به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نراقی دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران
از دولت خواست تا در اسرع وقت و بدون هیچ ملاحظهای با مدیرانی که با ترک فعل بسترهای فساد و ناامیدی را در بین مردم ایجاد کرده اند با جدیت برخورد کند.
متن این سخنرانی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علی آل یاسین
سلام عرض میکنم خدمت نمازگزاران محترم
تبریک عرض میکنم هفته بسیج را و در آستانه ۲ آذر سالروز صدور فرمان بسیج دانشجو و طلبه امیدواریم که توانسته باشیم به وظایف خود در سنگر بسیج دانشجویی عمل کنیم. بحمدالله بسیج دانشجویی در چند ساله گذشته توانست نهضت مساله محوری را پایه گذاری کند و بحمدلله این اتفاق مورد تائید رهبر انقلاب نیز قرار گرفت و هم چنین امیدواریم در آینده بتوانیم با استفاده از ظرفیت بدنه تشکلی بسیج دانشجویی تشکیل حلقههای میانی که مورد تاکید رهبری بوده است را رقم بزنیم و هم چنین بتوانیم به رسالت جهاد تبیین که از جانب رهبری عزیز برای ما مشخص شده است عمل کنیم.
در ابتدا تشکر میکنم از ستاد نماز جمعه که این وقت را در اختیار ما قرار داد، اینکه تریبون نماز جمعه در اختیار دانشجویان باشد از فرامین رهبر انقلاب است و سابقا هم این روال وجود داشته است و امیدواریم بیشتر از گذشته نیز این روند ادامه دار باشد.
محور اول بحث خودم را اختصاص میدهم به بحث تحول که مورد تاکید رهبر انقلاب در دیدار اخیر تشکلهای دانشجویی هم بود. رهبر انقلاب فرمودند تحول در بخشهای گوناگون باید انجام بشود. خب عزیزان برای ایجاد تحول یک زمانی مدیران و مسئولان خودشان دست به تحول میزنند یک زمانی برای ایجاد تحول باید مطالبه صورت بگیرد. یک نمونه بخواهم خدمت شما عرض کنم تحولی که در بخش خبر صداوسیما در دوران رئیس جدید سازمان انجام شد، خب برای ایجاد این تحول مطالباتی از جانب گروههای مختلف و به خصوص دانشجویان انجام شد و این مطالبات به نتیجه رسید، مشخصا اگر رویکردی که صدا و سیما در مساله اختلال در سیستم توزیع بنزین در پیش گرفت در مساله¬های سابق هم مثل گران شدن بنزین در پیش می¬گرفت کشور دچار خسارتهایی نمیشد.
به اصل بحث بازمیگردم عرض شد به فرموده رهبر انقلاب تحول در بخشهای گوناگون لازم است، به عقیده ما یکی از همین بخشها همین تریبون نماز جمعه است. البته خداقوت عرض میکنیم خدمت مسئولان ستاد و حقیقتا در این مدت اتفاقات خوبی هم افتاده است برای مثال در همین چند هفته قبل در حدود نیمی از نمازهای جمعه از ظرفیت دانش آموزان استفاده شد یا همین هفته در حدود ۲۰ مرکز استان دانشجویان بسیجی سخنران پیش از خطبه هستند اینها قابل تقدیر است و ان شاالله ادامه دار است، اما به نظر ما کافی نیست، نماز جمعهای که به نظر امام راحل یک عبادت سرتاپا سیاسی است می¬تواند اثرگذارتر باشد. تحول صحیح در نماز جمعه هم میتواند باعث اعتماد بیشتر مردم به نظام اسلامی بشود و هم میتواند استقبال از این فریضه را بیشتر کند.
نماز جمعه میتواند به محلی تبدیل شود که مطالبات نظام اسلامی از مسئولین در آن مطرح بشود، این مطالبات نظام اسلامی چیزی جز مطالبات مردم نیست، چیزی جز مطالبات رهبری عزیز نیست، شما ببینید، اما راحل میفرماید منصب امامت جمعه یعنی منصب تماس روحانیت با ملت، اگر این سخن محقق بشود، ائمه جمعه بیشتر در بین مردم حاضر بشوند مطالبات و خواستههای مردم را بشنوند، حالا این وسط ممکن است به واسطه مشکلات مردم مطالباتی ناصحیحی را هم مطرح کنند این نباید اصل کار را زیر سوال ببرد، اگر ائمه جمعه این مطالبات را بشنوند و در خطبهها طوری مطرح کنند که مسئولین حساب ببرند این باعث اعتماد بیشتر مردم به نظام اسلامی میشود. حالا یک عدهای میگویند این انتقادات را چه خطیب جمعه بگوید، چه منبری بگوید و چه دانشجو این تضعیف نظام است، نه آقایان بیان شدن این نکات در تریبون نماز جمعه منجر به تقویت نظام میشود، من سخنانی را از علامه مصباح نقل میکنم:
اگر کسی حرفی بزند میگویند این خلاف نظام است، کدام نظام؟
مگر نظام مساوی با دولت است، مگر نظام مساوی با چند تا وزیره، مگر نظام مساوی با چند تا کارمنده، نظام اسلامی که ما میگیم یعنی نظام ولایت فقیه بر اساس قوانین اسلامی اون نظام است، تخلف کارمندان و کارگزاران که این به حساب نظام نیست، هر عیب که است از مسلمانی ماست. اسلامی بودن این نظام به این است که در راسش، ولی فقیه نایب امام زمان باشد و اوامر او اطاعت بشود، اما وقتی مخالفت بشه که دیگه به حساب اسلام گذاشته نمیشود.
آقایان اگر مسئولین امر خیانت کنند اینها که به حساب اسلام گذاشته نمیشود. اگر دوران حکومت امیرالمومنین امثال اشعث بن قیس و زیاد ابن ابیه خیانت کردند اینها به حساب نظام اسلامی گذاشته میشود، نه حکومت امیرالمونین اشکال داشت که زیاد ابن ابیه در اهواز خیانت میکرد و نه جمهوری اسلامی ایراد دارد اگر استانداری خیانت کند. این اشکالات برای نظام نیست، اشکالات افراد است و اگر به این موارد در صورت محرز بودن تخلف در تریبون نماز جمعه اشاره بشود، اگر به مشکلات مردم اشاره بشود این باعث اعتماد بیشتر مردم به نظام اسلامی میشود.
همین تریبون نماز جمعه میتواند تبدیل به محلی برای پاسخگویی مسئولین بشود اگر وزیری یا نمایندهای یا رئیس فلان سازمان میآید و پیش از خطبه صحبت میکند قبل از آن چند کارشناس بیایند و عملکرد او را نقد کنند، درباره عملکردش مورد سوال قرار بگیرد، یا در همین فضاهای دانشگاه میزهایی قرار بگیرد، از مسئولین دعوت بشود، اسمشان آنجا بخورد که مردم متوجه بشوند چه کسی میآید چه کسی نمیآید، مسئولین بیایند، بنشینند و به سوالات مردم پاسخ بدهند. البته به حمدلله در دولت جدید این ویژگی در بین مردم بودن در اکثر مسئولان آن وجود دارد و امیدواریم به همت ستاد نماز جمعه این اتفاقات به وجود بیاید و شاهد تحولاتی در این فریضه سیاسی عبادی باشیم.
محور دوم عرایض خود را اختصاص می¬دهم به وضعیت امروز کشور و مطالباتی از قوای محترم
الحمدلله در چند ماه اقدامات خوبی از جانب ۳ قوه انجام شده است و شایان تقدیر است، ضمن تشکر از مسئولین با توجه به ذیق وقت از این اقدامات خوب گذشته و مسائلی را مطرح میکنم:
متاسفانه بی تدبیری برخی از مسئولین در گذشته وضعیتی را رقم زده است که باعث ناامیدی بخشی از مردم شده، یکی از راههای از بین رفتن این ناامیدی و بازآفرینی امید در بین مردم این است که مردم ببینند با مسببین این وضعیت به واسطه ترک فعلها و بی تدبیریشان برخورد صورت میگیرد. متاسفانه امروز اگر مدیری به وظیفه خود عمل نکند و در سطوح مختلف مدیریت ناکارآمد داشته باشد هزینه اش فقط برای مردم است و برای خود او هیچ هزینهای ندارد، باید تدبیری اتخاذ شود که مسئولین و مدیران خود را پاسخگوی اعمال و رفتارشان ببینند، اگر افراد ببینند بابت بی تدبیری شان مورد سوال واقع میشوند، بابت ترک فعل مورد محاکمه قرار میگیرند دیگر به راحتی دست به هر کاری نمیزنند، دیگر به راحتی مسئولیتی که در آن تخصص ندارند را نمیپذیرند.
جناب آقای اژهای
متاسفانه برخی از اتفاقات از قبیل ارز ۴۲۰۰ تومانی، نحوه اجرای قانون گران شدن بنزین، خصوصی سازیهای غلط و افسار گسیخته و مسائل مربوط به پرونده کرسنت باعث ایجاد بسترهای فساد و ناامیدیهایی شده که خسارات جبران ناپذیری ایجاد کرده است لذا درخواست داریم اکنون که دولت فعلی بر خلاف دولت قبل در مبارزه با فساد مصمم است در اسرع وقت و بدون هیچ ملاحظهای با مسببین این گونه اتفاقات برخورد جدی صورت بگیرد.
مساله بعد از گذشت ۵ ماه از انتخابات و ۳ ماه از تشکیل دولت با وجود تلاش¬های فراوان رئیس جمهور و مسئولین متاسفانه هنوز راهبرد کلان و مشخصی از دولت مشاهده نشده است سازوکارهای غلطی از دولت قبل وجود دارد که باید اصلاح بشود و مردم تغیرات را احساس کنند، متوجه سختی کار هستیم، اما توقع ما از دولت سیزدهم بیش از این است، یکی از اصلیترین مواردی که دولت جدید باید زودتر در آن به نتیجه برسد راهبرد اقتصادی دولت است، متاسفانه اقدامات ناصحیح قبل وضعیت اقتصادی را برای بخشی از جامعه سخت کرده است، امیدواریم دولت زودتر به یک راهبر مشخص اقتصادی دست پیدا کند و شاهد تصمیمات متناقض در همه امور به ویژه مسائل اقتصادی نباشیم، در همین مسائل اقتصادی لازم است ذکر کنم که تصمیمات دولت باید طوری اتخاذ شود که اگر قرار است فشاری بر کسی متحمل شود این فشار بر روی سرمایه داران و سوداگران متحمل شود نه مردم عمده مردم و امیدواریم مجلس هم ضمن نظارت بر انجام این امور به این مساله توجه جدی داشته باشد.
مساله دیگر پیرامون دولت، عرض شد ۵ ماه از انتخابات و ۳ ماه از شروع به کار دولت گذشته است، ولی متاسفانه هنوز برخی مسئولیتهای مهم کشور بر عهده کسانی است که در دولت قبل عملکرد قابل دفاعی نداشته اند، هنوز استاندار برخی از استانها انتخاب نشده اند، معاونین مهم برخی از وزارت خانهها هنوز تعیین تکلیف نشده اند، تحلیل ما از فرمایش رهبری عزیز مبنی بر سرعت عمل در تشکیل دولت جدید مشخص شدن سریعتر این موارد است و نه فقط تشکیل کابینه و امیدواریم هرچه زودتر با توجه به فرمایشات رهبر انقلاب مبنی بر استفاده از نخبگان و جوانان از این ظرفیت به صورت حداکثری استفاده شود و صرفا شامل طیف خاصی از افراد نشود.
پیرامون مساله مذاکره هم حرف اولیه ما این است که اولا تعامل با جهان در چند کشور غربی خلاصه نمیشود دولت محترم باید تلاش کند که پیش از تلاش برای رفع کلیه تحریمها برای بی اثر کردن آنها تلاش کند و به حمدالله این نگاه در مواضع بیشتر دولتمردان فعلی دیده میشود. نهادهای بین المللی ظاهرا مستقل نیز باید بدانند که جمهوری اسلامی به تمامی تعهدات خود عمل کرده است و طرفی که غیر مسئولانه از آن خارج شده است باید برای بازگشت هزینه پرداخت کند طرف آمریکایی است و تا زمانی که طرف مقابل به تعهدات قبلی خود عمل نکند نباید انتظاری از جمهوری اسلامی داشته باشد.
آقای گروسی هم قبل از سفر مجدد به ایران باید بداند که هر تقاضایی از جمهوری اسلامی قبل از محکوم کردن اقدامات خرابکارانهی رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هستهای ایران نشان از پادویی شما برای اربابان غربی خود دارد. کمی در ظاهر آزادگی آژانس بین المللی را حفظ کنید و اقدامات خرابکارانهی رژیم صهیونیستی را محکوم کنید.
زمان بنده رو به اتمام است یک مساله خطاب به نمایندگان مجلس، انتظار ما از مجلس انقلابی این است که اولا به صورت جدی کار کند و به نظارت بر دولت بپردازد و ثانیا به تعهدات و قولهایی که داده است عمل کند، حدود یک سال و نیم از عمر مجلس طی شده است، اما هنوز مسائلی از قبیل شفافیت که شعار نمایندگان بود به نتیجه نرسیده است و اسف بارتر شاهد آن هستیم که برخی از طرحها پشت دربهای بسته در حال بررسی و تائید است.
فاین تذهبون
آقایان وکلای مردم، شما به مردم وعدههای داده اید، شما به مردم قول شفافیت داده اید، اکنون که یک سال و نیم از عمر مجلس طی شده باید پاسخگو باشید.
اگر بناست دولت به اصلاحات جدی اقتصادی بپردازد و شاهد تحولاتی در زمینه اقتصادی باشیم نیازمند آن است که مجلس به طور ویژه بر روی این مساله نظارت داشته باشد و اگر بناست منافع افرادی تحت الشعاع قرار بگیرد آنان سرمایه داران و سوداگران باشند و نه مردم معمولی.
در انتها با توجه به نزدیک بودن ۱۶ آذر و روز دانشجو به نمایندگی از تمامی دانشجویان کشور از مسئولین دعوت میکنم که دعوت دانشجویان را لبیک گفته و در بین دانشجویان حاضر شده و به مطالبات آنان پاسخ دهند.
دانشگاه محل گفتگو با دانشجو است و امیدواریم اگر مسئولی در دانشگاه حاضر میشود به گفتگو با دانشجویان بپردازد و شاهد برخی اتفاقات قبل که مسئولان در دانشگاه حاضر میشدند همه حاضر بودند جز دانشجویان نباشیم.