به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور، در نشست کارآموزان استان تهران، که امروز دوشنبه هفدهم آبان ماه سال جاری، اظهار کرد: از اصول پذیرفته شده رایج در بین عقلای عالم در همه اعصار و مذاب و ملل مختلف، رجوع جاهل به عالم است و اسلام هم این اصل عقلایی را امضا کرده است.
وی تصریح کرد: شناخت همه جوانب برای اغلب انسانها غیر ممکن است و مراجعه به عالم اساس یک بحث فقهی را هم تشکیل میدهد و انسان در هر رتبهای از علم که باشد، در حوزههای دیگر جاهل است و نیاز به پرسش از کارشناس، عالم و متخصص آن را دارد.
دادستان کل کشور گفت: حضور مراجعه کنندگان در دستگاه قضایی در جهت احقاق حق و و برقراری عدل است و دستگاه عدالت اگر به یک پرنده تعبیر کنیم، این پرنده دوبال جامعه وکلا و جامعه کارشناسان نیاز دارد تا بتواند به مقصد برسد.
منتظری همچنین تاکید کرد: تخص یک قاضی در حقوق (جزا، خانواده و ...) است و امروز موضوعات پروندههای حقوقی در محاکم بسیار گسترده است و این مراجعه گسترده، قاضی را به جهت اینکه تخصص کافی در امور مختلف ندارد، ملزم به اخذ نظر کارشناس میکند.
وی خاطرنشان کرد: اگر کارشناس حقوقی در یک امر کارشناسی تحت تاثیر القائات یا رابطهای قرار بگیرد و بر خلاف حق نظر بدهد، تحقق عدالت با مشکل مواجه میشود و قاضی را هم دچار اشتباه خواهد کرد.
دادستان کل کشور اضافه کرد: کارشناسی به ناحق قطعا در صدور حکم خلاف دخیل است و باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشد.
منتظری گفت: کارشناسان حقوقی در صدور نظر کارشناسی فقط خدا را مد نظر قرار بدهند و اگر اطلاعات کافی ندارند افراد را به کارشناس خبره و متخصص دیگری ارجاع بدهند.
خبر تکمیل میشود...