب وجود ندارد، گفت: یکی دیگر از موارد مهم این است که احزاب سابقه ذهنی بدی در افراد مسن تر ایجاد کرده که آن هم به خاطر سابقه عملکرد بد حزب توده است، که باعث شده استقبال از حزب در اذهان صورت نگیرد.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران تاکید کرد: آنچه در رابطه با روند طبیعی تکامل احزاب در کشور مهم است، این است که این دو جناح اصلی کشور به دو حزب فراگیر تبدیل شود؛ راهش این است و این کار محتاج برگزاری انتخابات آزاد، رقابتی و منصفانه است تا بتوانند احزاب برنامه داده، کاندیدا معرفی و با گرم کردن تنور انتخابات و با انتخاب شدن در انتخابات، در قدرت سهیم شوند.