کد خبر:۹۶۷۲۴۲

طالبان: دستور العمل بازگشایی مدارس دخترانه تدوین می‌شود

به دنبال تعطیلی مدارس دخترانه پس از تسلط طالبان بر کابل، این گروه اعلام کرد که کار بروی دستورالعمل بازگشایی مدارس دخترانه ادامه دارد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، طالبان اعلام کرد که کار بر روی دستورالعمل بازگشایی مدارس دخترانه در افغانستان ادامه دارد.

پیش از آن تعدادی از نمایندگان زنان از طالبان خواسته بودند که مدارس در مقطع راهنمایی و دبیرستان بازگشایی شود.

بلال کریمی معاون سخنگوی طالبان ابراز امیدواری کرد که به زودی دستورالعمل بازگشایی مدارس دخترانه تدوین شود.

وی گفت: ما سعی می‌کنیم دستور العمل به گونه‌ای باشد که دختران بتوانند در محیطی امن تحصیل خود را ادامه دهند.

کریمی درباره زمان تدوین و جزئیات این دستورالعمل اظهارنظر نکرد.

بیشتر مدارس پایتخت افغانستان پس از روی کار آمدن طالبان در ماه گذشته تعطیل شدند. مدارس متوسطه پسرانه در چند هفته گذشته بازگشایی شد، اما دختران از رفتن به مدرسه محروم ماندند.

این اقدام طالبان با واکنش‌های گسترده مواجه شده است.

در این راستا، «حامد کرزی»، رئیس جمهور پیشین افغانستان گفته بود که دختران افغان باید هرچه زودتر به مدرسه بازگردند و تاکید کرد که این موضوعی است که وی به شدت از آن حمایت می‌کند.

کرزی تاکید کرده بود که افغانستان بدون زنان تحصیل کرده کشور مرفه‌ای نخواهد بود.

از سوی دیگر صندوق کودکان سازمان ملل ضمن استقبال از بازگشایی مدارس پسرانه در افغانستان، خواستار بازگشایی مدارس دخترانه در این کشور شد.

یونیسف در بیانیه‌ای اعلام کرد: مهم است که تمامی دختران در تمامی سنین بدون تاخیر به تحصیل خود ادامه دهند و به همین دلیل نیاز است که تا معلمان زن افغان کار خود را از سر بگیرند.

یونیسف با بیان اینکه عدم تحصیل دختران فرصت سوزی برای افغانستان است، افزود: حتی پیش از تحولات اخیر ۴.۲ میلیون کودک افغان که ۶۰ درصد آن‌ها دختران هستند از ادامه تحصیل در این کشور محروم بودند.

اما ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در واکنش به عدم بازگشایی مدارس دخترانه گفت: دولت موقت طالبان درباره دستورالعمل بازگشایی مدارس دخترانه در حال رایزنی است و به زودی این مدارس نیز بازگشایی خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار