به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، درباره شفافیت بودجه شرکتهای دولتی اظهار داشت: بودجه شرکتهای دولتی دو برابر بودجه عمومی دولت است که این امر نشاندهنده اهمیت رقم اعتبارات شرکتهای دولتی است.
وی افزود: شرکت ساختار خود را دارد که مجامع عمومی و حسابرس داشته و گزارشهایی در این باره وجود دارد و طبق قانون جزئیات تمامی شرکتها ثبت و ضبط میشود و اگر کوتاهی در ارائه گزارشات صورت گیرد تخلف انجام شده است.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: رسیدگی مجلس به بودجه شرکتهای دولتی در سطح بالا بوده و کلان و عمومی است. اما به نظر میرسد که وظیفه مجلس در مورد بودجه شرکتهای دولتی بایستی دقیقتر باشد و علاوه بر اینکه مجامع شرکتها و بازرسان گزارشهای خود را دارند مجلس هم بایستی ریزتر به موضوع بودجه شرکتهای دولتی ورود کند البته این موضوع زمان زیادی را میطلبد.
مفتح گفت: کمیسیون برنامه و بودجه بایستی درباره نظارت بر بودجه شرکتهای دولتی تجدیدنظر کرده و با روشهای مختلف دقت بیشتری بر اعداد و ارقام این بودجه کند.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: یکی از پیشنهادات آن است که بایستی همراه بودجه شرکتهای دولتی گزارش حسابرسی از این شرکتها هم وجود داشته باشد و اگر بنای تصویب بودجه شرکتهای دولتی را داریم بایستی گزارشات حسابرسی آنها راهم مشاهده کنیم و زیانده و یا سودده بودن آنها را بدانیم و در حقیقت بنا داریم تا از بررسی مجامع و بازرسین برای تصویب بودجه شرکتهای دولتی کمک بگیریم.