به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیدامیرحسین قاضی زاده، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه شاهد گفت: امام احیاگر زمانه خود بود و توانست مسیری را در کشور فراهم کند که ما بتوانیم زندگی متفاوتی داشته باشیم پس باید سپاسگزار امام باشیم و راه و مسیرش را به درستی درک کنیم.
وی با بیان اینکه در این دولت تودیع و معارفه خیلی باب نیست و خود من هم تودیع و معارفه نشدم، تصریح کرد: بنده امروز به خاطر تلاش های آقای ثقفی در این مراسم حضور یافته ام چون او در یک دوران سخت یک اندیشه مبنایی اما غریب را به دست گرفت و محکم ایستاد و در تلاطم ها جا نزد؛ البته اگر امروز شاهد برگزاری این مراسم هستیم به خاطر این است که شخص آقای ثقفی اصرار به انجام این تغییرات داشت و من عجله ای برای ایجاد این تغییر در دانشگاه شاهد نداشتم.
قاضی زاده به بیانات امام خمینی در مورد بنیاد شهید و اساسنامه این بنیاد اشاره کرد و افزود: حجم ماموریت های بنیاد شهید خیلی گسترده بوده ولی مسئولان این مجموعه مسئولیت ها را واگذار کرده اند؛ مثلا مدارس شاهد به وزارت آموزش و پرورش واگذار شده است و یا در حوزه فرهنگی چون فعالیت هایی از سوی سپاه و یا بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس انجام می شده بنیاد ذره ذره پای خود را از این ماموریت ها کنار کشیده است. مضاف بر این بحث هایی نیز در مورد واگذاری دانشگاه شاهد به وزارت علوم و یا واگذاری یک بخش از آن به وزارت بهداشت و بخش دیگر به وزارت علوم وجود داشته است.
وی اظهار کرد: وگذاری تصدی الزاماً به معنای تعطیل کردن ماموریت نیست ولی واگذاری تصدی و فرار از آن کم کم به واگذاری ماموریت ها منجر میشود. به هر روی طرح شاهد با توجه به بیانات امام خمینی از مهدکودک تا دانشگاه را دربر میگیرد پس دانشگاه شاهد هم بخشی از این طرح است اما سالهای سال است که در این رابطه جلسهای در بنیاد شهید تشکیل نشده و اصلاً گفتگویی صورت نگرفته است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینکه دانشگاه شاهد در برخی رشته های علوم انسانی، فنی و پزشکی حرف برای گفتن دارد و حتی برخی از رشته های این دانشگاه منحصر بفرد هستند و ما به خاطر این تلاش ها باید قدردان باشیم، اظهار کرد: امروز کشورهایی که می خواهند رشد کنند بحث کریدورهای علم و فناوری را دنبال می کنند به گونه ای که مرکزی را با استانداردهای ویژه شکل می دهند و این استانداردها را سرایت می دهند و در این راستا مراکز دانشگاهی را به عنوان پشتیبان کریدورهای علم و فناوری تعیین می کنند.
وی با اشاره به اینکه ما امروز در دنیا شاهد شهرهای دانشگاهی یا دانشگاه شهرها هستیم، اظهار کرد: در دنیا دانشگاه های نسل اول، دوم، سوم و چهارم وجود داشتند؛ به گونه ای که دانشگاه های نسل چهارم خود را دانشگاه های بنگاه دار و شرکت دار نمی دانستند بلکه می گویند که ما می خواهیم علمی و نیروی انسانی را تولید کنیم که در جامعه موثر باشند اما به نظر بنده امروز لازم است که ما دانشگاه های نسل پنجم را هم تعریف کنیم و این دانشگاه ها، دانشگاه های تمدن ساز و مکتب ساز هستند چون ساحت فقط اثرگذاری نیست بلکه دستگیری و راهبری کل جامعه است.
قاضی زاده با بیان اینکه دانشگاه های تمدن ساز و مکتب ساز باید بتوانند در تولید نظریه، تبدیل نظریه به مدل و تبدیل مدل به تکنیک، نیروی انسانی، سازماندهی، مدیریت و نظارت بر عملی که اتفاق می افتد کار را به دست بگیرند و پیش ببرند، افزود: دانشگاه شاهد براساس ماموریتی که به بنیاد شهید داده شده باید در طرح شاهد پیشران باشد و وظیفه آن مکتب سازی است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه نگاه امام در طرح شاهد یک طرح راهبردی است، افزود: نگاه امام صرفا این نبوده که ما فرزندان شهدا و ایثارگر را آموزش دهیم و تربیت کنیم که شغل پردرآمدی داشته باشند در واقع خواسته امام این بوده که آینده انقلاب اسلامی را با تربیت افراد مجاهد و تبدیل آنها به مدیران و مراجع اجتماعی پیش ببرد به گونه ای که این افراد به نقطه حرکت تک تک مراکزی تبدیل شوند که در آنجا قرار می گیرند؛ مثلا حتی اگر این افراد در بازار فعالیت می کنند با تربیت، رفتار و دانش خود به مرجع جامعه تجاری تبدیل شوند و اگر این مرجعیت بخشی اجتماعی اتفاق بیفتد بخش های مختلف جامعه نیز الگو پیدا می کنند و الگوی آنها هم کسانی بهتر از مجاهدین فی سبیل الله نخواهند بود.
وی با بیان اینکه دانشگاه شاهد مسیر طولانی را طی کرده و زحمات زیادی نیز در این دانشگاه کشیده شده اضافه کرد: امیدوارم در دوره جدید بتوانیم به این دانشگاه کمک کنیم چون در بنیاد شهید به این دانشگاه نیاز داریم. به هر روی دانشگاه شاهد به مانند دانشگاه تهران، شریف و یا علم و صنعت نیست؛ چون ماموریت های این دانشگاه به عنوان یک دانشگاه سازمانی متفاوت بوده و در خدمت ماموریت های بنیاد شهید است.
قاضی زاده هاشمی بیان کرد: وظیفه بنیاد شهید ترویج فرهنگ انقلاب اسلامی است و اگر امروز موضوع کرامت، منزلت و رسیدگی به خانواده های ایثارگر و شهدا نیز در این بنیاد پیگیری می شود تنها به خاطر انجام ماموریتی است که برعهده آن است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بر لزوم توجه به ماموریت های حوزه بین الملل در دانشگاه شاهد تاکید کرد و گفت: باید فعالیت های حوزه بین الملل در دانشگاه شاهد نیز پشتیبانی شود و البته بنده امیدوارم که در دوره جدید آقای دکتر چلداوی بتواند با کمک سایر مسئولان دانشگاه این وظیفه را پیش ببرد.
وی کادر سازی را یکی دیگر از وظایف دانشگاه شاهد عنوان کرد و افزود: دانشگاه شاهد تنها دانشگاهی است که کادرسازی جزو ماموریت های ذاتی آن محسوب می شود از این رو ما وظیفه داریم تا کادر آینده نظام اداری و سیاسی کشور را تربیت کنیم اما اینکه تاکنون بنیاد شهید در انجام این وظیفه تا چه میزان موفق بوده نمی دانم و نمی خواهم در این رابطه نیز قضاوت کنم. به هر روی دانشگاه شاهد برجستگانی داشته و در اقصی نقاط این کشور مسئولیت هایی هم دارند اما بحث این است که ماموریت کادر سازی دانشگاه شاهد چه قدر ارگانیک و سیستماتیک بوده است.
قاضی زاده با تاکید بر اینکه دانشگاه هایی مانند دانشگاه شاهد، دانشگاه امام صادق و دیگر دانشگاه هایی که در چارچوب انقلاب اسلامی فعالیت می کنند باید یک هماهنگی بین آنها برقرار شود، اظهار کرد: دانشگاه شاهد از اساتید برجسته و شخصیت های محترمی برخوردار است و بنده هم روی بسیاری از اساتید این دانشگاه مطالعه کردم و با بعضی از این اساتید نیز به گفتگو پرداختم پس اینکه آقای چلداوی به عنوان رئیس دانشگاه شاهد منصوب شده است به معنای عدم شناخت بنده از اساتید دانشگاه شاهد نیست البته این را هم نمی خواهم بگویم که شناخت من از اساتید دانشگاه شاهد شناخت صددرصدی بوده است.
رئیس بنیاد شهید بیان کرد: انتصاب آقای چلداوی به عنوان رئیس دانشگاه شاهد به معنای نداشتن ظرفیت، قابلیت و نبودن چهره های برجسته در دانشگاه شاهد نیست به هر روی ما در بخش های مختلف با هم تعامل داریم مثلا تاکنون از دانشگاه شاهد چند نفر از بنده امضا گرفته اند تا در مسئولیت های جدید و در بخشهای دیگر به ادامه فعالیت بپردازند. با این وجود سوال این است که آیا اساتید این مجموعه ها باید بگویند که به ما توهین شده است به هر روی بنده نیز زمانی هیئت علمی یک دانشگاه و هم زمان رئیس دانشگاه دیگری بوده ام پس این رفت و آمدها یک امر رایج و مرسوم است.
وی بیان کرد: طبیعتا انتظار ما این است که کسی که مسئولیت دانشگاه شاهد را برعهده می گیرد بتواند هماهنگی لازم را با وزارتین بهداشت و علوم ایجاد کند و از طرفی بتواند برای دانشگاه وقت بگذارد. با این اوصاف براساس مجموعه ای از مولفه ها آقای چلداوی که خود آزاده، ایثارگر و استادتمام دانشگاه هست و به عنوان یک شخصیت علمی و قابل قبول شناخته می شود به عنوان رئیس دانشگاه شاهد منصوب شده است. معتقدم با توجه به ظرفیت های علمی زیادی که آقای چلداوی دارد دانشگاهی در سطح دانشگاه شاهد به وجود چنین چهره هایی نیازمند است.
قاضی زاده با بیان اینکه بنده مطمئنم که آقای چلداوی با توجه به نگاه علمی و صلابتی که دارد موفق خواهد بود و راه بسیار سختی را که تاکنون آقای ثقفی آن را پشت سر گذاشته طی خواهد کرد، اضافه کرد: امیدوارم دانشگاه شاهد پرقدرت راه خود را ادامه دهد و در این دانشگاه شاهد یک حرکت انفجاری هم در بعد کمیت و هم در بعد کیفیت باشیم. ما در بنیاد شهید نیازهای زیادی در حوزه های مختلف داریم که دانشگاه شاهد باید به آنها پاسخ بدهد.
معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه ما امروز یک مرکز تربیت برای انجام امور مختلف جامعه ایثارگری از مشاوره گرفته تا تولید نظریه نداریم، اضافه کرد: امام خمینی و رهبر معظم انقلاب بیانات زیادی در مورد اصول و راه های ایجاد تمدن اسلامی داشته اند با این وجود سوال این است که به غیر از دانشگاه چه مجموعه ای باید این راه ها را به یک مدل و نظریه تبدیل کند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون راهبری بنیاد شهید براساس سلایق اشخاص بوده اضافه کرد: اگر می خواهیم بنیاد شهید در اختیار انقلاب اسلامی باشد باید یک ثبات رفتاری پیدا کند و این نیازمند به راهبری است وگرنه اگر این سازمان گیر سلایق اشخاص باشد در خدمت جریان تمدن اسلامی نخواهد بود؛ پس بنیاد شهید یک راهبر می خواهد و این راهبر باید جایی مانند دانشگاه شاهد باشد تا بتواند مجموعه علوم را به کار بگیرد و مدل مدیریتی به بنیاد شهید ارائه کند و مضاف بر این به تربیت کادر مورد نیاز ما بپردازد.
قاضی زاده بر لزوم ایجاد یک کانون ارزیابی در دانشگاه شاهد تاکید کرد و افزود: دانشگاه شاهد باید بتواند دوره های کارآموزی برای مدیران و همچنین دوره دستیاری برگزاری کند و با برگزاری این دوره افراد تربیت شده را به ما معرفی کند به هر روی امروز چنین سازوکاری در کشور وجود ندارد.
گفتنی است، در این مراسم احمد چلداوی به عنوان سرپرست جدید دانشگاه شاهد معرفی و از تلاش های کامیار ثقفی رئیس سابق این دانشگاه تقدیر به عمل آمد.