آخرین اخبار:
کد خبر:۹۶۹۳۷۳
با تلاش محققان ایرانی؛

مهر ضدمیکروب نانویی با قابلیت شستشو به بازار رسید

یک شرکت ایرانی موفق به تولید مهر نماز با خاصیت آنتی‌باکتریال با قابلیت شستشو شده است.

به گزارش گروه دانشگا خبرگزاری دانشجو، خاک بستری سرشار از مواد آلی و معدنی متنوع بوده و خواستگاه بقاء، رشد و انتقال میلیون‌ها میکرورگانیسم (بیماری زا و غیر بیماری زا) شناخته شده است. استفاده مشترک از مهر نماز و تماس مستقیم آن با دست، پوست و حتی لب‌ها در افراد متفاوت، اهمیت بهداشت این وسیله را دوچندان کرده است؛ لذا مهر سنتی می‌تواند عامل انتقال و شیوع تنوع بالایی از بیماری‌ها بین نمازگزاران باشد. یک راه حل فنی، سالم و مقرون به صرفه افزودن خاصیت ضد میکروبی در کل مهر با استفاده از کارایی برخی از ترکیبات معدنی خود خاک در مقیاس نانو است.

محققان شرکت نانو زیست فناوری مطهر با استفاده از فناوری نانو موفق به ایجاد این خاصیت آنتی‌باکتریال در مهر شده‌اند.

سید میثم مصطفوی، مدیرعامل این شرکت می‌گوید: «این مهر‌های آنتی‌باکتریال می‌توانند ۹۹٫۹۹ درصد از باکتری‌ها را از بین برند و تست‌های آزمایشگاهی و سلولی نیز این نتایج را تایید می‌کند. ما موفق به دریافت سیب سلامت از سازمان غذا و دارو نیز شده‌ایم.»

وی درباره بازار این مهر می‌گوید: «۵۰ هزار عدد از این مهر به حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) تحویل داده شده و سفارش ۶۰۰ هزار عددی از این مهر‌ها را نیز دریافت کرده‌ایم. علاوه بر حرم امام رضا (ع)، مساجد جامع و حرم‌های دیگری نیز در حال حاضر از این مهر‌ها تهیه کرده و استفاده می‌کنند.»

مصطفوی افزود: «این مهر‌ها در دو شکل غیرقابل شستشو و قابل شستشو تولید و عرضه می‌شوند که هر دو نوع، مورد تایید مراجع دینی هستند.»

این دانش‌آموخته دوره کارشناسی ارشد شیمی‌تجزیه دانشگاه فردوسی مشهد درباره نانویی بودن این فناوری می‌گوید: «کلیه ترکیبات به کار رفته در این مهر همان ترکیبات خود خاک هستند که در ابعاد نانومتری در امده‌اند.»

لازم به ذکر است محصول مهر خاکی انتی باکتریال در سال ۱۳۹۶ در اداره اختراعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسید. در ادامه با اخذ تائیدیه‌های متنوع آنتی باکتریال، تائیدیه عدم وجود حساسیت سلولی، تائیدیه عدم ایجاد تحریک پوستی و دیگر مجوز‌های موردنیاز در سال ۱۳۹۹ این محصول موفق با اخذ سیب سلامت و تائید بهداشتی از سازمان غذا دارو کشور شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار