به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا گفت که واشنگتن ارائه کمکهای بشردوستانه «نجاتبخش» را برای افغانهای آسیبپذیر تضمین میکند، اما تحریمهای وضعشده بر طالبان لغو نمیشود.
وی افزود که کمکهای تعهدشده تازه آمریکا در نشست ویژه سازمان ملل راجع به مشکلات جدی بهداشتی، نیازمندیهای مواد خوراکی، محافظت از زنان، کودکان و اقلیتها در افغانستان رسیدگی خواهد کرد.
جامعه جهانی در نشست اخیر سازمان ملل برای افغانستان متعهد به ارائه بیش از ۱.۱ میلیارد دلار کمک به افغانستان شد که از این میان آمریکا متعهد به پرداخت ۶۴ میلیون دلار شد.
بلینکن گفت که یک مقام وزارت خارجه آمریکا مسئول رسیدگی و حمایت از حقوق زنان، دختران و اقلیتها در افغانستان خواهد شد.
«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید نیز اوایل هفته جاری اعلام کرد که دولت بایدن در حال بررسی کاهش تحریمها علیه طالبان نیست و فشار تحریمها بر سران طالبان یا محدودیتها در دسترسی آنها به سیستم مالی بینالملل کاهش نیافته است.
وی اظهار داشت: ما قصد داریم طالبان را براساس اقدامات آنها قضاوت کنیم و در هر اقدامی در این باره، با جامعه بینالمللی در هماهنگی نزدیک خواهیم بود.
از سوی دیگر نیز «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفته بود که دولت آینده بهرهبری طالبان در افغانستان، فقط پس از فراهم کردن شرایط خاصی میتواند بهرسمیت شناخته شود.
وی تأکید کرده بود: در زمان حاضر در افغانستان دولتی وجود ندارد و پس از اینکه دولت تشکیل شود، این دولت برای بهرسمیت شناخته شدن باید شرایط خاصی را داشته باشد.