به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی بیمارستان چشم آفتاب دکتر بهرام بحرانی فوق تخصص شبکیه در پاسخ به خبر تست چشمی از زائران اربعین گفتند: covid ۱۹ ارگانهای مختلفی از بدن را درگیر میکند که چشم نیز از این قائده مستثنی نبوده و حدود ۵ درصد از بیماران covid۱۹ علائم چشمی دارند.
وی ادامه داد: گزارشهایی از درگیری قرنیه، عوارض عروقی شبکیه در بیماران COVID۱۹ وجود دارد، ولی شایعترین نوع درگیری در چشم بصورت عفونت ملتحمهای حاد (کونژونکتویت) است که علائم آن شامل قرمزی چشم، اشک ریزش و ترشح چشمی میباشد.
دکتر بحرانی اظهار داشتند:از ترشحات چشمی میتوان نمونه برای PCR تهیه کرد که تنها در یک سوم بیمارانی که علائم چشمی COVID۱۹ را دارند مثبت است.
با توجه به شیوع کم علائم چشمی در بیماران covid۱۹ و همچنین احتمال کم مثبت شدن تست pcr ترشحات چشمی، از تست pcr چشمی برای تشخیص covid۱۹ استفاده نمیشود و بیشتر برای مقاصد تحقیقاتی از آن استفاده شده است.
این فوق تخصص شبکیه بیمارستان چشم آفتاب عنوان کردند:در خبرگزاریهای مختلف به نقل از وزیر راه و شهرسازی گزارش شده است که تست چشمی جایگزین تست pcr برای زائران اربعین شده است. باتوجه به مطالب بالا به سادگی میتوان متوجه شد که منظور از تست چشمی یک تست آزمایشگاهی نیست بلکه اشاره به این دارد فقط به ظاهر زائران نگاه کرده و درصورتی که زائر از نظر ظاهری بیمار به نظر برسد اقداماتی مانند قرنطینه و درمان برایشان انجام میشود و در غیر اینصورت زائر بدون هیچ تستی وارد کشور عزیزمان میشود.