نضال عیسی، فعال سیاسی لبنانی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه اظهارات وزیر اطلاع رسانی لبنان درباره یمن برای چند سال قبل است، گفت: مصاحبه قدیمی وزیر اطلاع رسانی لبنان را هم اکنون منتشر کردند تا این کشور را تحت فشار قرار دهند. در ابتدا میخواهم بگویم این موضوعی که پیش آمد، در زمان مناسبش نبود. این یک مصاحبه قدیمی از آقای قرداحی بود؛ مربوط به آن زمانها که هیچ منصب سیاسی و مسئولیت اجرایی بر عهده نداشت.
وی افزود: زمانبندی برای چنین حملاتی و به این روش، ابعاد و پیشزمینههایی دارد؛ این نتیجهی بنبستهای متراکم سعودی در یمن و لبنان است.
فعال سیاسی لبنانی تصریح کرد: شکی نیست که دولت آقای میقاتی هم اکنون در مقابل دو انتخاب قرار دارد؛ راه اول استعفا است که به مثابه از بین بردن امکان گفتگوی درون عربی است و این همان چیزیست که عربستان میخواهد و خطاست.
وی ادامه داد: راه دوم، رویارویی با این پیشآمد است که این دولت ضعیفتر از آنست که در این شرایط بخواهد با عربستان مواجه شود. چرا که نیازمند توجه طرف مقابل است و نمیتواند با عربستان روبه رو گردد. به همین خاطر دیروز آقای میقاتی از آقای قرداحی خواست تا استعفایش را تقدیم کند. به نظر من نه آقای قرداحی و نه طرفدارانش چنین امری را نخواهند پذیرفت.
عیسی با بیان اینکه از مواضع برخی کشورهای عربی درباره لبنان متعجب شدم، گفت: من حدس میزنم که ما به سمت یک بحران بزرگتر از وضعیت کنونی حرکت میکنیم و این نتیجه برخی موضعگیریهاست. امروز با مواضع و بیانات رسمی سیاسیون اماراتی، قطری و حتی الجزائری متعجب شدیم. آنان به مردم لبنان تلقین میکنند که مردم خودشان در کشورهایشان هیچگاه مورد آزار قرار نمیگیرند. اینگونه اظهارنظرات قطعاً به شکل سلبی و منفی بر خیابانهای لبنان منعکس خواهند شد.
وی ادامه داد: من نمیدانم که چه نیازی به این گونه مواضع وجود دارد؛ آیا جنگی بین لبنان و این کشورها در جریان است؟ تمام اینها به خاطر یک اظهارنظر شخصی از آقای جورج قرداحی است، آن هم قبل از زمانی که یک پست دولتی بگیرد؛ سیاستمدارانی قبل از او مثل ولید جنبلاط هستند که سه یا چهار سال پیش تصریح کرد جنگ عربستان علیه یمن جنگی بیهوده است. چرا هیچکس به آن سخنان واکنش نداد، آنطور که نسبت به آقای قرداحی واکنش نشان میدهند؟ دلیلش این است که این مشکل از قبل برنامهریزی شده و آمادهی اجرا بود.