کد خبر:۹۷۲۱۰۰

«زاویه» میزبان دبیرعلمی کنگره بین‌المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی/ «زاویه» به بررسی نقش علمی شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی می‌پردازد

سیزدهمین قسمت از فصل شانزدهم برنامه زاویه، روز چهارشنبه بیست و هشتم مهرماه، ساعت ۲۲ با اجرای دکتر عطاءالله بیگدلی از شبکه چهار سیما پخش خواهد شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این قسمت عطاءالله بیگدلی به‌دنبال انتشار و رونمایی از دوره ۱۷ جلدی آثار کنگره بین‌المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی، با حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر محمدتقی سبحانی، دبیر علمی کنگره بین‌المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی و نیز رئیس انجمن کلام حوزه علمیه قم، دربارۀ «نقش علمی شیعه و مسائل ما» گفتگو خواهد کرد.
این کنگره که در سال ۱۳۹۷ برپا شد، با طرح بحث از علم و نقش شیعه در پیدایش علوم اسلامی و طبیعی، بنا داشت که به‌دنبال وحدت و یکپارچگی امت اسلامی و تعارف و شناخت متقابل گروه‌ها و فرق اسلامی از یکدیگر باشد.
بحث از نقش علمی شیعه البته می‌توانست امتداد نزاع‌های مدرن و اثبات فرقه‌ای مقابل سایر فرق باشد، اما حتی نامگذاری این کنگره، یعنی «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی» نشان می‌دهد ایفای نقش شیعه در «علوم اسلامی» مد نظر است، علومی که متعلق به امت واحده اسلامی است.
غیر از اینکه بررسی‌های تاریخی و پژوهش سوابق هرگز از اهمیت خالی نیست و موجب خودآگاهی است؛ جهت‌گیری‌های علمی اگر با دقت نظر و توجه به وضع و مسائل ما همراه شود، می‌تواند مؤثر و رو به جلو باشد و از علم نیز این توقع می‌رود که مشکلات را به مسائل بدل کرده و چاره‌اندیشی کند لذا باید دید نقشی که شیعه سابقاً در پیدایش و گسترش علوم اسلامی داشته است، چه امکاناتی فراهم می‌آورد تا مشکلات مبتلابه ما به‌صورت مسئله صورتبندی شود و نیز تا کجا حل آن مسائل را تمهید می‌کند.
مجله علوم انسانی زاویه کاری از گروه فرهنگ و اندیشه چهارشنبه‌ها از شبکه چهارساعت ۲۲ به صورت زنده روی آنتن می‌رود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار