به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ اولین شب نخستین ماه فصل زمستان در بین مردم کشور ما به شب یلدا مشهور است و فرصتی برای زنده نگه داشتن رسم و رسومات کهن و قدیمی این سرزمین است.
رسمی با قدمت بسیار زیاد که بهانهای برای گرد آمدن کوچکترها و بزرگترها در کنار یکدیگر به شمار میرود و فرصتی غنیمت، هر چند اندک و کوتاه برای تجدید دیدار با همدیگر است.
دورهم جمع شدنهای ساده و گل گفتن و گل شنیدن از زبان بزرگترهای خانواده یکی از بهترین و دلنشین ترین قسمتهای مراسم شب یلدا در بین ایرانیان است که طی دو سال اخیر به دلیل شیوع بیماری کرونا و توصیه پزشکان با محدودیت همراه شده و کمی رنگ باخته است.
از طرفی مشکلات معیشتی و اقتصادی هم باعث شده است تا همه مردم نتوانند اسباب شادی و نشاط هر چند سادهای را برای خود و فرزندانشان فراهم کنند و از این دورهمیهای سنتی و قدیمی دور بمانند.
مدرسه عشق که در حوزه ارائه خدمات آموزش درسی و سوادآموزی به کودکان کار و خیابان فعالیت میکند، به بهانه فرا رسیدن شب یلدا طی مراسمی تعدادی از کودکان کار را به جشنی شاد دعوت کرده بود.
جشنی که نان آوران کوچک میهمان آن بودند و با حضور خیرین و فعالان حوزه کودک، با خوراکیهای ویژه که از گذشته تا کنون خوردن آنها در شب یلدا مرسوم بوده است پذیرایی شدند.
از بچههای قد و نیم قد ۳-۴ ساله تا نوجوانان ۱۴-۱۵ ساله در جشن حضور داشتند و میزبانان هر کاری که برای شادی کودکان کار از دستشان برمیآمد کوتاهی نمیکردند؛ یکی لباس ننه سرما پوشیده بود و یکی هم با زدن برف شادی سعی در خنداندن بچهها داشت.
محترم تخجم مدیر مدرسه عشق در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، هدف از برگزاری چنین جشنی را ایجاد فضایی امن و شاد برای کودکان کار و خیابان دانست و گفت: تمام دغدغه من و مربیان این مدرسه این است که برای ساعتی هر چند اندک و کوتاه هم که شده بتوانیم این بچهها را از مشکلات و تنشهایی که طی روز با آن مواجه هستند دور کنیم.
وی اضافه کرد: بساط جشن و شادی برای مراسم شب یلدا برای کودکان کار را به همت خیرینی مهیا کردیم که در مناسبتهای مختلف در کنار این کودکان حضور پیدا میکنند و آنها را مثل فرزندان خود عزیز میدانند و در واقع میخواهند کاری کنند که کودکان کار هم مثل بچههای عادی به مدرسه بیایند و از فضای آموزشی دور نمانند.
تخجم یادآور شد: بسیاری از پدر و مادرهای کودکان کار که به مدرسه ما میآیند با درس خواندن آنها مخالفند و توقع دارند که فرزندان آنها تنها به کار و کسب درآمد بپردازد اما خود این کودکان حضور در مدرسه را دوست دارند و به سوادآموزی و فراگرفتن مطالب درسی علاقه نشان میدهند.
مدیر مدرسه کودکان کار تصریح کرد: در جشن شب یلدای مدرسه عشق بیش از ۱۰۰ کودک کار حضور داشتند و یک تئاتر هم با بازیگری خود کودکان کار برای میهمانان اجرا شد و این اتفاق برای کودکان کار فوق و دوستانشان که مرتب همدیگر را در خیابان و حین کار میبیند بسیار خوشایند بود و مورد استقبال قرار گرفت.
وی همچنین خاطرنشان کرد: اغلب کودکان کار بچههای با استعداد و باهوشی هستند که اگر در مسیر درست آموزش قرار بگیرند، باعث شگفتی و افتخار آفرینی میشوند و تلاش ما در مدرسه عشق این است که با آموزش و حمایت از کودکان کار به شکوفا شدن استعداد آنها کمک کنیم.
یکی از موثرترین راههای حمایت از کودکان کار و خیابان باز کردن پای آنها به مدرسه و فضای آموزشی است و البته با نوع نگرشی که والدین آنها به این مسئله مهم دارند، تحقق این امر کار سختی است که تنها با میانجیگری گری موسسات خیریه و مردم نهادی که به دور از حاشیههای سیاسی و به دور از اهداف شخصی فعالیت میکنند امکان پذیر خواهد بود.