به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته ابتدای مرداد ماه ۱۴۰۰ در حالی سپری شد که بسیاری از دانشجویان و تشکلهای دانشجویی مشغول برگزاری جشن و برنامههای مختلف به مناسبت هفته ولایت بودند. دانشجویان همچنین در این هفته همچون گذشته نسبت به مسایل و مشکلات شهر و منطقه خود هم بی تفاوت نبودند.
در هفتهای که گذشت متاسفانه سیلاب و تندباد خسارتهای سنگینی به استان کهگیلویه و بویراحمد در بخشهای مختلف وارد کرد. بر همین اساس تندباد و باران شدید بخشهای مختلف کشاورزی استان را با چالشهای فراوانی مواجه ساتخت و در برآورد اولیه در دو شهرستان گچساران و باشت افزون بر ۲۰۰ میلیارد تومان به زیربخشهای کشاورزی خسارت وارد شده است.
بیشتر بخوانید:
مشکلات مردم کهگیلویه و بویراحمد بعد از تندباد و سیلاب / خساراتی که به کشاورزان وارد شد
بی آب در دشت قزوین هم از مسائلی بود که هفته گذشته مورد توجه قرار گرفت. استان قزوین یکی از ۱۲ استان درگیر با بحران آب در سالجاری آبی است و اگر وضعیت بارشها مطابق مرکز اقلیمشناسی سازمان هواشناسی پیش برود، سال ۱۴۰۰ برای قزوین یکی از خشکترین سالها در پنجاه ساله اخیر خواهد بود. براساس گزارش اردیبهشت سالجاری سازمان هواشناسی، میزان بارشها در کل کشور ۸۷.۱ میلی متر نسبت به میانگین دوره بلندمدت (۲۰ تا ۵۰ ساله) کاهش یافته است و این استان با میانگین بارش بلندمدت ۲۸۴ میلی متر، ۹۱.۲ میلیمتر کاهش بارندگی دارد. ضمن کاهش بارش، افزایش دما نیز باعث کاهش ورودی آب به دشت قزوین میشود.
بیشتر بخوانید:
مرگ تدریجی دشت قزوین / دشتی که تا ۱۰ سال دیگر کویر میشود!
بیش از ٨٠ روز از صدور رأی نهایی و قطعی دادگاه بررسی فسخ قرارداد واگذاری هفت تپه مبنی بر ابطال این قرارداد از سوی قوه قضائیه گذشته با این حال هنوز این حکم اجرایى نشده است، که این موضوع اعتراض کارگران را در پی داشت.
فعال کارگرى شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه افزود: بر اساس حکمى که ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ از سوى دستگاه قضا صادر و رسانه اى شد، کارفرمای سابق این مجموعه خلع ید و مدیریت آن باید به دولت واگذار میشد؛ با اینکه قریب به ٣ ماه از صدور آن گذشته، همچنان عوامل کارفرمای سابق (امید اسدبیگى) مدیریت شرکت را برعهده دارند.
بیشتر بخوانید:
تداوم اعتراضات کارگری هفتتپه / مطالبات کارگران از سوی کارفرمای سابق پرداخت نشده!
هفته گذشته انتشار ویدئویی در فضای مجازی نشان میداد چند دستگاه دامپتراک سوار بر خودروهای باربری بزرگ، از مبدأ بندر شهید رجایی وارد جادههای کشور شده اند، خبرساز شد. پلاک خودروهای باربری یکی از شهرهای اطراف اصفهان را نشان میداد، البته مشخص نیست مقصد اصلی این دامپتراکها کجاست.
ابوالفضل رنجبر، نایب رئیس سابق شورای اسلامی کار هپکو در این باره گفته است: این دامپتراکها که برای معادن کشور خریداری و وارد کشور شده، همان خودروهای ۱۰۰ تنی است که مدیران هپکو بارها و بارها در جلسات مختلف به مسئولان اعلام کرده اند، توان تولید آن را دارند.
رنجبر ادامه میدهد: دامپتراکهایی که ما میتوانیم در هپکو تولید کند، از نظر تناژ از این دستگاهها بیشتر است، اما، چون خریدار داخلی از ما حمایت نمیکند و حاضر نیست پیش پرداختی بدهد، از سوی دیگر تأمین اجتماعی هم هنوز تأمین مالی هپکو را انجام نداده، ما هم توان تولید این دامپتراکها را نداریم.
بیشتر بخوانید:
جمعی از کارکنان شرکت هپکو در واکنش به واردات چند دستگاه دامپتراک از بندر شهید رجایی اعلام کردند که این ماشین آلات مستعمل است و به زودی راهی قبرستان بزرگ ماشین آلات کشور میشود.
بیشتر بخوانید:
جمعی از کارکنان هپکو: دستگاههای معدنی وارادتی به زودی راهی قبرستان ماشین آلات میشود
کنکورکارشناسی ارشد ۱۴۰۰، در روزهای چهارشنبه پنجشنبه و جمعه صبح ۶و ۷ و ۸ مردادماه ۱۴۰۰ در استانهای مختلف برگزار شد. بر همین اساس ۳۴هزار و ۱۰۵داوطلب در استان فارس با هم رقابت کردند.
علیرضا افشاریفر، معاون آموزشی دانشگاه شیراز و نماینده تامالاختیار سازمان سنجش در استان فارس، در اینباره گفت: از میان ۶۳۴هزار و۵۴نفر شرکتکننده در آزمون کارشناسی ارشد در سراسر کشور، ۳۴هزار و ۱۰۵نفر از داوطلبان در استان فارس، در ۲۷۴ رشته با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
اولین روز آزمون کارشناسی ارشد در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان اصفهان هم در ۱۷ حوزه امتحانی در این استان برگزار شد.
در این دوره برگزاری آزمون ارشد، ۴۲ هزار و ۵۱۴ داوطلب اصفهانی در شهرهای اصفهان، خمینی شهر، شاهین شهر، فلاورجان، کاشان، گلپایگان، لنجان، مبارکه و نجف آباد شرکت میکنند.
علیرضا جلیلی فر معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: امسال ۱۵ هزار و ۸۰۰ داوطلب آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته خود را در شهر اهواز برگزار میکنند و این دانشگاه میزبان بیش از ۵ هزار از این داوطلبان است.
بیشتر بخوانید:
رقابت داوطلبان کنکور کارشنارسی ارشد استان فارس در ۲۷۴ رشته
۱۷ حوزه امتحانی استان اصفهان شاهد رقابت ۴۲۵۱۴ داوطلب کنکور کارشناسی ارشد است
میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز از بیش از ۵۰۰۰ داوطلب آزمون کارشناسی ارشد
۲۴ تیرماه بود که تجمعات مردمی در اعتراض به قطعی آب و عدم دسترسی شهروندان و کشاورزان به آب و انتقال بی رویه آب کارون در استان خوزستان برگزار شد و حالا ۱۰ روز است که این اعتراضات در بسیاری از شهرهای این استان در حال برگزاری هستند.
طبق گفتههای منابع محلی، مشکلات بی آبی استان خوزستان که منجر به خشک شدن تالاب هورالعظیم و از بین رفع دامها و بایر شدن زمینهای کشاورزی شده، بیش از همه ناشی از عدم مدیریت در منابع مالی، سدسازیهای بی مورد و انتقال بی رویه آب کارون به سایر شهرهای کشور است.
بیشتر بخوانید:
مافیای آب؛ پشت پرده خشکسالیهای اخیر خوزستان / بستن سد کرخه اشتباه بود!
مرکز نوآوری صنعتی پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افتتاح شد.
اسماعیل پیرعلی، رئیس پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری در آئین افتتاح این مرکز که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری در شهرک صنعتی شهرکرد برگزار شد، مطرح کرد: از این مبلغ ۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات معاونت علمی و فناوری رئیسجمهوری و ۳۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات این پارک اختصاص یافت.
بیشتر بخوانید:
مرکز نوآوری صنعتی چهارمحال و بختیاری افتتاح شد
با همکاری دانشگاه گیلان و علوم پزشکی گیلان و با همت و تلاش تشکل دانشجویی جامعه اسلامی این دانشگاه در روز عید غدیر خم بستههای غذای گرم به هدف دستگیری از محرومین در برخی از مناطق محروم استان گیلان توزیع شد.
بیشتر بخوانید:
دانشجویان گیلانی به مناسبت «عید غدیر خم» غذای گرم در مناطق محروم توزیع کردند