به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با هدف توسعه محصولات صادرات محور دانشبنیان در حوزه زیستفناوری، ظرفیت بالقوه شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور در این حوزه فعال میشود.
برای رسیدن به این هدف، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاستجهوری خدمات مختلفی را نیز به شرکتهای صادرات محور حوزه زیست فناوری انجام میدهد.
با توجه به اینکه تصمیمات صحیح مدیریتی متکی به آمار و ارقام درست است، این ستاد برای ارزیابی صادراتی شرکتهای حوزه فعالیت ستاد زیستفناوری و ایجاد نظام رتبهبندی صادراتی برای ستاد زیستفناوری، از عموم پژوهشگران، محققین، شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور توانمند در این حوزه دعوت کرده است تا با این ستاد همکاری کنند.
* فروش ۲ میلیارد دلاری شرکتهای صادراتی زیستفناور
مطابق با سند چشم انداز ۱۴۰۴ جمهوری اسلامی ایران و یه استناد نقشه جامع علمی کشور، سهم کشور از تولیدات زیستفناوری دنیا باید به ۳ درصد برسد و تحقق این موضوع بنابر مصوبه تشکیل ستاد توسعه زیستفناوری جزء ماموریتهای اصلی این ستاد محسوب میشود.
مطابق با آمار ستاد توسعه زیستفناوری، در سال ۱۳۹۵ کل ارزش تولیدات زیستفناوری در کشور حدود ۱.۹ میلیارد دلار بوده است که با توجه به ارزش بازار دنیا در سال ۱۳۹۵ معادل ۳۷۹ میلیارد دلار، سهم ایران از بازارهای جهانی ۰.۵ درصد بوده است.
با در نظر گرفتن رشد مرکب ۱۲ درصدی، ارزش کل بازار در سال ۱۴۰۴، معادل ۱۰۳۸ میلیارد دلار خواهد بود که با در نظر گرفتن هدف ۳ درصدی ستاد توسعه زیستفناوری، ارزش تولیدات زیستفناوری کشور باید به عدد ۳۱ میلیارد دلار برسد. تحقق این امر جز از مسیر صادرات میسر نخواهد بود.
به همین جهت ایجاد نظام رتبهبندی علاوه بر تشویق شرکتها برای حرکت به سمت صادرات، باعث جهتدهی هرچه بهتر تسهیلات و حمایتهای صادراتی به شرکتهای فعال در این حوزه خواهد شد.
بر این اساس، ارزیابی صادراتی شرکتهای حوزه فعالیت ستاد زیستفناوری و ایجاد نظام رتبهبندی صادراتی، میتواند ستاد را در نیل به این هدف یاری رساند.
علاقهمندان میتوانند برای اطلاع از چگونگی این همکاری و جزئیات طرح به سایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری مراجعه کنند.