گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت با آغاز دهه فجر همراه بود، دهه ای که برای مردم ایران یادآور روزهای خاطره انگیز پیروزی انقلاب است، دههای که یادآور غرورآفرینیها و ایام بیداری و اقتدار ملت بزرگ ایران است، ملتی که توانستند با ساقط کردن رژیم سرا پا وابسته و تحت سلطه استکبار، کشور را در مسیر عزت و استقلال قرار دهند.
هرساله در چنین ایامی دانشگاهها و تشکلهای دانشجویی با برگزاری مراسمهای مختلف یاد و خاطرات دوران پیروزی انقلاب اسلامی راه زنده نگه می دارند و بر همین اساس امسال در دانشگاه های مختلف در روزهای ابتدای دهه فجر شاهد برگزاری برنامه های متنوعی ازز سوی دانشگاهیان و تشکل های دانشجویی بودیم.
بر همین اسا جلسه هماهنگی نحوه برگزاری برنامههای ایام الله دهه فجر با حضور رؤسا و معاونین فرهنگی دانشگاههای استان در دانشگاه تبریز برگزارشد. رئیس دانشگاه تبریز همچنین از برگزاری نمایشگاه دستاوردهای دانشگاهها بصورت مجازی و تبیین این دستاوردها توسط روسای دانشگاهها از تریبون نماز جمعه را مطرح و از روسای دانشگاهها خواست تا با انجام هماهنگیهای لازم، به عنوان سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه به تشریح عملکرد دانشگاهها بپردازند.
بیشتر بخوانید:
برنامههای بزرگداشت دهه فجر در دانشگاه تبریز تشریح شد
وظیفه جامعه نخبگانی تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی است
با شروع نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ براساس ابلاغیه ستاد ملی مبارزه با کرونا قرار بر این بود که تمامی کلاسهای دانشجویان به صورت حضوری برگزار شود و برخی از دانشگاهها بر اساس اولویت بندی نحوه برگزاری کلاسهای مقاطع مختلف را اعلام کرده بودند.
اما با افزایش سرعت پاندمی کرونای امیکرون و قرمز شدن شهرها برخی از مراکز آموزشی، دانشگاهها و مدارس به مدت دو هفته تعطیل شدند در این راستا، منوچهر حبیبی، جانشین ستاد مقابله با بیماری کرونای استان قزوین در دومین نشست اضطراری ستاد استانی مقابله با کرونای استان گفت: بر اساس تصمیم ستاد کرونای استان تمامی دانشگاهها و مدارس استان قزوین در هفته آینده تعطیل شدند و کلاسهای آنها باید به شکل غیرحضوری دنبال شود و این مصوبه شامل مراکز آموزشی آزاد و غیردولتی هم میشود.
وی ادامه داد: یا توجه به اینکه سرمای شدید هوا در روزهای اخیر سرعت همهگیری ویروس امیکرون را چندین برابر کرده، بنابراین تا رسیدن هوا به وضعیت دمایی مناسبتر کلاسهای حضوری تعطیل خواهند شد.
همچنین رحیم قاسمیه، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان در خصوص آموزش نیمسال دوم ۱۴۰۱-۱۴۰۰، اظهار کرد: گفته شده که کلاسهای دانشگاهها در ترم بهمن به صورت حضوری برگزار شوند، اما با توجه به وضعیت انتشار اُمیکرون در کشور ممکن است تصمیمگیری تغییر کند.
بیشتر بخوانید:
در پی سفر اخیر رئیس جمهور به استان گیلان و رسیدگی به یکی از مطالبات مهم مردم این استان که خواستار آزادسازی حریم سواحل خزر بودند. در این راستا، اسدالله عباسی، استاندار گیلان در نشست فوقالعاده با برخی از مدیران دستگاههای اجرایی استان میگوید: پیرو دستور رئیس جمهور دستگاههای دولتی باید مناطق ساحلی تصرف شده تا حد مجاز قانونی که حداقل ۶۰ متر است آزاد کنند.
استاندار گیلان خاطرنشان میکند: دستگاههای دولتی در صورت داشتن تصرفات در مناطق ساحلی کمتر از ۲۰ روز دیگر و با فوریت نسبت به آزادسازی متصرفات اقدام و اقدامات را برای ارائه به دفتر آیتالله رئیسی به استانداری اعلام کنند.
با توجه به اقدامات انجام شده طرح آزاد سازی سواحل قرار است در شهرهای شمالی کشور اجرا شود در این راستا، حیدرآسیایی، رئیس کل دادگستری گلستان از آزادسازی ۱۶۰ هکتار اراضی ساحلی این استان خبر داد و گفت: در سه سال سال گذشته با شکایت منابع طبیعی استان، ۳۸ پرونده برای بازپسگیری ۲۰۰ هکتار از سواحل دریای خزر در شهرستانهای بندرگز و بندرترکمن در دادگاههای استان تشکیل شد.
رئیس کل دادگستری گلستان افزود: از این تعداد، تاکنون رای قطعی ۲۴ پرونده صادر و در نتیجه آن ۱۶۰ هکتار از سواحل استان از متجاوزان پس گرفته شد و به منابع طبیعی بازگشت.
وی ادامه داد: ۱۴ پرونده باقی مانده که مربوط به ۴۰ هکتار دیگر از سواحل استان است نیز در دادگاه تجدیدنظر استان در حال رسیدگی است و به زودی تعیین تکلیف خواهد شد.
بر اساس اعلام منابع طبیعی استان، مساحت اراضی ساحلی گلستان ۱۸ هزار هکتار برآورد میشود که تاکنون برای ۱۷ هزار و ۶۰۰ هکتار از این اراضی ساحلی سند تک برگ صادر شده است.
بیشتر بخوانید
تمام مناطق تصرفشده در حریم سواحل در ۴۸ ساعت آینده باید تخریب شود
۱۶۰ هکتار از سواحل گلستان به منابع طبیعی بازگشت
آزادسازی ۹۲ درصدی ساحل مازندران در حریم ۶۰ متری
ادعای گزافی نیست اگر بگوییم تولید در ایران بیشتر از آنکه گرفتار نبود زیرساختها و حتی مواد اولیه باشد، گرفتار رویکردهای مدیریتی عجیب و غریب مسئولان است. نمونه آن را در کارخانه روغن نباتی جهان به وضوح میبینیم. کارخانهای که در سال ۹۲ و با برگزاری مزایده از بنیاد شهید به بیژن اسماعیلی واگذار شد. در نحوه واگذاری این کارخانه حرف و حدیث بسیار وجود دارد و درباره عملکرد اسماعیلی هم گزارشهای بسیاری میتوان نوشت، اما تمرکز ما در این گزارش، بر چرایی عدم تولید در روغن نباتی جهان است.
بیشتر بخوانید:
شرکت لولهسازی خوزستان مدتی است به صورت متروکه و مخروبه درآمده و پیمانکار در حال تخریب باقیمانده بنای آن شرکت است. شنیدهها حاکیست آهنآلات اسقاطی این شرکت در روزهای گذشته توسط افراد سودجو مورد سرقت قرار گرفته. فرمانده انتظامی اهواز اعلام کرد ۱۶ نفر از سارقان این شرکت دستگیر شدند.
تجهیزات شرکت لوله سازی خوزستان واقع در جاده ملاشیه اهواز، یک ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم با تریلیهای چندگانه و با "اسکورت محموله ترافیکی" به تهران و البرز بار زده شدند، به طوریکه ۴۸ ساعت در مسیر بودند!
همچنین برخی از بومیان این منطقه ادعا کردند که برخی افراد اقدام به باز نگه داشتن دربهای شرکت، در پیِ صحنهسازی برای یک صورتجلسه کلانتری محل بودند تا به استناد آن مدعی شوند تجهیزات سنگین با ارزش میلیاردی که برخی از آنها با تریلی حمل و نقل میشوند، توسط مردم منطقه به سرقت رفته است.
بیشتر بخوانید:
سرقت از کارخانه لولهسازی خوزستان؛ سهو یا عمد؟ / شنیدهها چه میگوید؟
خروجی سد زاینده رود با هدف بهره برداری کشاورزان شرق اصفهان از آب برای نوبت دوم کشت پاییزه، افزایش یافت. معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان گفته که ۴۵ میلیون مترمکعب آب در بازه زمانی ۱۲ روزه از سد زاینده رود رهاسازی میشود و آب تا ۴۸ ساعت آینده به شبکههای شرق اصفهان در آبشار و رودشت خواهد رسید.
او همچنین تأکید کرده که کشاورزان غرب اصفهان توافق کرده اند که فعلا برداشت آب نداشته باشند تا آب بیشتری به اراضی شرق این استان برسد. توزیع آب برای باغهای غرب اصفهان نیز در مراحل بعدی صورت میگیرد.
بیشتر بخوانید:
عملیات اجرایی کارخانه قند یاسوج در سال ۱۳۴۴ و با ظرفیت اسمی تولید روزانه یکهزار تن قند و شکر آغاز شد و در سال ۱۳۴۶ به بهره برداری رسید. پس از مدتی این کارخانه با معضلات فراوانی دست و پنجه نرم کرد و سرانجام از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را به طور مجدد آغاز کرد، اما سایه مشکلاتی همچون معوق ماندن حقوق، مزایا و بیمه کارگران، قدیمی بودن تجهیزات، کمبود اعتبار برای نوسازی قطعات فنی کارخانه، نبود چغندرقند دست از سر این کارخانه برنداشت و تا توانست کمر این کارخانه را خم کرد.
حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه (وقت) در اسفند سال ۹۹ در بازدید خود از کارخانه قند یاسوج، خواهان راه اندازی هر چه سریعتر این کارخانه به چرخه تولید شده بود.
این واحد تولیدی مسیر پر فراز و نشیبی را تا امروز پشت سر گذاشته و اکنون پس از آزادی تقریباً به پیکر بی جانی تبدیل شده که برای زنده شدن نیاز به همت همه دارد. در سفر اخیر محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به استان کهیگلویه و بویراحمد در بازدید از کارخانه قند یاسوج این واحد تولیدی به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) استان واگذار شد.
در این راستا، مدیر کل ستاد اجرایی فرمان امام کهیگلویه و بویراحمد از بازسازی و آماده سازی کارخانه قند یاسوج خبر داد و گفت: طبق برآوردهای انجام شده امیدورایم کارخانه بین ۹ تا ۱۲ ماه آینده دوباره به چرخه تولید بازگردد.
بیشتر بخوانید:
ریزگردها امسال زودتر از سالهای گذشته به آسمان ایران رسیدند. ریزگردها که هر سال از اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد، برخی شهرهای نزدیک به کانونهای گردوغبار را تحتتأثیر قرار میدهند، سال ۹۸ زودتر از ۱۸ اردیبهشت ظاهر نشدند و در سال ۹۹ نیز از ۲۶ اردیبهشت به شهرهای کشور هجوم بردند. اما ریزگردها امسال از اواخر هفته نخست سال، آسمان شهرها را غبارآلود کردند.
بر اساس اطلاعت مرجع جهانی اطلاعات ریزگردها، کانونهای ریزگرد ایران که در سال ۱۴۰۰ هوای برخی شهرهای کشور را تحتتأثیر خود آلودند، شامل کانونهای ریزگرد جنوب غربی، نواحی مرزی شرق، جنوب شرقی و شمال شرقی بودند. یعنی ریزگردهای بهاری اخیر کشور منشأ داخلی و محلی داشتند و نگرانکننده آنکه ریزگردها حتی به برخی مناطق کوهستانی نیز بهدلیل خشکیدگی بستر رودخانهها و آبرفتها راه یافتند. البته کانون دشتهای غربی کشور عراق نیز مانند هر سال در وسعت و شدت ریزگردها مؤثر بوده است.
بیشتر بخوانید:
بحران ریزگرد در کرمانشاه / بارش گِل در قصر شیرین
همزمان با برگزاری جلسه هیئت داوری ابطال خصوصیسازی پالایشگاه نفت کرمانشاه، جمعی از کارگران این پالایشگاه و دانشجویان تهران، مقابل وزارت دادگستری دست به تجمع زدند. لازم به ذکر است جلسه هیئت داوری خلع ید پالایشگاه کرمانشاه قرار بود دیروز برگزار شود.
به گفته عبدالعلی میرکوهی، عضو هیئت داوری ابطال واگذاری پالایشگاه کرمانشاه قرار بود هیئت داوری ابطال واگذاری پالایشگاه کرمانشاه چهارشنبه این هفته برگزار شود. به دلیل ابتلای چندین عضو این هیئت، مشخص نیست این جلسه به صورت قطعی برگزار میشود یا خیر. اما در صورت برگزاری، موضوع ابطال واگذاری پالایشگاه کرمانشاه در این جلسه بررسی خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
جمعی از دانشجویان و کارگران پالایشگاه کرمانشاه مقابل وزارت دادگستری تجمع کردند
ابطال واگذاری پالایشگاه کرمانشاه چهارشنبه در هیئت داوری بررسی میشود
میانه فلات ایران از کویر تشکیل شده که از غرب به رشته کوههایی محدود میشود. کاشان؛ در نقطه شمال غربی استان اصفهان قرار گرفته و شهری کویری کوهستانی است. غرب آن به رشته کوه کرکس محدود شده و شرق و شمال آن هم در به کویر میرسد؛ بنابراین انتظار میرود که آب و هوای کوهستانی و خشک این شهر آنقدرها آلودگی نداشته باشد. در واقع بادهایی که از کوهستان به شهر سرازیر میشود، آلودگی هوا را به بیابانهای شرقی هدایت میکند و آسمان شهر صاف میشود؛ اما به گفته اهالی این شهر ۳۰۰ هزار نفری، گاهی هوای کاشان از هوای تهران هم آلودهتر میشود.
عوامل آلودگی هوا در کاشان را اول تردد خودروها و پس از آن فعالیت کارخانهها و در نهایت دودکش خانهها اعلام کرده اند. این را دو هفته قبل، سخنگوی شورای شهر کاشان گفته و تأکید کرده که ترافیک در کاشان، عامل آلودگی هواست.
بیشتر بخوانید:
عامل آلودگی هوای کاشان؛ خودروهای تک سرنشین یا توسعه نامتوازن
میزان خسارت سیل در سیستان و بلوچستان تقریبا آنچه که در سامانه مدیریت بحران ثبت شده حدود۲ هزار میلیارد تومان بود که بخش عمدهای از آن برای اولین بار در کوتاهمدت به استان ابلاغ شد که معمولا بیسابقه بود. ارقامی که به عنوان بازسازی زیربناها بین ۱۸ دستگاه اجرایی سیستان و بلوچستان تامین و توزیع شد ۷۳۵ میلیارد تومان بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان در این باره گفت: در خصوص مصوبات سفر رییس جمهور به تفکیک دستگاه اجرایی مصوبات از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ تبیین و تعریف شد و به تفکیک دستگاههای اجرایی استان سهم وزارتخانهها، سهم سازمان برنامه و بودجه، بنیاد برکت، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، بنیاد مستضعفان و همه نهادهای حمایتی که منابعی را برای مصوبات سفر باید تأمین میکردند احصا شده است.
بیشتر بخوانید:
بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای جبران خسارتهای سیل به سیستان و بلوچستان ابلاغ شد