به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «گائو فو» در مجمع ۲۰۲۱ «جونگ گوانچون»، پلتفرم ملی مهم و کلیدی برای نوآوری و گشایش در چین تاکید کرد: «ما چند سال پیش متوجه شدیم که ویروس کرونا احتمالا چالش عظیمی را برای بشریت ایجاد خواهد کرد.»
وی به مرور ویروسهایی که از سال ۱۹۶۵ میلادی تاکنون کشف شده اند، پرداخت و افزود: بر این اساس، در سال ۲۰۰۴ میلادی بود که یک ویروس کرونا با نام «HCoV-HKU ۱» در دانشگاه هنگ کنگ جداسازی شد. اما مطالعات بعدی نشان داد که این ویروس پیشتر در نمونه ویروس ذخیره شده در یک یخچال در برزیل در سال ۱۹۹۵ میلادی وجود داشته است.
«گائو فو» گفت: ردیابی ریشههای ویروس کرونا یک سؤال علمی است و اگرچه ویروس جدید امروز کووید-۱۹ نامیده میشود، اما احتمال دارد که ۲۰، ۳۰ و یا حتی ۵۰ سال قبل جایی پنهان شده باشد.»
این مقام ارشد چینی از سیاست «پویایی صفر» چین با تمرکز بر سرکوب ویروس کرونا تقدیر کرد و گفت: به طور قطع پویایی صفر ویروس کرونا یک سیاست مطلوب است چرا که سیاستی علمی و مطابق با اصل اولویت زندگی است.
مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای چین ضمن تاکید بر اشتراک جهانی واکسنهای ضد کرونا و تقویت برنامه ریزی اقدامات مربوط به مدیریت خطرات ناشی از عامل ابتلا به کووید-۱۹ هشدار داد: «اگر جهان واکسن هایش را به اشتراک نگذارد، ویروس را به اشتراک خواهد گذاشت.»