گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، هادی ذالکی؛ با گذشت سالهای متمادی از اجرای طرح خسارتبار طاش در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی و شکلگیری اعتراضات گسترده مردمی، سرانجام این طرح لغو و طرح جدیدی که بتواند حقوق مالکانه مجاوران را حفظ و توجه به امر زیارت را سرلوحه خود قرار دهد به تصویب کمیسیون ماده۵ استان خراسان رضوی و شورای عالی معماری وشهرسازی ایران رسید.
با ابلاغ این طرح که تحولی بنیادین در ساز و کارهای توسعه پیرامون حرم تلقی میشود اکنون مهمترین مسأله پیشِ رو، سازمان مجری طرح و بدنه اجرایی شهرداری منطقه ثامن است.
از آنجایی که براساس تصمیم مدیران وقت و به دور از کنترل دستگاههای نظارتی، سازمان مجری طرح طاش از دو مجموعه شهرداری ثامن و شرکت عمران و مسکن سازان تشکیل شده بود، بسیاری از مدیران و کارکنان دستگاه مجری در استخدام شرکت عمران و مسکن سازان بوده اند.
از این رو عمده آنان، بر خلاف رویه مرسوم شهرداری مشهد در جابهجایی مدیران و کارکنان هر منطقه به منطقهای دیگر طی سالیان خدمت، از این تغییرات دور مانده و بدنهای نسبتا یکدست در خدمت طرح طاش و صاحبان منافع در این منطقه شکل گرفته است که این امر مهمترین زمینه ایجاد تضاد منافع در بافت پیرامون حرم بین نهاد مجری و ذینفعان نیز بوده است.
اکنون که طرح جدید با تغییراتی گسترده و بنیادین شیب تحولات را از برج سازی و تجاری کردن بافت پیرامون حرم به سمت زیارت، هویت و مردمی کردن سوق داده، ضرورت تحول بنیادین در بافت مدیریتی این منطقه حساس بیش از هر زمانی حس میشود چرا که بخش قابل توجهی از مدیران این مجموعه سالها با تفکر گذشته پیش آمدهاند و بسیار بعید است که بتوانند خود را با خواست عمومی مردم در تغییر رویهها هماهنگ کنند.
از این رو ضمن قدردانی از زحمات این عزیزان، پیشنهاد میشود در صورتیکه تخلفی متوجه آنان نیست، در بخش دیگری از شهرداری مشهد از ظرفیت این افراد استفاده شود تا روح تازهای به کالبد فرسوده شهرداری منطقه ثامن دمیده شده و مدیرانی باورمند و معتقد به شرایط جدید به خدمت گرفته شوند و از فرصت سوزی مجدد جلوگیری شود.
هادی ذالکی_ فعال رسانهای