به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در دستور العمل از سرگیری تدریجی آموزش حضوری در دانشگاه علامه طباطبائی برای نیم سال اول سال تحصیلی ۱۴۰۱ -۱۴۰۰ آمده است؛ گذر از یادگیری سنتی حضوری به آموزش آنلاین تجربه کاملا متفاوتی برای دانشگاه ها، اساتید و دانشجویان بوده و یادگیری آنلاین و آموزش مجازی به دارویی برای این همه گیری بی سابقه تبدیل شد. با این حال در کنار مزایای یادگیری الکترونیک، همچون کاهش هزینههای یادگیری و هزینههای جانبی در دانشگاه ها، توسعه زیر ساختهای دانشگاهی، تقویت مهارتهای دیجیتالی دانشجویان، افزایش ظرفیت کلاسها در جهت کاهش مشکلات ناشی از کمبود اعضاء هیت علمی و...، بزرگرین مشکل دانشگاهها در آموزش مجازی، مسئله حضور و تاثیر حضور در ایجاد ارتباط دوسویه استاد و دانشجو، در جهت افزایش کیفیت آموزشی و استفاده از امکانات دانشگاهها میباشد.
با توحه به ایجاد ایمنی نسبی به دنبال گسترش واکسیناسیون در جامعه و در بین دانشگاهیان از شهریور ماه سال ۱۴۰۰ و به استناد گزارشها و بخشنامههای مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا، وزارت بهداشت، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دستور ریاست جمهوری در نود و یکمین جلسه ستاد ملی کرونا مبنی بر وظایف دانشگاهها در خصوص از سرگیری حضوری آموزش که قبلا توسط معاونت آموزشی برای دانشکدهها ارسال شده. همچنین بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در هیات رئیسه دانشگاه در آبان ماه ۱۴۰۰، موضوع از سرگیری تدریجی آموزش حضوری با در نظر گرفتن شرایط و ملاحظات مندرج در این دستورالعمل اجرا میشود.
بر اساس اعلام دانشگاه علامه طباطبایی، اجرای این دستورالعمل شامل دانشجویان مقطع کارشناسی رشته علوم ورزشی ورودیهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، دانشجویان مقطع دکتری ورودی سال ۱۳۹۹ و دانشجویان مقطع دکتری ورودی سال ۱۴۰۰ خواهد شد. کلاسهای حضوری گروههای هدف از اول هفته جاری آغاز شده است.
مهمترین چالش در برگزاری کلاسها به صورت حضوری، ارائه تسهیلات رفاهی و خوابگاهی به دانشجویان غیربومی گروههای هدف است، براساس گزارش مرکز یادگیری الکترونیک و معاونت دانشجویی دانشگاه علامه، در خصوص تعداد دانشجویان غیر بومی و ظرفیت ۲ خوابگاه موجود، امکان اسکان در خوابگاه برای دانشجویان غیر بومی در شرایط کرونا و با در نظر گرفتن پروتکلهای بهداشتی فراهم است.
تعداد دانشجویان غیر بومی گروههای هدف ۳۷۳ نفر و ظرفیت خوابگاهها در شرایط کرونا و با رعایت پروتکلهای بهداشتی ۱۷۲۲ است.
دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری که در مرحله تدوین و تصویب پروپزال، پایان نامه و رساله میباشند به صورت دورهای و هتلینگ، با توجه به ظرفیت باقی مانده خوابگاهها و حسب مقررات معاونت دانشجویی اسکان داده میشوند و امکان حضور در فضاهای آموزشی دانشگاه برای آنها فراهم میشود.
اعضاء هیات علمی در دانشکدههای محل خدمت خود، حسب حکم کارگزینی (تمام وقت و تمام وقت ویژه) باید حضور مستمر داشته باشند. برگزاری آزمونهای پایانی دانشجویان گروههای هدف به صورت حضوری خواهد بود.
کلاسها و امتحانات سایر دانشجویانی که مشمول این دستورالعمل نشده اند، کماکان به صورت مجازی برگزار خواهد شد. در صورت تقاضا برای برگزاری برخی از کلاسها در کلیه مقاطع تحصیلی به صورت حضوری حسب اعلام رئیس دانشکده، با تایید و موافقت معاونت آموزشی دانشگاه امکان پذیر خواهد بود.
کلیه جلسات مربوط به شوراها، گروههای آموزشی، جلسات کمیسیون موارد خاص و ... در سطح دانشکدهها و دانشگاهها به صورت حضوری برگزار خواهد شد. با توجه به شرایط متغیر اپیدمی کرونا، تصمیم گیری در خصوص هر گونه شرایط ویژه و بحرانی و تغییر در مندرجات این دستورالعمل در معاونت آموزشی دانشگاه بررسی خواهد شد.