به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، یک وبگاه تحلیلی فعال در امور نظامی نوشت، ایران در زمینه توسعه سامانههای دفاع موشکی از همسایگان خود پیشی گرفته است.
وبگاه «مانیتورینگ آرم ریس» که به تحولات نظامی منطقه و اوراسیا میپردازد روز یکشنبه در این زمینه نوشت، در مقایسه با بخش نیرومند نظامی، صنعتی (رژیم) اسرائیل، تولیدکنندگان در ایران، سامانههای دفاع موشکی بیشتری نسبت به آنچه که یک ارتش عادی میتواند به طور منطقی نگه دارد، تولید کردهاند. این امر در رزمایش «مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰» که اواسط مهرماه برگزار شد، مشهود بود. این رویداد سه یا چهار روزه قرار بود قابلیت همکاری شاخههای مختلف پدافند هوایی ارتش را آزمایش کند.
*درخشش سامانههای بومی ایران در رزمایش مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰
به نوشته این وبگاه، پوشش درخشان رسانههای ایران از رزمایش «مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰»، سامانههای پدافند هوایی، بهویژه رادارهای میانبرد و دوربرد را برجسته کرد، تا آنجا که میتوان مطمئن شد حداقل هشت مدل از سامانههای موشکی متحرک استفاده شده و همه بومی هستند. در رزمایش آسمان ولایت ۱۴۰۰، سامانههای دفاع موشکی برد بلند «باور-۳۷۳» و میان برد «جوشن»، «۱۵ خرداد»، «سوم خرداد»، «طبس» و «مرصاد-۱۶» مشاهده شدند.
*شکست پهپادهای دشمن حتمی است
به نوشته این وبگاه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش ایران دارای ذخایر فراوانی از سامانههای موشکی به ویژه برد کوتاه هستند و این ایده که هدف رزمایش مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰ متحد کردن شاخههای پدافند هوایی در جریان یک سناریوی جنگی بود، با اضافه شدن «سامانه برد کوتاه مجید» ارزش و اعتبار کافی گرفت. هنگامی که این سامانه با آتشبارهای توپخانه ضدهوایی، سامانه پدافندی دزفول، مرصاد-۱ و سوم خرداد استفاده میشود، به نظر میرسد که شکست پهپادهایی که در ارتفاع پایین پرواز میکنند، جدی است.
در انتهای این مطلب آمده است، بخش نظامی، صنعتی ایران در کمتر از دو سال و در بحبوحه تحریم بیامان اقتصادی و مالی، چهار سامانه دفاع موشکی متحرک مختلف را راهاندازی کرده و این یک دستاورد شگفت انگیز است.