کد خبر:۹۸۶۵۴۷

ستاری: ساخت واکسن داخلی توسط شرکت خصوصی در ایران سابقه ندارد / یک واکسن دیگر هم تا پایان سال تولید می‌شود

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ما هم اکنون شرکت‌های خصوصی داریم که مشغول تولید واکسن انسانی هستند به عنوان مثال واکسن کووید ۱۹ اسپایکوژن، حتی یک ریال از دولت تقاضا نکرده و ارز دولتی هم برای مواد اولیه‌اش نگرفته است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و مهدی غضنفری رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی، ضمن بازدید از نمایشگاه محصولات و دستاورد‌های دانش بنیان صادراتی ایران ساخت، در راستای سیاست‌های محوری دولت و برای تسهیل و توسعه سرمایه گذاری در بخش دانش‌بنیان و فناور تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

ستاری با بیان اینکه دستاورد‌های صادراتی ارائه شده در این نمایشگاه ماحصل اقدامات و حمایت‌های صندوق توسعه ملی است، افزود: بخش عمده‌ای از عملکرد درخشانی که در نمایشگاه مشاهده شد، در نتیجه تسهیلاتی است که صندوق به این شرکت‌ها اعطا کرده است. تسهیلاتی که سبب شده تا این شرکت‌ها، به تدریج بزرگ شده و امروز به تولید چنین محصولاتی در ابعاد صادراتی همت کنند.

ضرورت ایجاد زیرساخت‌های صادراتی

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از وجود پیچیدگی‌های صادرات محصولات دانش بنیان و ضرورت توجه به استاندارد‌ها و سازوکار‌های صادراتی گفت و ادامه داد: یکی از بزرگترین مشکلات در این زمینه، رقبای قدیمی و بزرگی است که در بازار وجود داشته و دارد و همین، زمینه ظهور یک رقیب جدید را با مشکلات و سختی‌هایی مواجه می‌کند. همچنین شرکتی که می‌خواهد وارد زیست بوم کشوری که می‌خواهد صادرات به آنجا صورت بگیرد، شود، تائیدیه‌ها و استاندارد‌های خاصی را می‌خواهد که اخذ آنها، گاه تا سال‌ها زمان می‌برد.

ستاری بیان این‌که شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه، از بخش خصوصی هستند، بر اهمیت حمایت از این شرکت‌ها تاکید کرد و افزود: ما هم اکنون شرکت‌های خصوصی داریم که مشغول تولید واکسن انسانی هستند در حالی که چنین رویکردی در کشور ما سابقه نداشته است. به عنوان مثال واکسن کووید ۱۹ اسپایکوژن، حتی یک ریال از دولت تقاضا نکرده و ارز دولتی هم برای مواد اولیه‌اش نگرفته است. این شرکت‌های خصوصی، امسال سه واکسن انسانی تولید کرده و یک واکسن دیگر هم تا پایان امسال تولید می‌شود.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، ستاری بر لزوم جذب کمک‌ها از سوی صندوق توسعه ملی در بخش صادرات تاکید کرد و گفت: ما هم اکنون شرکت‌های دانش بنیانی داریم که فناوری تولید یک محصول، به طور کامل متعلق به خودشان است و کارخانه نیستند. این شرکت‌ها در داخل خودشان، سیستم تحقیق، توسعه و طراحی دارند.

وی رویکرد صندوق توسعه ملی برای تامین منابع جدید بخش اقتصاد دانش بنیان را قابل تقدیر دانست و گفت: امیدورایم بتوانیم ضمن اینکه منابع را خیلی سریع جذب کنیم، در بخش صادرات هم با کمک‌های حمایت‌گرانه صندوق مواجه شویم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار