مهدی طرفی، مشاور استاندار خوزستان در گفتگو با خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، پیرامون سفر سرزده آیتالله رئیسی به منطقه زلزلهزده اندیکا گفت: حضور آقای رئیسی در مناطق زلزلهزده اندیکا کاملا سر زده بود و حتی استاندار خوزستان نیز از این سفر خبری نداشتتد. از پرس و جویی که داشتیم این دستگیرمان شد که حضور ایشان در اندیکا دغدغه شخصی خودشان بوده است تا ببینند گزارشاتی که به ایشان داده شده تا چه حد درست و غلط است. در جلسه شورای اداری استان که با آقای اژهای در سفرشان به خوزستان داشتیم، نیز گزارشي از مجموع کمکها به زلزلهزدههای اندیکا به ایشان دادیم.
طرفی در ادامه درباره شهرستان اندیکا اظهار داشت: شهرستان اندیکا محرومترین شهرستان خوزستان و یکی شهرستانهای محروم در سراسر کشور است که حتی اگر زلزله هم در این منطقه نمیآمد لازم بود تا یک وحدت ملی برای کمکرسانی به مردم این شهرستان شکل میگرفت. در زلزلهای که آمد تلفات جانی نداشتیم و این مزیت بوجود آمد که محرومیت اندیکا دیده شود. استاندار خوزستان، آقای رضایی و آیتالله رئیسی از کسانی بودند که از نزدیک مناطق زلزلهزده اندیکا را دیدند. اما انتظار داریم این حضور منتهی به کمکهای مورد نیاز مردم اندیکا و محرومیتزدایی آنان شود.
وی در ادامه افزود: تا به حال حدود ۱۴۰۰ چادر برای سکونت زلزلهزدگان توزیع شده و اسکان زلزلهزدگان به دو قسمت اسکان اضطراری و موقت تقسیم شده است. اسکان اضطراری همین چادر است که به آنان داده شده که تا قبل از زمان سرما در آن حضور داشته باشند. چون این شهرستان محروم است، سالنهای ورزشی یا خدماتی ندارد که از آنان به عنوان محل سکونت موقت مردمان اندیکا از آن استفاده شود. از طرفی صعبالعبور بودن منطقه و کوهستانی بودن آن، امدادرسانی را تا حد زیادی با مشکل مواجه کرده است.
مشاور استاندار خوزستان درباره کمکهای دولت و بسیج سازندگی به مردمان اندیکا تصریح کرد: از هفته آینده با کمک بسیج سازندگی و پشتیبانی دولت قرار شده حدود ۶۰۰ جایگاه دام و یک اتاق برای سکونت کنار آن برای مردمان اندیکا آماده شود و پیشبینی شده ساخت هرجایگاه حدود یک هفته تا ده روز و ساخت کل این جايگاهها حدود دوماه زمان میبرد. حدودا هزار منزل در جریان زلزله اندیکا تخریب شده که قرار است تمام این منازل مجدد ساخته شوند. حدود ۲۰۰۰ منزل نیز نیاز به بازسازی دارد. بنا شده تا تسهیلاتی برای مردم در نظر گرفته شود که هنوز مصوبه آن از سوی دولت نیامده است. حدود ۲۵۰ ميليون تسهیلات به صورت وام و بخشی به صورت بلاعوض قرار است از سوی دولت در اختیار زلزلهزدههای اندیکا قرار بگیرد.
طرفی در پایان تصریح کرد: حدود ۲۵۰۰ غذای گرم نیز روزانه بین مردم اندیکا توزیع میشود؛ اما مشکل اصلی این مردم دام و منزل آنان است که تخریب شده. وسایل خانه و لباس و پتو نیازهای درجه دوم آنان است که در صدد برطرف کردن آنان هستیم. جایگیری بعضی از خانوادههای زلزلهزده در مناطق صعبالعبور کار امدادرسانی را سختتر کرده است که در حال مذاکره با آنان هستیم تا اندکی منطقه سکونت خود را عوض کنند.