به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عصر روز شنبه نشست روز جهانی حقوق بشر با حضور دکتر کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر، دکتر جلیل مالکی، رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز و دکتر رضا خشنودی، معاون احیای حقوق عامه دادستان کل کشور در کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد.
دبیر ستاد حقوق بشر در این نشست با بیان اینکه ابتدا ما باید نسبت خودمان را با حقوق بشر مشخص کنیم، اظهار داشت: ما بهعنوان یک کشور اسلامی موافق حقوق بشریم و اعتقادمان بر این است که حقوق بشر ریشه در ادیان الهی بویژه دین مبین اسلام دارد.
غریب آبادی در ادامه با اشاره به اینکه یک فصل از قانون اساسی کشورمان به حقوق ملت که همان حقوق بشر است اختصاص داده شده، افزود: اقدامات بسیار متنوعی در این زمینه از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون انجام شده است. جمهوری اسلامی ایران مخالف حقوق بشر نیست و نه تنها با آن موافق است، بلکه مدعی و پرچمدار حقوق بشر نیز محسوب میشود.
معاون امور بینالملل قوه قضائیه، تصریح کرد: ایران مدافع حقوق بشر است و اگر ما هیچ تعهد بین المللی هم نداشته باشیم و عضو هیچ معاهده حقوق بشری هم نباشیم، اما در اثر الزامات دینی و قانونی خود را به حمایت و ارتقای حقوق بشر ملزم میدانیم.
غریبآبادی در ادامه از تشکیل کمیته صیانت از حقوق ملت در یک ماه آینده با حضور نمایندگان تمامی دستگاههای اجرایی با هدف حمایت و ارتقای حقوق ملت و شناسایی فرایندهایی که مخل حقوق مردم است، خبر داد و گفت: در داخل کشور، در حال آمادهسازی برنامه دیگری هستیم که حوزه آموزش را در برمیگیرد. در حوزه آموزش، حقوق بشر صرفا ناظر بر دستگاه قضایی نخواهد بود.
دبیر ستاد حقوق بشر همچنین با بیان اینکه همه شهروندان علاوه بر حقوقی که دارند تکالیفی هم دارند، افزود: نباید در یک نقطه متوقف شویم؛ بلکه باید به سمت تعالی و پیشرفت حرکت کنیم. اکنون فرصت مناسبی در کشور ایجاد شدهاست و هر سه قوه در جهت احقاق حقوق مردم جدی هستند.
غریب آبادی تصریح کرد: متاسفانه از حقوق بشر به عنوان یک ابزار سیاسی برای حصول به اهداف سیاست خارجی استفاده میشود. نوعی برخوردی که در این قضیه با ایران میشود، کاملا مبین این موضوع است. در حالی که برای ایران گزارشگر ویژه نصب و قطعنامه حقوق بشری صادر میشود، اما برای بسیاری از کشورهای غربی که ناقض حقوق بشر هستند، امکان چنین اقداماتی وجود ندارد. کانادا که بانی قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران است، خود ناقض حقوق ملت ایران است و باعث نقض حقوق ۴۰۰ هزار ایرانی ساکن کانادا شده و به هیچ وجه حاضر به همکاری برای ارائه خدمات کنسولی به این افراد نیست، حال اگر حکمی در مورد یک مجرم جاری شود، آنها داد اعتراض حقوق بشری سر میدهند.
دبیر ستاد حقوق بشر بیان کرد: از همه سازمانها و ارکانی که در داخل کشور دغدغه حقوق ملت را دارند، برای همکاری دعوت میکنیم تا اعمال و پیگیری حقوق بشر به صورت صحیحی دنبال شود. طبیعتا، در این مسیر وقتی به عرصه بین المللی وارد میشویم، باید در برابر ادعای دروغین غربیها اتحاد داشته باشیم و با موضع واحد وارد شویم. آنها به دنبال حقوق بشر مردم ایران نیستند. کسانی که علیه مردم ایران تحریم وضع میکنند یا آن را اعمال میکنند و یا از تروریستها علیه جان مردم ایران حمایت میکنند، دشمن مردم ایران هستند و نه حامی آن.
در ادامه این مراسم، تفاهمنامهای میان دبیر ستاد حقوق بشر با رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در زمینه ارتقاء و حمایت حقوق بشر و شهروندی امضاء شد