به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست اتحادیههای دانشجویی با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری امروز برگزار شد و نمایندگان اتحادیههای دانشجویی به بیان مسائل و نکات خود به صورت صریح پرداختند.
انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در ابتدای صحبتهای خود در این نشست بیان کرد: ما از ابتدا بنا بر دیدار و گفتگو با نخبگان و دانشجویان داشتیم و از روز اول نیز دیداری را با نخبگان و داتشجویان در دانشگاه الزهرا داشتیم و بنابراین شنوای همه نکات و صحبتهای دوستان هستیم.
باید فرهنگ فرزندآوری در جامعه ایجاد شود
وی در ادامه افزود: درمورد درمان ناباروری بسیار صحبت شده است و یکی از مسائل مهم ما است و سرمایهگذاری روی فرزندان بسیار اهمیت دارد. البته شاید این سرمایهگذاری روی ناباروران خیلی پاسخ مطلوب ندهد و روی فرزندان دوم و سوم اهمیت بیشتری داشته باشد اما اصل مسئله همچنان پابرجاست. از نظر قانونی در حال حاضر ما مشکلی نداریم و فقط تا برخی قوانین اجرا شود، زمان لازم است. باید فرهنگ فرزندآوری و احساس مسئولیت در جامعه رشد کند و ما نیاز داریم همه متولیان این امر در فضای مجازی و حقیقی به این سمت حرکت کنند. بنابراین در مسئله ازدواج و فرزندآوری، مسئله فرهنگ اهمیت بسیاری دارد و متأسفانه بعضاً فرهنگ غربی در حال غالب شدن است. همچنین باید گفت که فرهنگ با اعلام و ابلاغ درست نمیشود.
خزعلی تأکید کرد: در هفتههای آینده انشالله از برنامه جامعی که از ابتدای کار در معاونت زنان انجام دادهایم، رونمایی خواهد شد. باید مسئولیتپذیری بین زن و مرد نهادینه شود و همیشه وجود داشته باشد. بخشی از بحث ما مربوط به توانمندسازی است و ما برنامههایی برای مشاوره در زمینههای مختلف داریم. باید با حرکت خود مردم و به کارگیری آنان بسیاری از مسائل را حل و اجرایی کرد. ما یک طرح هفت مادهای را به دولت و کمیسیون اجتماعی دادیم تا مسائل اولویتدار خانواده در دستور کار قرار گیرد.
معاونت زنان و خانواده در دولت قبل حالت تشریفاتی و سیاسی داشت
همچنین وی ادامه داد: معاونت امور زنان و خانواده باید قدرت این را داشته باشد که بتواند کارها را اجرایی کند و معاونت تا قبل از این دولت، حالت تشریفاتی و سیاسی داشت و ما در این دو ماه این مسئله را بهبود بخشیدیم. امیدوار هستیم تا وضعیت بودجه بهتر شود تا بتوانیم وضعیت بیمه زنان سرپرست خانواده را درست کنیم.
اشتغال باید پایدار و خانواده محور باشد
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بیان کرد: اشتغال باید پایدار و خانواده محور باشد و البته باید گفت که اصراری به اشتغال زنان نداریم ولی خب گاهی اوقات لازم است و همچنین زنان سرپرست خانواده باید روی پای خود بایستند. همچنین ما در سفرهای استانی به این سمت میرویم که برای زنان کارهای ویژه کنیم و از اعتبارات وزارتخانههای مختلف استفاده کنیم تا تسهیلات در هر استانی به صورت مطلوب به خانوادهها برسد. بانوان امکان داشتن سند و ضمانتهای سخت را ندارند و باید در این مسائل از آنان حمایت شود. باید راهی پیدا کنیم تا زنان با عزت نفس زندگی کنند و ما به دنبال راهکارهای آن هستیم و رهبر معظم انقلاب نیز بارها به این عزت نفس زنان اشاره کردهاند.
او با تأکید بر مسئله افراد بیشناسنامه در برخی نقاط کشور گفت: افراد و خانوادههای زیادی در استانهای مختلف داریم که بیشناسنامه و بیهویت هستند و این مسئله میتواند تبدیل به یک بحران امنیتی شود. ما به دنبال این هستیم که هویت مشخصی برای آنان ثبت شود. همچنین باید جلوی کسانی که دنبال دوتابعیتی و سواستفاده از این مسئله هستند، گرفته شود و حقوق اصلی افراد دوتابعیتی پیگیری شود. ما جلساتی با آیات عظام و مراجع داشتیم و از آنان خواستیم تا درمورد مسائل فقهی زنان بحث و صحبت کنند و ما از صحبتهای آنان استفاده خواهیم کرد.
وی افزود: در حال حاضر حقیقتاً بنده میبینم که همه دولتمردان با تمام وجود کار میکنند و ما باید هم نقد کنیم و هم راهکارهایمان همرا به خیرخواهی باشد. یکی از مشکلات جامعه ما این است که زبان نقد بسیار وجود دارد اما زبان تشکر و قدردانی نیست و باید فرهنگ تشکر و قدردانی جا بیفتد. ما با وضعیتی روبهرو هستیم که سرمایههای انسانی ما در حال کاهش است و باید برای آنان چارهای اندیشیده شود. همچنین برای دورکاری مادران شاغل باید فعالیتهایی انجام گیرد و زنان ما با احساس مسئولیت میتوانند کارهای بزرگی انجام دهند.
خزعلی با توجه به مسئله فرزندآوری بیان کرد: بخشی از موانع فرزندآوری در وزارت بهداشت یا وزارت کار و امثالهم وجود دارد و نظارت دقیق و پیگیری ویژه میخواهد و متأسفانه خیلی از قوانین اجرا نمیشود. یک بخشی از این مسئله نیز اقتصادی است و به بودجه دولت بستگی دارد و ما باید با واقعیتها روبهرو شویم.
عدالت باید فراگیر و نگاه به خانواده عادلانه باشد
انسیه خزعلی اظهار کرد: عدالت باید فراگیر و نگاه به خانواده عادلانه باشد و نگاه جنسیتی وجود نداشته باشد. مشکلات و مسائل مرد و زن ندارد و تعصب جنسیتی نباید وجود داشته باشد و مرد و زن یکدیگر را کامل میکنند. عدالت جنسیتی بخشی از عدالت فراگیر است.
او در پایان صحبتهای خود گفت: همچنین باید گفت که وزرات خانواده و جوانان یک بخشی به نام زنان مجرد و سرپرست و کلاً بانوان را حذف خواهد کرد. مسائل زنان و خانواده مربوط به همه خانوادهها است و باید یک کار ستادی قوی در این زمینه وجود داشته باشد و محدود کردن مسائل به یک وزارتخانه، اشتباه است و بار زیادی را نیز بر روی دولت میگذارد. بنابراین در حال حاضر باید همین معاونت زنان و خانواده به صورت ستادی و منظم و قوی عمل کرده و مسائل را پیگیری کند.