سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در واکنش به اعتراض برخی دانشجویان ساکن خوابگاه کوی دانشگاه نسبت به پایین آمدن کیفیت غذا، حذف برخی اقلام از صبحانه و همچنین کاهش حجم غذا اظهار داشت: دانشجویان بعضا درست میگویند؛ به جهت رعایت دستورالعملهای بهداشتی غذا را به صورت بسته بندی از یکی دو ساعت قبل آماده و به دانشجویان تحویل میدهیم و به همین خاطر در این شرایط تا اندازهای از کیفیت غذا کاسته میشود.
وی در خصوص حذف و یا کاهش وعده صبحانه اضافه کرد: به هیچ عنوان وعده صبحانه از تغذیه دانشجویان حذف نشده و در حال حاضر دانشجویان بابت پک هفتگی صبحانه روزانه ۸۰۰۰ تومان پرداخت میکنند و به صورت هفتگی دانشگاه ۳۶ هزار و ۸۳۷ تومان یارانه صبحانه پرداخت میکند.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران افزود: ما از شورای صنفی خواسته ایم تا یک نماینده را مشخص کند تا ضمن حضور در آشپزخانه هنگام طبخ، تهیه و توزیع غذا، از نزدیک شاهد این روند باشد و اگر در مواردی اعتراضی وجود دارد به ما منعکس کند.
حببیا خاطرنشان کرد: از سوی دیگر به دلیل گران شدن قیمت برخی مواد اولیه ما مجبور شده ایم برخی اقلام را جابجا کنیم و از مواد اولیه ارزانتر در بازار استفاده کنیم؛ به طور مثال به دلیل افزایش قیمت برنج ایرانی، از برنج پاکستانی استفاده میکنیم که خب ما میدانیم طعم برنج ایرانی بهتر است، اما فعلا چارهای نداریم.
وی با اشاره به اینکه نه تنها دانشگاه تهران بلکه سایر دانشگاهها درباره بودجه تغذیه و گران شدن مواد اولیه با وزارت علوم نامه نگاری کرده اند، گفت: با بودجههای موجود چارهای نداریم و اکثر دانشگاهها از همین برنج استفاده میکنند. اگر دانشجویان اعتراضی دارند به حق است، ما نامه نگاریهای لازم را در این خصوص انجام داده ایم و خواهش هم کردیم بودجه مورد نیاز اختصاص یابد، ولی همچنان منتظر هستیم.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران درباره هزینه تمام شده غذای دانشجویی برای دانشگاه و همینطور برای دانشجویان گفت: هزینه تمام شده غذا به طور میانگین برای دانشگاه ۳۴ هزار تومان است؛ این در حالی است که ما از دانشجویان بابت هر ناهار و هر شام در مدل کم هزینه ۲ هزار و ۱۰۰ تومان، مدل متوسط هزینه ۳ هزار تومان و مدل پرهزینه ۳ هزار و ۵۰۰ تومان دریافت میکنیم و مابقی را دانشگاه پرداخت میدهد.
حبیبا افزود: به این ترتیب باید در نظر گرفت که اگر بخواهیم از برنج ایرانی استفاده کنیم، هزینه تمام شده هر پرس غذا برای دانشگاه حدود ۴۰ یا ۴۵ هزار تومان میشود.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران اضافه کرد: بحث تغذیه دانشجویان دراولویت رفاهی دانشگاه است و به هیچ عنوان وعدههای غذایی را کاهش نخواهیم داد؛ به طوری که در تابستان سال جاری با وجود اینکه دولت یارانهای برای تغذیه دانشجو پرداخت نکرد از بودجه دانشگاه یک وعده غذا به دانشجویان خوابگاهی دادیم؛ در صورتی که در حیطه و وظیفه دانشگاه نیست.